Ralli Caddesi meselesi

Geçtiğimiz haftaydı... Gazetelerde yine acı bir kaza olayı yayımlanmıştı. Kazanın yeri de zamanı da aynıydı.

Haberin Devamı

Ralli Caddesi meselesi
Kadere bakın; Bursa’da gece olunca (Gündüz trafik yoğun oluyor. Bu sebepten dolayı hız yapmaya müsaade olsa gündüz de olur da!) ultra mega duble hız yapılan tek caddedir burası. Rakibi yok.

YİNE GECE VAKTİ

Burası da elbette Mudanya Caddesi ve (Sırameşeler) yine gece vakti... Çok süratli giden bir araç feci şekilde taklalar atarak durabilmişti. Şükür ki bu feci kaza da diğerleri gibi aynı yerde ve aynı zamanlarda olduğu can kaybıyla bitmemişti. Ancak araç içinde bulunan kişilerin feci şekilde yaralandığı bilgisine sahibim. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumları ciddiyetini koruyormuş. Umarım bir an evvel iyileşirler.

DOKUZ KEZ YAYIMLADIK

Haberin Devamı

Şimdi, bu cadde için toplamda dokuz kez ihbar niteliğindeki yazı yayımlamıştık. ‘...Ralli caddesi tam gaz devam ediyor’ demiştim. Saymaya yetişemeyeceğimiz kural tanımazların oluşturdukları aşırı süratten canlarımızın yok olduğunu anlatmıştım. Çözümü için de cadde, araç sürücülerinin en büyük korkusu olan Elektronik Denetleme Sistemi’yle (EDS) denetlensin diye belirtmiştim. Can kurtaracak ve milli servet kaybının önüne geçecek olan önerim kâale alınmayınca; UKOME’den Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden destek istemiştik. Hatta döneminin valisi Münir Karaloğlu’ndan ardında da şimdiki Vali Yakup Canbolat’tan bu konuda bizlere destek verdirmesini rica etmiştik. Ama ortada ne EDS var ne de destek! Vaziyet böyle olunca da bize düşen tek şey kalıyor geriye; ‘aman bize bir şey olmasın’ diye bol bol dua edeceğiz hep birlikte!

ÖNCE FATURA BIRAKILIYOR ARDINDA DA...

Ralli Caddesi meselesi
ADININ açıklanmamasını rica eden okurumuz, özetimle şöyle diyor: “BURSAGAZ’dan şikâyetçiyim! Her yıl; “Şu kadar ağacın kesimini önlemek için kâğıt israfına dur dedik. Temiz nefes için şu kadar ağaç diktik. Şu kadar bunu yaptık...” diyor ya... Samimiyetleri ne boyutta acaba? Yollamış olduğum fatura BURSAGAZ’a aittir. Her şey normal değil mi? Hayır değil! Bu fatura kapımıza iliştiriliyor. Ardından da 15 dakika sonra bu bilgi kısa mesaj olarak cep telefonuma yollanıyor. BURSAGAZ mademki kısa mesaj gibi bilgilendirmeyi sağlayan telekomünikasyon hizmetinin varlığından haberdar ve de bu hizmeti kullanıyorsa... Ağaç kesimiyle elde edilen kâğıt faturaları neden kullanma gereği duyuyor acaba?”

Haberin Devamı

SUÇLUSUN ASANSÖR

Ralli Caddesi meselesi
HÜRRİYET Bursa gazetesi okurlarından olan ressam Esra Albayrak, “Bursaspor Acemler Metro istasyonu ile BUSKİ Genel Müdürlük Hizmet Binası arasında hizmet veren yaya üst geçidine dikkat! Üzerinden her gün binlerce yayanın geçiş yaptığı üst geçidin her iki asansörü de aylardır “Bu asansörün kullanılması tehlikelidir” yazısıyla uyarılan kırmızı etiketine rağmen kullanılmaya devam edilmektedir. Anormallik; o yazıya rağmen bu asansörleri kullanan vatandaşta mı? O yazıyı asan çalışanda mı? Yoksa bu uyarıya rağmen vatandaşı taşımaya devam eden asansör de mi?” diyor.
Esra Albayrak, cevap vereyim. Bence anormallik asansörde! Çünkü vatandaş o kırmızı etiketin ne işe yaradığını bilmeyebilir. Ama asansörün bunu bilmesi lazım!

Haberin Devamı

AVUCUNU YALAYACAK

Ralli Caddesi meselesi
HÜRRİYET Bursa gazetesi okurlarımızdan olan bir lise müdürü, özetimle bakınız ne diyor: “6 Aralık 2022 tarihli köşenizde: “Scooter’lerin akıbeti ne olacak” demiştiniz ya... Ben söyleyeyim mi ne olacak? Bir şey olmayacak. Olacak diye bekleyen de avucunu yalayacak!”
Müdürüm, ‘size katılmıyorum’ diyesim var ama ne hikmetse diyemiyorum!

 HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

HASTANE OTOPARKI KONTROL ALTINDA

“15 Aralık 2022 tarihli köşenizdeki ‘Şehir Hastanesi’nin otopark metastazı’ başlıklı yayımınız ivedi olarak değerlendirilmiştir. Buna göre; Bursa Şehir Hastanesi alanında yasaklı parklanma yapan 103 sürücüye (üç gün içinde) 61/1-n maddesine göre cezai işlem uygulamıştır. Ayrıca alan kontrolümüz altına alınmıştır. Parklanmalara müsaade verilmemektedir. Trafik Denetleme Tescil ve Şube Müdürlüğü”
Açıklamanın özetini aktardım. Bu da demek oluyor ki ameliyatınız oldukça başarılı geçmiş! ‘İşinin en iyi doktorları’ demiştim zaten. Ameliyat ekibindeki Emniyet Müdür Yardımcısı Uğur Toksoy’a, Şube Müdürü Yücel Öktem’e, Emniyet Amiri Mustafa Güler’e ve kahraman mesai arkadaşlarına nice umut veren ameliyatlarınıza diyerek; başarılarınızın devamını diliyorum. Ayrıca ameliyatlarınızı, yollamış olduğunuz video kayıtlarınızdan izledim! Hastalarınıza çok büyük geçmiş olsun...

Yazarın Tüm Yazıları