Kaldırımlar darmaduman

Hürriyet Bursa gazetesi okuru olan esnaf Recep Mertoğlu şöyle diyor:

Haberin Devamı

Kaldırımlar darmaduman

“Nilüfer ilçesi 23 Nisan Mahallesi Metro Caddesi üzerindeki kaldırımlar darmaduman! Oysaki buraları yeni yerleşim. Onca emeklerin ve paralarımızın her gün değil neredeyse her saniye başı israf ediliyor olması ne büyük acı ama...”

NASIL VE NEDEN ÇÖKER

Kaldırımlar darmaduman

ADININ açıklanmamasını rica eden Çekirge Devlet Hastanesi doktorlarından olan okurumuz, özetimle bakınız ne diyor: “Fotoğrafımda görmüş olduğunuz çöküntülü kaldırım ‘Çekirge Devlet Hastanesi’ tanımlı belediye otobüs durağı önündedir. Tarih 8 Haziran 2023 Perşembe ve az önce buradaki çöküntüye adımı isabet eden vatandaşımız çok feci şekilde düştü. Düşen şahıs hiç canı yanmamış gibi derhal kalkıp yürüse de bir doktor olarak şunu aktarmak isterim.

Haberin Devamı

KIRIK BİLE OLABİLİR

Bu dirilik ya da anlık hissetmezlik epinefrinden kaynaklıdır. Yani böbrek üstü bezlerinin iç kısımları tarafınca öz bölgede salgılanan hormon sonucuyla oluşmuştur. Bu muhteşem sistem sonucu kişi benzeri durumlardan kaynaklı acıları algılayamaz. Ancak sonrasında o düşen kişi mutlak suretle bu düşmenin acısıyla karşı karşıya kalacaktır. Belki de kırık bile oluşmuş olabilir. Böyle bir iş mi olur Allah aşkına? Orası nasıl ve niçin çöker? İyi ki sizler doktor olmamışsınız! Yoksa vay sizlere gelecek hastaların hallerine vay!”
Gerçekten de çok haklısınız sayın hocam.

ANLAMSIZ BOŞ DİREKLER

Kaldırımlar darmaduman

HÜRRİYET Bursa gazetesi okuru olan Yüksek Endüstri Mühendisi Can Ata, özetimle bakınız ne diyor: “Kentimizde binlercesi gereksiz ve de çoğu sadece boş direkten ibaret olan trafik işaretleri için dikilmiş levhalar var. İşin ilginç yanı bu durum sizin gereksizliğine dikkat çektiğiniz yazınızdan sonra ilgi alanıma girdi. O gündür bugündür levhalara ben de bakmaya başladım. Ayrıca çoğu biz, bazılarımızca asla değer görmüyor. Mesela; her yüz metrede bir ‘durmak ve park etmek yasaktır’ işaretini sunan levhalara uyan var mı? Hız limitini takmayanlar hele... Bakınız, ekibin biri Nilüfer’de bir caddedeki kaldırıma bin bir zahmetle direk çakmaya uğraşıyor. Direğin kaldırıma çakılma işi bitince de direğe levhası takılacak. Çok mu gerekli? Kesinlikle gerekli değil. ‘Çok gerekli efendim, siz anlamazsınız’ diyen çıkacak olursa da onlara şunu sormak isterim: Bu dikmekte olduğunuz noktanın karşısında yıllardır sadece bomboş vaziyette duran bir direk var. Ona ne dersiniz o vakit?”
Binlercesi gereksizlere destek olsun diyedir bu da Can Ata...

 

Haberin Devamı

YÜRÜDÜĞÜ KADAR DA YÜRÜMEYEN MERDİVEN

Kaldırımlar darmaduman

OKURLARIMIZDAN olan Işıl Uslu, “Tarihi Balibey Han önündeki yürüyen merdivenlerin bu kez de iniş yönüne doğru çalışanı çalışmıyor! Sunulan hizmet burası için cidden çok güzel. Fikri üreten ve devamını getirenlere sonsuz teşekkür ederim. Ancak yürüdüğü kadar da yürümüyor bu merdivenler! Yetkililer neden ilgilenmezler?” diyor.

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

KABİNLİ DURAK KONULDU

Kaldırımlar darmaduman

KARŞISINDA Var Komşusunda Yok başlıklı yayımımızdan sonra Dörtçelik Çocuk Hastanesi Metro İstasyonu önündeki ‘kabinsiz belediye otobüs durağının’ kabinine kavuşturulmuş olduğunu gördüm. İlgili eksikliğe dikkat çeken kıymetli okurumuz Dörtçelik Çocuk Hastanesi hemşiresi olan okurumuz; gözünüz aydın olsun.

Yazarın Tüm Yazıları