Helikopterli çiftçi…

Gemlik, Kurtul Mahallesi (Köy) yerlisi Hüseyin Eryavuz, özetimle:

Haberin Devamı

Helikopterli çiftçi…
“Dedelerimizden kalma arazilerimizde mesleğimiz olan çiftçiliği ayakta tutabilmek için hırs yaptım. İnadım inat, yılmayacağım. Her geçen gün zorlaştırılan mesleğimiz daha da zorlaştırılıyor. Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün: “Köylü şehirlinin efendisidir.” Sözünün özüne öyle bir hasret kaldık ki… İnadım inat, çok kıymetli olan arazilerimi satmayacağım. Ölünceye kadar da çiftçilik mesleğimi yaşatacağım. Sizler tarlalarımıza giremeyelim diye mevcut yollarımızı yarım metre yükseltseniz de ben yılmayacağım. Gerekirse tarlalarımıza helikopterle gireceğim. Hatta giriş yerlerimize duvar örseniz dahi üzerine köprü kurup geçeceğim. Çiftçiyi yok edin bakalım o vakit ne yiyeceksiniz?”
Gerçekten çok üzücü bir durum… Neyse ki, kâğıt üzerinde bile olsa destek tam gaz devam! Her fırsatta çiftçinin yanında olduğunu açıklayan Başkan Alinur Aktaş umarım sizi duyar. En azından helikopter ve köprü desteği bulursunuz belki!

Haberin Devamı

ÖNCE ÖN, SONRA ARKA PATLADI!

Helikopterli çiftçi…
Okurlarımızdan olan emekli İngilizce öğretmeni Remzi Akabay’a geçmiş olsun diyorum. Akabay: “Nilüfer ilçesi Altınşehir Mahallesi Müzeyyen Senar Caddesi No. 169 karşısına isabet eden sözüm ona güvenli ve engelsiz olarak tanıtımları yapılan bisiklet yolunda ne hikmetse bisikletimin ön lastiği patladı! Evvelsi gün de yine aynı noktada bu kez arka lastiğim patlamasın mı? Burada bir tılsım var ancak bu tılsımı bir türlü çözemedim. Sanırım, yeteri kadar hikmet sahibi olmamam bu sırrı çözmeme engel oluyor! Başkan Turgay Erdem’in bu sırrı çözeceği konusunda inancım sonsuzdur! Ayrıca dün istihareye yattım. Patlayan tekerlerimin parasını belediyemiz veriyordu!” diyor.

BEN BİLMİYORDUM BABAM SÖYLEDİ

Helikopterli çiftçi…
Hürriyet Bursa gazetesi abonesi gıda mühendisi Sevil Kobak: “Bir toplantıdan geliyordum. Ana cadde üzerinde kamyon jantı üstüne (Kamyon jantı olduğunu ben bilmiyordum babam söyledi) montajı yapılmış olan BURULAŞ belediye otobüs durağı levhasını görünce aracımı durdurup fotoğrafını çektim. İlgililer hiç mi düşünmezler ki sert esen bir rüzgâr bile bunu devirebilir. Devrildiğinde de birinin üzerine düşer, can yakar diye…” diyor.
Devrildi mi Sevil Kobak? Ön yargılı olmak ne kadar yanlış, bir bilseniz… (!)

Haberin Devamı

İNCİR DALI MESELESİ!

Helikopterli çiftçi…
Adının açıklanmasını istemeyen bir okurumuz, şöyle diyor: “Osmangazi ilçesi Dikkaldırım Caddesi başlangıcı olan alandaki kaldırımın kullanımını engelleyen incir dalları sebebiyle yayalar caddeye inmek zorunda kalıyor. Belediyemizin park ve bahçeler başkanlığı adıyla hizmet veren müdürlük birimi var. Onlar ne iş yaparlar?”

 HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

 Helikopterli çiftçi…
RALLİCİLERE EĞİLEN DİREK başlıklı yayımımızdaki sorunun yayımımızla birlikte giderildiği bilgisini aldım. Duyarlı ilgililere teşekkür ediyorum.

Helikopterli çiftçi…
Yapılan açıklama

Osmangazi Belediyesi

“ ‘KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL Mİ?’ ’ başlıklı şikâyete yer verilmiştir.Yazıda bahsi geçen konu, Bursa Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanındadır. Konuya duyarlılığınıza teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz. Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü” Açıklamanız için teşekkür ediyorum. Kıymetli Büyükşehir Belediyesi; Osmangazi Belediyesi böyle diyor. Umarım mesaj alınmıştır!

Yazarın Tüm Yazıları