İntam Denizi’nde muhteşem hizmet!

24 Mayıs 2022 tarihli köşemde İNTAM DENİZİ’NE DAVETLİSİNİZ başlığımla, 16 yıl önce dünya basınının da manşetten geçtiği hikâyenin devam eden hazin durumuna dikkat çekmeye çalışmıştım. Konunun çok önemli olması itibariyle de yayımımızdan sonra olanı biteni günbegün takip ettim. Çünkü bir şeyler olacağına inancım sonsuzdu. Nihayetinde de yanılmadığımı gördüm.

Haberin Devamı

 

İntam Denizi’nde muhteşem hizmet
İntam Denizi’nde muhteşem hizmet
İntam Denizi’nde hummalı bir çalışma, hem de tam gaz! Onlarca kamyon marifetiyle taşınan yüzlerce ton toprak İntam Denizi’nin üzerine serildi! Şunu da unutmadan yazayım. Soracak olursanız ‘deniz toprakla örtülür mü?’ diye, onu da açıklayayım. İntam Denizi’nin suyu, alana getirilen dizel su tahliye pompasıyla boşaltılmıştı. Hem de gece gündüz çalıştırılarak…
Denizin suyu bitti ve ardından da suyu tahliye eden pompa toplandı. En son olarak da suyun tahliyesi için açılan boru hattı kapatıldı. Ancak deniz bu! Suyu son bulur mu? Üzerinde; başta baro evleri olmak üzere birçok bina bulunan ve bu binaların da yapay depreme (!) kurban gitmemesi için çakılan fore kazıkların diplerinden akan sular (Video kaydım var) yeniden denizini oluşturmaya başlamasın mı?

Haberin Devamı

KRİZİ FIRSATA ÇEVİRMEK

Burada bizlerin yapacağı iki şey var. Bunları da önce ve sonra diye aktarayım. 1) Önce, krize engel olması için devreye alınan fore kazıklara güvenmiş olsak bile baro evlerinin akıbeti de İntam İş Merkezleri’nin akıbetine uğramasın diye bolca dua edelim. 2) Sonra da krizi fırsata çevirip deniz gitti ama çok yakında çamur banyosu yapacağız diye sevinelim!

 

BEYİN FIRTINASI DEVREYE GİRDİ VE…

İntam Denizi’nde muhteşem hizmet
Hürriyet Bursa gazetesi abonesi olan Tofaş (Fabrika) Pres Lojistik Müdürlüğü çalışanı Fatih Çetinbilek: “Osmangazi Belediyesi’ne ulaşmamıza (Divan Otel karşısı) 400 metre kaldığı anda yaya geçidi üzerinde karşınıza çıkacak olan kuyu felaketimiz olmasın diye kendimce beyin fırtınası yaparak çözüm ürettim! Civarda bulunan kuru ağacın dallarını uzun gövdesiyle kırarak kuyunun içine dikkat çekici materyal olarak bıraktım. Sonra da yanında hatıra fotoğrafı çekildim. Belki böyle dikkat çeker diye düşündüm! Çünkü bu kuyu iki aydır var. Malum tam da cadde üzerinde olmasına karşın başta Osmangazi Belediyesi çalışanlarının da görmemesi biraz ilginç de!” diyor.

Haberin Devamı

ÇALIŞMAYAN SAAT MODASI

İntam Denizi’nde muhteşem hizmet
Okurlarımızdan AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) üyesi olan Esra Esigil, özetimle şöyle diyor: “Yıldırım Belediyesi hizmet binası önündeki çocuk oyun parkı içinde bulunan saatler neden çalışmıyor? Çalışamayan saatleri hizmet diye sunmak ne zamandan beri moda oldu?” Esra Esigil, ne ilginç değil mi? Nilüfer Belediyesi girişindeki saatler de çalışmıyor… “Moda” sözünüzde takıldım. Böyle bir şey varsa akımdan geri kalmayayım. Osmangazi Belediyesi’ni de modayı takibe davet edelim!

HURRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

İntam Denizi’nde muhteşem hizmet
İntam Denizi’nde muhteşem hizmet
KURU ÇEŞME’DE KURU ÇEŞME başlıklı çeşmenin (Osmangazi ilçesi Kuruçeşme Mahallesi Muhtarlığı Hizmet Binası yanı) körlenmiş olan musluklarının komple değiştirildiğini ve paramparça olan lavabosunun da yenilerek hizmetlerimize sunulmuş olduğunu gördüm. Böylesi daha güzel olmamış mı ama! Hemşehrilerimize hayırlı olsun. Kana kana içebilirsiniz artık…

Haberin Devamı

 BU MUDUR?

Osmangazi Belediyesi’nin açıklamasını olduğu gibi aktarıyorm: “Sayın Muhammet Kösle. Hürriyet Bursa’nın 31 Mayıs 2022 tarihli Mahallenizin Sorunları köşenizde ‘Çöplükbey Caddesi Sakinlerine Müjde!’ başlıklı bir şikâyete yer verilmiştir. Yazıda bahse konu olan bölgeye ilişkin belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ilgili ekiplerince gerekli çalışmalar program dâhilinde devam etmektedir. Zabıta Müdürlüğü ilgili ekiplerince de konunun takibi ve yasal işlem uygulamaları devam etmektedir. Ekiplerimiz konuya dair son iki aylık dönem içinde 5326 sayılı Kabahatler Kanunun ilgili maddesi gereğince idari yaptırım karar tutanakları düzenlenmiştir. Belediyemiz iki farklı müdürlük tarafından süreç takibi ve ilgili çalışmalar yapılmaktadır. Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim. Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü”

Haberin Devamı

56 KEZ SİZ 30 KEZ BİZ

Kıymetli Osmangazi Belediyesi, açıklamanız güzel, teşekkür ediyorum. Ancak daha beş gün önce; ARTIK KABAK TADI verdi başlığımla yayımlamış olduğumuz köşemde yine aynı şikâyeti manşet haber olarak aktarmıştık. Beraberinde, hazırlamış olduğunuz excel tablonuzda 12 Ocak 2021 tarihi ile 10 Mayıs 2022 tarihleri arasında 56 kez temizlik birimlerinin alandaki çöpleri topladığını belirmişsiniz. Sanırım bu süre zarfında da bizler bu konuyu 30 kez yayımladık! Yani sizin sayınıza göre biraz geride kaldık! İşin ilginç yanı da bu utancı sadece biz Hürriyet Bursa gazete okurlarının hissediyor olmasıdır. Başka değinen yok da! Neyse burasını geçelim. İnce mevzu bu! Ancak şuna dikkat çekmek isterim. Sizin bu çalışmalarınız ÇÖPLÜKBEY Caddesi rezaletini oluşturan küstahları daha da ve dahaların dahası da cesaretlendiriyor. Kanıtını bende ve siz yolladınız üstelik. 56 kez ekipler gidiyor ve bu küstahların çöplerini topluyor. Bu mudur?

Yazarın Tüm Yazıları