İznik’te çıyan çıktı

Hürriyet Bursa gazetesi okuru okurumuz: “Ne olur adımı açıklamayınız” diye giriş yaptığı e-postasını özetimle aktarıyorum:

Haberin Devamı

 

İznik’te çıyan çıktı
“Dünyada eşine çok az rastlayacağınız ve bütünüyle ‘açık hava müzesi’ olan antik / tarihi kentimiz İznik’ten selam ederim. Eşrefzade Mahallesi Yıldırım Beyazıt Sokak No. 34 önüne katledildikten sonra boşaltılan tarihi zeytin ağaçları artık çevre için risk ve ziyan oluşturmaya başladı. Ağaçların altlarından çıkan tesbih böcekleri istilasıyla uğraşırken dün de ağaç kökleri arasından çıkan çıyanları öldürmekle geçti günümüz. Oysa biz görsel kirlilikle alakalı olarak şikâyetçi olurken başımıza gelenlere bakınız. Bu esnada şikâyetlerimizi İznik Belediyesi’ne yaptık doğal olarak… Ve yine doğal olarak yanıtta alamadık, çözüm de bulamadık. Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Başkanlığı’nın kapısını çaldık! Ama yine değişen bir şey olmadı. Fotoğrafımda görmüş olduğunuz manzarayı M. Ö. 326 yılında İznik’i kuran Antigonius Monophthalmos zamanında görmek bile mümkün olmazdı belki de… Tarihin her döneminde insanlığın ilgi odağı olan garip İznik’ten sevgi ve saygılarımla” diyor.

Haberin Devamı

VATANDAŞ HAKLI ANCAK…

İznik’te çıyan çıktı
Adının açıklanmasını istemeyen BURULAŞ kaptanı okurumuz, özetimle şöyle diyor: “Büyükşehir Belediyesi, Millet Bahçesi orta kapı girişinde bulunan Kültürpark Belediye Otobüs Durağı’na giremiyoruz. Bu sebepten dolayı da yolcularımızın şikâyetlerine maruz kalıyoruz. Kasti olarak girmesek de bu şikâyet olsa anlayacağım. Ancak bizim suçumuz yok. Durağın önü her yağmur sonrasında günlerce havuz oluyor. Vatandaşımız araç tekerlerinden sıçrayacak su ile ıslanmamak için durağa girmeyerek yola çıkıyor. Bu durumu gören kurnaz araç sürücüleri de durak cebini otopark olarak kullanıyor. Yani vatandaş haklı olmasına haklı ancak biz de haklıyız. Neticede olan bize oluyor. Çünkü en zayıf halka biziz ya! Durak önünde biriken su için kurumumuzdaki yetkililere ihbarlarımız olmuştu…”

YİNE YAZARIZ

Haberin Devamı

Değerli kaptan kardeşim. Yanlış hatırlamıyorsam bu şikâyeti dört ya da beş ay önce yayımlamıştık. Demek ki dikkate alınmamışız. Canları sağ olsun! Olsun, sizlerden şikâyet gelirse biz yine yazarız. Yine yazarız, yine yazarız ve yine yazarız. Ta ki sizlerden ‘oldu’ yanıtı alana veya kontrollerim esnasında sorunun giderilmiş olduğunu görene kadar…

KÜÇÜK SANAYİ YARDIM BEKLİYOR

İznik’te çıyan çıktı
Hürriyet Bursa gazetesi abonelerimizden Nilüfer ilçesi Beşevler Sanayi Sitesi (Küçük Sanayi) üyelerinden Günel Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Günel: “Sanayi sitemizde 56. Blok karşısındaki kaldırım bir yıla yakın süredir darmadağın vaziyettedir. Hoş olmayan bir görüntü mevcuttur. “Bütünşehir” sloganıyla yürüyen Büyükşehir Belediyesi’ne ve “Zanaatkârın yanındayız” diyen Nilüfer Belediyesi Başkanı Turgay Erdem’e duyurulur…” diyor.

 

Haberin Devamı

TAKDİRE ŞAYAN DİKKAT

İznik’te çıyan çıktı
Esnaf okurumuz Yavuz Sergen, özetimle bakınız ne diyor: “Osmangazi ilçesi Altınova Mahallesi Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi Okulu önündeki ana caddeye bağlantısı olan kaldırım iki yıldır riskli halde hizmet vermektedir. Sürücülerin dikkatleri cidden takdire şayandır. Şehrimizin ilgisiz yöneticilerine duyurulur!”
Ya arkadaş; bir yıl, iki yıl, üç ay, beş ay… Süreden yana sıkıntı yok maşallah! İlgili yetkililere aklım sırrım ermiyor inanın. Bunca zaman zarfında bu gibi sorunları nasıl görmez ve nasıl haberdar olmazlar?

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

ÇAKILLA ONARDILAR

İznik’te çıyan çıktıİznik’te çıyan çıktı

ORADAN GEÇECEKLERİN DİKKATİNE başlıklı yayımımızda kaleme almış olduğum şikâyetin sahibi olan Hasan İskitoğlu: “İki aydır duran kuyu (Dikkaldırım Caddesi) sayenizde kapatıldı. Lakin şöyle de bir gelişme cereyan etti! Belediye çalışanları yayımınız sonrasında geldi. Çalışma sürecinde asfaltın altını doldurup onardıktan sonra üzerine asfalt dökmek yerine içini çakıl ile doldurmayı tercih ettiler. Bu daha ekonomik olsa gerek! 56 yaşındayım ve ana arterdeki caddeye 1960’lı yıllarda çevrilen kovboy filmlerindeki tren yollarını onarır gibi onarmış olmaları acayip nostalji etkisi yaptı ama!” diyor.

BÖYLE OLMADI

Haberin Devamı

İznik’te çıyan çıktıİznik’te çıyan çıktı

Hürriyet Bursa gazetesi abonelerimizden Tofaş (Fabrika) Boya Metod Box Bakım Uzmanı Üzeyir Uygun: “BÖYLE OLMAMALI başlığınızla düzenlemiş olduğunuz şikâyetimdeki (Mihraplı Cami) sorunların yayımınızdan sonra dikkate alınarak giderilmiş olduğunu gördüm. Şaka demiyorum; gerçekten iyi ki varsınız diyorum. Sizlere olan güvenimizle alakalı olarak bizleri hep sevindirdiniz...” diyor.
Bizlere verdiğiniz değer için teşekkür ederim. Güveniniz ve desteğiniz bizlere güç katıyor. Hürriyet Bursa gazetesi ailesi olarak sevgilerimizi sunarız…

Yazarın Tüm Yazıları