Her ağaca iyi davran sanki dünyadaki son ağaçmış gibi

Bu hafta okurlarımızdan gelen ağaç şikâyetleri zirve yaptı! Haberimizin Büyükşehir Belediyesi, Park Bahçeler Daire Başkanlığı ekiplerince, Osmangazi Belediyesi, Yıldırım Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince de dikkate alınacağını umut ediyorum. İhbar niteliğindeki şikâyetleri özetimle aktarıyorum.

Haberin Devamı

Her ağaca iyi davran sanki dünyadaki son ağaçmış gibiHer ağaca iyi davran sanki dünyadaki son ağaçmış gibi
Nilüferli iş insanı Sevda Başaran, Nilüfer İlçesi Yavuz Sokak (Konak Kapalı Pazar Alanı karşısı) üzerinde bulanan kaldırımdaki: “Adeta ölsün dercesine boğulmuş olan…” ağaca dikkat çekiyor.Yine bir benzeri şikayetle üzüntüsünü dile getiren okurumuz ressam Ilgın Erdoğmuş’da: “Osmangazi ilçesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki ağaçların bazıları normal yaşam haklarından mahrum bırakılmıştır. Çünkü ağaçları dikerken ağaçlarının büyüyüp genişleyeceği hesaba katılmamıştır! Ağaçlar da birer bireydir. Onlar da doğduktan sonra bizler gibi genişleyerek büyürler. Hatta bu büyüme bazı ağaçlarda öyle olur ki bizlerin büyümesi ve genişlemesi yanlarında hikâye kalır. İlgili dikim ekibi Sanırım bunu hesaba katmayı akıl edemiyor!” diyor.

Haberin Devamı

KURU BİR GÖVDEDEN İBARET

Her ağaca iyi davran sanki dünyadaki son ağaçmış gibi
Oyak Renaut (Fabrika) emeklisi Suat Onur ise: “Osmangazi ilçesi Ilgarlar Caddesi Aktarhüssam Mahallesi girişindeki ağaç sadece kurudan da kuru bir gövdeden ibarettir. Bu ağaç için sarf edilen emek boşa kürek çekmekle aynıdır. Heee, bunun ağaç heykeli olması yönünde niyetleri varsa kıymetli yetkililerin orasını bilemem! Fakat her canlı gibi o ağaç da ömrünü doldurmuş ve ölmüştür. Lütfen o ağaçla uğraşmayı bırakın. Yerine yenisini dikin ve siz asıl kaldırımlardaki boğulan ağaçları kurtarın.” diyor. Otomotiv şirket çalışanı Gökhan Kurt’da: Atatürk Caddesi başlangıcındaki (Timurtaş Paşa Türbesi yanı) kaldırımda bulunan ağaç yaklaşık olarak beş yıl önce bir araç tarafınca ezilmek suretiyle yaşam hakkı elinden alınmıştı! O gündür bugündür de orası gördüğünüz gibi boş kaldı. Şayet buradaki eksiklik ağaca saygı olsun diye bırakıldıysa, çukura ‘ağaç anıt alanı’ diye tabela dikilsin!” diyor, haklı olarak…

CİDDEN ÇOK YAZIK

Bir yanda “Ağaç diktik ve dikmeye devam edeceğiz.” diye övünürken ya bu durumlara ne demeli? Üstelik bu durumların her biri kentimizdeki ana arterler üzerinde; cidden üzücü ve bir o kadar da düşündürücü. Üstelik her gün sağından, solundan, önünden ve ardından yüzlerce ilgilisi olan yetkili de geçiyor… Ayrıca: “Her ağaç bir melektir. Ağaç, uygarlık demektir. Bir ağaç herhangi bir prensten daha soyludur. Kuru duayı bırak, ağaç isteyen tohum eker. Her ağaca iyi davran sanki dünyadaki son ağaçmış gibi. Kıyametin kopacağını dahi bilseniz ağaç dikiniz. Uygarlığın temelinde ağaç ve çiçek bulunmaktadır. Ağaçlar bizlerin yaşam kaynağımızdır…” gibi güzel sözlerle ağaca verilen önem dile getirilmişken… Üstelik o kadar basit ki ilgili şikâyetlerin çözümü! Böylesi basit işlerin bu denli trajikomik hale düşürülmesi; cidden çok yazık…

Haberin Devamı

SPOR SALONUNA İLGİ BEKLENİYOR

Her ağaca iyi davran sanki dünyadaki son ağaçmış gibi
Adının açıklanmamasını isteyen profesyonel tenisçi olan okurumuz, özetimle şöyle diyor: “Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Çekirge Spor Salonu’nun bakıma ihtiyacı var. Özellikle de duvarlarının!”

MUM DİBİNE IŞIK VERMEZMİŞ

Her ağaca iyi davran sanki dünyadaki son ağaçmış gibi
Adının açıklanmamasını rica eden bir kamu çalışanı: “Bursa Bölge Mahkemesi karşısında hizmet vermekte olan Bursa Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası giriş kapısı önünde bulunan BURULAŞ belediye otobüs durağına neden kabin verilmiyor? İşin daha da ilginci oturma bankı dahi yok. Hem de yıllardır. Hani bir atasözümüzde “Mum dibine ışık vermezmiş” denmiş ya… İşte o söz tam da burasını tarif etmiş!”

 HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Haberin Devamı

YAKALANDILAR
Kentimizin muhtelif adreslerindeki kamu mallarımızdan olan; yağmur suyu ızgaralarını, mazgalları ve menhol kapaklarını çalan ekiplere yönelik olarak yapılan çalışmalar neticesinde iki ayrı grup olduğu tespit edilen 19 kişinin izlenmelerinin ardından yapılan baskınlar neticesinde yakalanarak adalete teslim edildiği bilgisini aldım. Bu süreçte; hemşehrilerimize rahatsızlık veren altısı sabıkalı olmak üzere on bir kişinin de yakalanarak gözaltı işlemlerinin başlatılmasına alınmasına tanık oldum. Bizlere olan değerleri ve destekleri için kahraman polis teşkilatımızdan; Bursa İli Emniyet Müdürü Tacettin Aslan’a, Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Çağrı Şentürk’e, Emniyet Müdür Yardımcısı Dursun Usta’ya, Şube Müdürü Lütfü Zileli’ye ve kıymetli mesai arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

PARA CEZASI UYGULANDI

Her ağaca iyi davran sanki dünyadaki son ağaçmış gibi
Her ağaca iyi davran sanki dünyadaki son ağaçmış gibi
“ ‘ŞU KÖŞE ÇÖP KÖŞESİ ŞU KÖŞE HURDA KÖŞESİ’ başlıklı yayımınızdaki (Gökdere Metro İstasyonu yanı) sorunlar giderilmiştir. Ayrıca arsasının sahibine; oluşturulan kirliliklere göz yumması münasebetiyle para cezası uygulanmış olup arsanın temiz tutulması hususunda gerekli hatırlatma yapılmıştır. Bilgilerinize sunarız. Yıldırım Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü” Açıklamanıza şahit olan video kaydınız için de ayrıca teşekkür ederim Bayram Adaletsever. Kıymetli Yıldırım Belediyesi; sağ olunuz…

Yazarın Tüm Yazıları