Bursa plakası ve Çöplükbey vakası

Başta Hürriyet Bursa gazetesi okurları olmak üzere aracılığımızla yüz binlerce hemşehrilerimizin haberdar olduğu Çöplükbey Caddesi’nin çöp meselesi bugün de gündemimizde maalesef...

Haberin Devamı

Bursa plakası ve Çöplükbey vakası

Bu kez de Bursa’nın tanınmış bir işinsanı yolladı fotoğrafları... Ayrıca saydım da bu yayımımızla birlikte Bursa’nın plaka kodu ile eşleştik!
Yani Çöplükbey Caddesi’nin (Osmangazi, Kutlukbey Caddesi) görünmezlik iksiri sıkılmış olan utancımızı bugünkü yayımımızla birlikte on altı kez haber yapmışız. Düşünsenize Japonya’daki Yoshiko, Sakura, İngiltere’deki Emily, Elizabeth, İsrail’deki Dalia, Avraham, Amerika’daki Alex, David, Rusya’daki Anastasia, Victoria, Almanya’daki Lukas, Alexander... Bizim Çöplükbey meselesinden haberdarlar da bir tek bizim Bursa’dakiler haberdar değiller bu ayıptan! Ne büyük bir acı ve utanç bu böyle!

Haberin Devamı

Bursa plakası ve Çöplükbey vakası

NE BU SESSİZLİK

İlgili şikâyeti yapanlar arasında yargı mensubu, albay, birinci sınıf emniyet müdürü / Bursa polis başmüfettişi ve tanınmış işinsanları dahi varken... Üç beş çapulcu ve saygısızın hakkından gelinemesin... Şahsım olarak bu konuyu sürekli işler olmaktan utanır oldum. Hatta bir hususu itiraf edeceğim. Kıymetli okurlarım bana kızmayınız lütfen. Çöplükbey ile alakalı olan birçok şikâyeti de yok sayıyorum. Aksi taktirde köşem ‘çöp köşesine’ dönerdi! Bu yaşıma geldim böyle bir rezalete karşı sessiz kalınır olunmasına, görmezden gelinmesine ve konunun üzerine yatılmasına ilk kez tanık oldum. Bana ve bizlere bunları görme imkânı sunan başkanlara en derin sevgi ve saygılarımı sunarım!

MİHRAPLI PARKI VE KARADENİZ FIKRASI

Bursa plakası ve Çöplükbey vakası

OKURLARIMIZDAN işinsanı Şenol Erden’in e-postasındaki şikâyetini özetimle aktarıyorum: “Mihraplı Hüdavendigar Kent Parkı içinde Karadeniz fıkrasını aratmayan bir durum oluştu. Aracılığınızla bunu paylaşmak isterim. Geçen haftaydı. Gerçekten Bursa için son derece güzel bir hizmet olan Mihraplı Parkı içindeki yürüme ve bisiklet yolu olarak kullanılan alanın bir kısmının tel çit ile kapatıldığını görünce beynim ‘error’ verdi sandım!

Haberin Devamı

Bursa plakası ve Çöplükbey vakası

Şöyle dört kez derin bir nefes aldım ve saldım. Sonra anladım beynimin ‘error’ vermediğini! Meğerse o alanın üzerinden eğlence parkuru geçirilecekmiş. Bu sebepten dolayı da yeşil alana baypas yol yapmışlar. Yani burası artık böyle kalacakmış. Velev ki bırakınız böyle kalmasını anlık bile olsa bu oluşuma müsaade vermek dahi çok büyük bir hata. ‘Yazık’ diyor ve susuyorum!”

MUDANYA BELEDİYESİ DUY BİZİ

Bursa plakası ve Çöplükbey vakası

HÜRRİYET Bursa gazetesi abonelerimizden olan bir şirket CEO’su, “Eski Mudanya Caddesi üzeri (Akman Sitesi’ni geçer geçmez) 7/24 çöplük olarak kullanılıyor. Mudanya Belediyesi’ne ihbarlarımız oldu. Hatta konuyu Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a dahi bildirildik. Netice olarak alana ‘Çöp Dökmek Yasaktır’ tabelası dikildi. Hepsi bu... Sorunun çözümü buysa şayet o tabelayı bizler de dikerdik. Bizler gerçek hizmet bekliyoruz. Mudanya Belediyesi duy bizi!” diyor.
Vay arkadaş ne ara bu hale geldik ki biz. Hani temizlik imanın yarısıydı? Hani dünyaya biz öğretmiştik temiz olmayı. Hani Bursa evliyalar kentiydi. Hani saygı denince akla ilk gelendik bizler... Acaba bizlere anlatılanlar kocaman bir masal mıydı?

Haberin Devamı

BİSİKLET YOLUNA KUM BOŞALTMAK KİMİN AKLI

Bursa plakası ve Çöplükbey vakası

OKURLARIMIZDAN olan öğretmen Seçil Öztürk, “İlgili fotoğrafımı Nilüfer ilçesi Altınşehir Mahallesi’nde çektim. Belediyemiz bir yeşil alan üzerinde çalışma yapıyor. Bu çalışmayı yaparken de kullanacağı kumları bisiklet yolu üzerine boşaltmışlar. Çalışmalarını böyle yapıyorlar! Şeklen; ‘çalışıyoruz’ demeyi çok iyi başarıyorlar” diyor.
Bence yanlış bir şey yok. Eksik olan bir şey var! O da kum boşaltılmış olan bisiklet yolunun iki tarafına da ‘Dikkat Kum Var’ tabelası monte edilmemiş olmasıydı! Kıymetli Nilüfer Belediyesi... Derhal ‘Dikkat Kum Var’ tabelası hazırlatın. Hatta üç beş tane de fazla yaptırın. Yedekli çalışmak iyidir!

Yazarın Tüm Yazıları