Ne zaman devrilir diye bekliyoruz

Ticari taksi sürücüsü olan Hakan Öztürk’e dikkati için teşekkür ediyor ve ihbarını özetimle aktarıyorum:

Haberin Devamı

Ne zaman devrilir diye bekliyoruz

 “Çelik Palas Hotel önündeki kaldırımda hizmet veren aydınlatma direğine 5 ay önce bir araç çarptı. O gün bugündür haftanın altı günü bu direğin önünden geçiyorum. Her geçtiğimde armatürü de yön değiştiren devrilme potansiyeli yüksek olan direği izliyorum. Ne vakit devrilecek çok merak ediyorum. Durun onu da söyleyeyim! Malum, Bursa’nın fırtınası ve çok etkili esen lodosu basında manşet haber oluyor. Hatta en son esen lodos bu direğin 20 metre yanındaki direği 2,80 yere yatırmıştı. Şu günler fırtına ve lodos günlerinin başladığı aydır. Komşusu olan sağlam direk 2.80 uzanmıştı ya... Bakalım bu direk kaç seksen uzanacak? İster misiniz oradan geçerken benim aracımın üzerine devrilsin...”
Hakan Öztürk, devrilir mi devrilir. Kaderse elden ne gelir? Kıymetli UEDAŞ, siz ne dersiniz bu kader işine?

Haberin Devamı

BAKIMA GİDERKEN BAKIMLIK OLUYORUZ

Ne zaman devrilir diye bekliyoruz

ADININ açıklanmasını istemeyen bir okul müdiresi, “Nilüfer ilçesi Batıkent Mahallesi sakiniyim. Aracımın muayene zamanı geldi. Gemlik ilçesinde bulunan TÜVTÜRK muayene istasyonuna götürdüm. Toplamda gelgit 85 kilometre yol yaptım. Kıymetli yetkililerden ricamız var. Bakıma giderken bakımlık oluyoruz! Acaba bunun farkında mısınız? Her ilçede araç bakım istasyonları neden yok?” diyor.

ÖĞRENCİSİNE DİYEMEDİĞİ ŞEYE BAKINCA

Ne zaman devrilir diye bekliyoruz

HÜRRİYET Bursa okuru olan öğretmen H. K. şikayetini şöyle dile getiriyor: “İki gün önceydi. Bir öğrencim, ‘Öğretmenim kaldırımlardaki tırtıklı taşların görme engeli bulunan kişilerin yürüyüşlerini güvenli olarak yapabilmeleri için döşenmiş olduğunu biliyorum. Ancak bizim okulumuz (Şehit Jandarma Uzman Çavuş İlyas Genel İlkokulu) karşındaki kaldırımlarda durum böyle değil. Özel taşların üzerinde onlarca aydınlatma direği var’ deyince inan ki cevap veremedim ve öğrencime; ‘Konumuz şu an bu değil. Dersi bölme kızım’ dedim. Çünkü öğrencime, ‘Senin sadece buradaki direkler dikkatini çekmiş. Bunlar da bir şey mi?’ diyemedim inanın.”
Yalan taşları furyasının tam gaz devam ediyor olması cidden başarılı. En azından kesintisiz başarılı olduğumuz bir durum var!

Haberin Devamı

ÇEŞMEYE BİR BAŞLIK TAKILMALI

Ne zaman devrilir diye bekliyoruz

BİR otel çalışanı olan Mert Altuntaş, özetimle diyor ki: “Atatürk Müzesi duvarındaki çeşmenin musluk başını yine çalmışlar. Su boşa akmasın diye de müze güvenlik personeli çeşmeye kör tıpa takmış. O çeşme, çeşmenin önünden geçen susamış olan binlerce kişinin su ihtiyacını karşılıyordu. Bu susayanlardan ve su ihtiyacını giderenlerden birisi de benim. Rica etsem çeşme musluk başının tekrar takılması hususuna aracılık etmem için e-postamı yayımlar mısınız?”
Bizleri benzeri konularda asla yalnız bırakmayan sevgili BUSKİ. Yine kapınıza geldik. Yardımlarınız gerekiyor. Şimdiden teşekkür ediyorum.

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Haberin Devamı

KUYUYA AYNI GÜN KAPAK TAKILDI

Ne zaman devrilir diye bekliyoruz

KALDIRIMDA 10 metrelik kuyu başlıklı yayımımızda ilgili ihbarın sahibi olan iş insanı Ömer Gönülkırmaz: “Şikâyetimi yayımladınız ve aynı gün içinde kuyunun üzerine demir kapak çakılmış olduğunu gördüm. İyi ki varsınız. Size çok teşekkür ediyoruz. Sağ olunuz var olunuz. Sonrası fotoğrafını da yolladım...”
Ömer Gönülkırmaz, takipleriniz ve bildirimleriniz bizler için çok önemli.

Yazarın Tüm Yazıları