Kalite süreci diye bir şey var değil mi?

Genç okurlarımızdan olan ortaöğretim öğrencisi Cem Kalkancı’nın da bisiklet yolları hakkında tespitleri ve diyecekleri var.

Haberin Devamı

Kalite süreci diye bir şey var değil mi

Buyurun hep birlikte okuyalım: “Muhammet Ağabey. Hürriyet Bursa gazetesindeki köşenizde Nilüfer’deki; kırık, dökük, patlak, çatlak ve ayrık olan bisiklet yolları hikâyelerini bir bisiklet sürücüsü olarak üzülerek takip ediyorum. Babamın bir şirkette kalite yöneticisi olmasıyla alakalı olarak; yapılacak işlerin öncesinde planlandığını, yapım aşamasında takip edildiğini, sonrasında da kontrol süreçleriyle kayıt altına alındığını biliyorum.”

VARSA BUNLAR NE?

“Bu aşamalar bisiklet yolları için geçerli değil mi onu merak ediyorum? Önünde durduğum içi su dolu çukurlu bisiklet yolu da Nilüfer ilçesi Üçevler Mahallesi Yılmaz Sokak 9/C karşısındadır. Belediyemizde de kalite süreci diye bir şey var değil mi? Varsa bunlar ne?” Duyarlılığın için teşekkür ediyorum Cem kardeşim. “Bunlar ne?” sorusuna cevap vereyim. Bunlar bisiklet yolları(!)

Haberin Devamı

UÇURUMUN KORKULUK DEMİRİ YOK

Kalite süreci diye bir şey var değil mi

OKURLARIMIZDAN olan Ali Yılmazer şikayetini şöyle dile getiriyor: “Osmangazi ilçesi Dikkaldırım Caddesi üzerinde, Tarihi Pembe Köşk’ün yanında kaldırım kenarındaki uçurumu muhafaza altına alan korkuluk demiri yaklaşık iki aydır yok. Bu çok tehlikeli duruma neden müdahale edilmiyor? Saygılarımla.”

GİDERLER SU SEVİYESİ ÜZERİNE YAPILMIŞ!

Kalite süreci diye bir şey var değil mi

HÜRRİYET Bursa okuru Emniyet Mensubu olan Bekçi K. şöyle diyor: “Geçtiğimiz haftaydı. Arkadaşımla birlikte gece nöbetindeydik. Osmangazi ilçesinde bulunan Bursa Polis Evi’ne 40 metre uzaklıktaki mesafede devriye halindeydik. (Selvinaz Oteli önü) İki saat önce yağan yağmurla alakalı olarak yerler ıslaktı. Derken hızla yanımızdan geçen aracın, zeminde biriken suyu üzerimize sıçratması sonucu sırılsıklam olduk.”

Haberin Devamı

İŞTE HİZMET BUDUR!

“Araç sahibinin dikkatli olması lazımdı ancak yağmur suyu giderlerinin işlevini yerine getiremediği bir gerçeğini de görmezden gelemezdik. Giderlerin su seviyesinin üzerine yapılmış olmasını gördük. Böyle bir disiplinsiz çalışma olur mu?”
Olur, bekçi kardeşim olur. O da gelir bizleri bulur. İşte hizmet budur! Sorumlusu olan Büyükşehir Belediyesi’ne bu da duyurulur... Geçmiş olsun.

HERKES KAFASINA GÖRE TAKILIYOR

Kalite süreci diye bir şey var değil mi

HÜRRİYET Bursa gazetesi abonesi olan İç Mimar Ezgi Hızlı, diyor ki: “Üç ay önceydi. Zübeyde Hanım Caddesi (Bursa Anadolu Lisesi önü) üzerindeki bakımsız olan kaldırımla alakalı olarak yayımlamış olduğunuz yazınız sonrasında kaldırım onarılmıştı. Derken bir ay önce yine aynı yer bu kez tamamen yok edildi. Sebebi; kavşak yapılacakmış. Yapılsın; orasını biz bilemeyiz. Ancak bu pat diye aniden planlanması mümkün olmayan projeydi. Madem böyle dağıtacaktınız da öncesinde neden onardınız? Diyeceğim şu; ekip çalışması yok, danışma yok, plan yok, araştırma yok, herkes kafasına göre takılıyor. Birileri kapatıyor, diğerleri açıyor. Olan hep bizim paralarımıza oluyor!”

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

BİR BİSİKLET YOLU DAHA TAMİR EDİLDİ

Kalite süreci diye bir şey var değil mi

‘GEÇERKEN zorlanıyoruz’ başlıklı yayımımızla gündem olan bisiklet yolunun da onarılmış olduğunu gördüm. (Nilüfer ilçesi Üçevler Mahallesi Öğretmen Caddesi) Bakalım sırada hangi bisiklet yolunun tamiri var! Kıymetli yetkilileri yoruyoruz. Lütfen kusurumuza bakmayınız. Teşekkür ediyorum!

Yazarın Tüm Yazıları