Durum ortada

Hürriyet Bursa gazetesi okuru Fatih Talı, (İpragaz AŞ. SHV Energy Bilgi Güvenliği Sorumlusu) özetimle şöyle diyor:

Haberin Devamı

Durum ortada

“Osmangazi ilçesi Sanayi Caddesi No. 341 karşısındaki yol ayrımında (Hamitler Kent Mezarlığı’na ayrılan yol başlangıcı) hizmet verdiği sanılan aydınlatma direğinin; 1) Armatürü yok. Yani sadece bomboş bir direkten ibaret. 2) Daha önemlisi de direk devrildi devrilecek yani eğimle ayakta kalma mücadelesi vermekte! Direk birimizin üzerine devrilirse tek kârımız kent mezarlığına yakın bir mesafede bulunması sanırım!

Valla yazımdaki tiye alma durumuma sorunun ilgilisi ve muhatabı olan UEDAŞ kızmasın. Çünkü bu durum üç aydır böyle. Geçtiğimiz hafta, Bursa’daki yüzlerce aydınlatma direğine “UEDAŞ ŞEHRİN IŞIKLARI SENİNLE PARLIYOR” yazılı devasa pankartlar asıldı.

Haberin Devamı

Ancak UEDAŞ; “Önceliğimiz Önce İş Güvenliği ve İnsan Hayatı” diyor da... Durum da ortada resimde kanıtı. Aklıma gelmişken yine 18 Ocak 2022 tarihinde köşenize yollamış olduğum üzücü, düşündürücü ve utanç verici konumu ‘Önceliğiniz ne olmalı’ başlılığınızla yayımlamıştınız. Yayımladınız da ne oldu? Sonuç alabildik mi? sorusu aklıma geldi. Sonucu merakla bekliyorum.

 

Yağmurda sulama olur mu?

Durum ortada

Hürriyet Bursa gazetesi okuru iş insanı Gamze Sinal’ın e-postasını okurken üzüldüm. Özetimle aktarıyorum: “Sevgili Muhammet Bey. İlgili fotoğrafımı 22 Ağustos 2022, (üç gün önce) saat 19.24’de Nilüfer ilçesi Lefkoşe Caddesi’nde çektim. Gördüğünüz gibi cadde ortasındaki yeşil alanın sulanmasını sağlayan fıskiyeler tam gaz çalıştırılmış. ‘Bunda ne var?’ diyeceksiniz doğal olarak bunda çok şey var! Çünkü iki saat öncesi bardaktan boşanırcasına bir yağmur yağdı bu bölgeye de. Hatta fotoğrafı çektiğimiz an yoğunluğu düşük olsa da yağıyordu. Keşke yetkililer hava durumuna göre sulama yapsa. Malum, son yıllarda su en önemli gündem maddelerinden birini oluşturuyor.

Haberin Devamı

LİNKİ GÖNDERECEĞİM

Hatta bizzat sizin tanık olduğunuz bir durumu yayımlamıştınız. Yağmurlu günde fıskiyelerin çalıştığını belirmiştiniz. (07 Mayıs 2022 tarihli köşemde) Yazınızda muhatap bulamadığınız için sorunun ivedi çözülmesi anlamında BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç’i aradığınızı ve sayesinde sorunun derhal giderildiğini belirtmiştiniz. Biz de Gülenç müdüre ulaşmak isteriz! Numarasını nereden bulabiliriz?” Değerli Gamze Sinal. Yazınızı okurken hem üzüldüm, hem kızdım, hem de güldüm. İlgili şikayetiniz baskıya çıktığı gün yani perşembe günü linkini Güngör Gülenç müdüre atacağım. Gerçi, Gülenç Müdür bizi yüzde yüz takip ediyor, okuyacaktır. Kendisi gereksiz su sarfiyatı konusunda son derece hassas. Onu da ortak edelim üzüntümüze.

 

Neden bayrak asılmamış?

Haberin Devamı

Durum ortada

Adının açıklanmasını istemeyen DOSAB (Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi) üyesi olan bir okurumuz: “DOSAB girişindeki yeşil alanda bulunan bayrak direkleri boş. Oysa kentimizdeki birçok bayrak direğinde “Türk Bayrağı direği diğer bayrak direklerinden büyük olur” tanımına uyan durum yokken, burada bu genelgeye uyum sağlanmış. Ancak burada da bayraklar yok!

DUYARSIZ KALMAYIN

O direklere; ortaya Şanlı Türk Bayrağı’mız olmak üzere ilgili bayraklar neden asılmaz acaba?” DOSAB Başkanı Halil Ersan Özsoy ve benzeri konulardaki şikayetlere duyarsız kalmayan DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel’in dikkatine diyerek sorunu iletiyorum.

 

Yaptık mı yaptık!

Haberin Devamı

Durum ortada

Adının açıklanmasını istemeyen Yıldırım Belediyesi çalışanı okurumuz bakın ne diyor: “Kaplıkaya semtindeki Kaplıkaya Cazibe Merkezi içinde bulunan devasa süs havuzunun içler acısı hali ne olacak?

Durum ortada

İşin ilginç yanı havuz başlarına asılan: “Havuzlarda elektrik akımı ve kimyasal vardır. Girilmesi tehlikeli ve yasaktır” uyarıcı yazılarıdır! ‘Yaptık mı yaptık’ mantığından ne zaman kurtulursak o vakit feraha ereceğiz de işte o zaman ne zaman öyle merak ediyorum ki…”

Hürriyet Bursa yazıyor sorunlar çözülüyor

Durum ortada

BAŞTA YUNUS POLİSLERİ OLMAK ÜZERE başlıklı yayımımızdan sonra Atatürk Caddesi üzerindeki (İpekböceği Tramvay hattı rayları çevresi) çok riskli asfalt kırılmalarına (Cadde boyunca tamamına) müdahale edilmiş olduğunu gördüm.

Haberin Devamı

Durum ortada

Evet, başta o bölgede yoğun olarak vazife yapan motorlu polislerimiz olmak üzere motor kullanıcısı olan hemşehrilerimize ‘gözünüz aydın olsun’ diyorum. Geçmiş olsun… Sorunun giderilmesinde emeği geçenlere de teşekkür ederim. Zahmet ettiniz!

Yazarın Tüm Yazıları