Deprem olmadan zemin çöküyor

Saatler 21.30’u gösteriyordu. Okurlarımızdan da olan komşum, emekli öğretmen Gülseren Gönülkırmaz’ın şikâyetine takıldım.

Haberin Devamı

Deprem olmadan zemin çöküyor
Deprem olmadan zemin çöküyor
Öğretmen Gönülkırmaz, “Mustafa Sokak’ta (Eskicioğlu Sokak başlangıcı) sokağımızın zeminini oluşturan kilitli taşlardan biri, çökme sonucu oluşan çukura düşmüş. Çukurun derinliği 1.5 metre civarında. Çukurdan bakınca 2 metrekare kadar olan alanının altının boşaldığı net olarak görünmektedir. Buradan bir araç geçse kesinlikle çok kötü şeyler olur. Açıkçası çok korktum. Durumu derhal polise bildirim. Polis, ‘Bizim çözeceğimiz bir konu değil bu’ dedi. Ardından zabıta birimini aradım. Hem de kaç kez... Ancak çözüm üretecek muhatap bulamadım! Allah rızası için şu işe acil olarak bir al at ne olur Muhammet kardeşim” deyince ben de ilk olarak 153 Alo Zabıta ihbar hattını iki üç kez arayarak sorunun önemini anlattım.

Haberin Devamı

O AN FEN İŞLERİ MÜDÜRÜNÜ ARADIM

Bu esnada sorunun oluştuğu kuyunun başında bekliyordum. Bir yandan da çökme oluşan alanın üzerinden araç geçmemesi için gönüllü trafik polisliği yapıyordum! Derken Osmangazi Belediyesi’nin zabıta ekipleri geldi. Civardaki çöp konteyner desteğiyle alanı şeritle çevirdiler. Kötünün iyisi, sağ olsunlar. Ancak soruna proaktif çözüm gerekiyordu. Hem de derhal. Bunun için de sorunun muhatabı olan Osmangazi Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hakan Dursun’u aradım; ‘İyi geceler. Ben Hürriyet Bursa gazetesi şikâyet köşesi köşe yazarı Muhammet Kösle...’ diyerek kendimi tanıttıktan sonra sorunun önemini aktardım. Çok ivedi destek gerektiğini rica ile anlattım. Hakan Dursun, aktardığım bilgi karşısında dehşete düşeceği yerde bana oldukça sert bir ses tonuyla, ‘Benim telefonumu nereden buldun?’ sorusuna yanıt aramak oldu!

GELİŞİM GÖSTEREN BİR KUYU!

Neyse, Hakan müdür, “Bana orasının fotoğrafını yolla” dedi. Ben de sorunun ehemmiyetini daha net anlatabiliriz düşüncesiyle bir vatandaşımızın oluşan kuyuya kolunu soktuğu fotoğrafı yolladım. Müdür Hakan da cevap olarak: “Sorunu BUSKİ’ye ve Aykome’ye bildir” demesin mi? Neyse, bunu da geçelim! Derken, Hakan Dursun gece 01.02’de bana fotoğraflar atmış. (Sabah telefonumu açınca gördüm) Çok riskli kuyunun onarıldığına şahit olan fotoğraflardı bunlar. Yazı ve açıklama yoktu. Saat 10.22’de sorunun kaynağı olan çukurun başına gittim. Gece onarım görmeden içine kol giren kuyuya onarım sonrasında bacak girmesin mi?

Haberin Devamı

‘AYAĞIM BOŞLUKTA SALLANIYOR’

Bacağını sokarak dublörlük yapan değerli komşum Metin Gülşen, “Ayağım boşlukta sallanıyor. Bir top olsa gol bile atardım bu dipsiz çukurda. Ne de güzel onarmışlar ama. Helal valla” dedi. Bursa depreminde en güvenilir zeminlerden birincisi olarak gösterilen Çekirge’de deprem olmadan zemin çöküyor ve iki metrelik çökmeye bile anında destek alamıyorsak; vay babam vay!

 

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

KENT MEYDANI ONARIMI TAMAMEN BİTTİ

Deprem olmadan zemin çöküyor
Deprem olmadan zemin çöküyor
Deprem olmadan zemin çöküyor
KENT Meydanı’nın kalitesiz işçilik ve kalitesiz malzeme kullanımıyla alakalı olarak darmaduman olmuş zemininin hikâyesini bilmeyenimiz yoktur. Çünkü bu soruna dikkat çekebilmek için tam on bir kez köşemde yayımlamıştık. Son olarak da Bursa CHP Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan’ın, “Vatandaş Sizleri ‘Hizmet Edin’ Diye Yetkilendirdi” başlıklı haberimiz sonrasında onarım hareketin başladığını da yayımlamıştık. Ve; gözün aydın Bursa. Kent Meydanı zemini sorun olmaktan çıktı artık. Zeminin onarımı tamamen bitti. Umarım bu kez kaliteli iş ve kaliteli malzeme kullanılmıştır da durumu on bir kez daha yayımlamak zorunda kalmayız! Hemşehrilerimize hayırlı olsun.

Yazarın Tüm Yazıları