Bizim hakkımız değil mi?

Hürriyet Bursa gazetesi abonelerimizden Kamil Gümüş’ün haklı talebini dile getirdiği e-postasını özetimle aktarıyorum:

Haberin Devamı

Bizim hakkımız değil mi

“Muhammet Bey, iç piyasamızın yanı sıra çeşitli ülkelere de ihraç ettiğimiz son derece leziz ve kaliteli şeftalimizle meşhur olan Kestel ilçesine bağlı Dudaklı Mahallesi sakiniyim. Aynı zamanda şeftali ihracatçılığı yapan bir çiftçiyim. Derdimiz büyük. Mahallemizde doğal gaz yok. Geçtiğimiz yıl BURSAGAZ “Gerekli hizmet verilecek…” açıklamasını yapınca apartmanımızın her katına doğal gaz tesisatı çektirip petekleri döşettik. Lakin bu yıl da baca deliğine talim edecek olmamız bizleri üzdü. Bize 1,5 kilometre uzaklıkta olan Narlıdere Mahallesi’nde doğal gaz hizmeti var. Bizler neden bu hakkımızdan mahrum bırakılıyoruz? Suçumuz ne? Yıl 2021 olmuş bizim de rahat etmek hakkımız değil mi?” (!) BURSAGAZ’ın dikkatlerine. Dudaklı, neden hizmetinizden yararlanamıyor?

Haberin Devamı

Bakalım kapaklar ne zaman takılacak?

Bizim hakkımız değil mi

Okurlarımızdan olan Emekli Maliye Bakanlığı çalışanı S. P. , özetimle şöyle diyor: “Dünyada ‘ters T’ planına sadece 3 tane bulunan tarihi 1. Murat Camii önündeki aydınlatma direklerinin klemens kapakları yok. Bu eksiklik çok önemlid. Hatırlatırım! İki hafta önce buradaki ihmalin bir benzeri sebebiyle Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi’nde 18 yaşındaki genç kardeşimiz öldü. UEDAŞ’ın böylesine disipliniz çalışması bizleri üzüyor! UEDAŞ kanadında yüzde yüz kontrollü ve hiç aksamayan bir şey var. O da elektrik faturalarının gününde tahsis edilmesi. UEDAŞ’ı vazifelerini yapmaya davet ediyorum!” Bakalım o kapaklar 2022 yılına kadar takılacak mı?

İlgili yetkililer de rahatsız oluyor mu acaba?

Bizim hakkımız değil mi

Esnaf okurumuz Sabri Yeşil: “Osmangazi ilçesi Demirkapı Mahallesi girişi de maalesef 7/24 çöplük olarak kullanılıyor. Bir konuya dikkat çekmek isterim. Burası birçok tarihi eserin girişine imkan sağlayan alanın başlangıcı. Özel tabelalar da buna şahit. Hani biz turizm kentlerinden de biriyiz ya ben oluşturulan çirkin oluşumdan rahatsızken; ilgili yetkililer de rahatsız oluyor mu acaba?” Diyor...

 

Haberin Devamı

Hürriyet Bursa yazıyor sorunlar çözülüyor

Mudanya Belediyesi

Bizim hakkımız değil mi

“Vay Garip Vatandaşımızın Haline” başlıklı yazınıza istinaden; Bademli bölgesinde her hafta perşembe, cuma ve cumartesi günleri kepçemiz çalışıyor ve hatta yetişmezse pazartesi günleri de köşenize taşıdığınız moloz ve atıklar toplanıyor. Normal şartlarda bu atıkların, çıkarılan kişi yada kişiler tarafından moloz sahasına atılması gerekiyor. Bölgede oturan sakinler ise her gün gelinmesini istiyor, ancak bu mümkün olmuyor. Belirli günlerde bu atıkların toplandığını bölgede yaşayan vatandaşlarımız ve site yöneticilerimiz de biliyor.

Bizim hakkımız değil mi

Ayrıca talep edilen hız kesiciler Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmakta. Bilginize sunar, çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz. (Mudanya Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Birimi)

Haberin Devamı

Mudanya Belediyesi’nin açıklamasını olduğu gibi aktardım. Bu esnada ilgili alanı da temizler. Şahit fotoğrafları aldım. İki tanesini yayımlıyoruz. Hız kesici set işi için top sizdeymiş Büyükşehir Belediyesi. Teşekkür ediyorum. Mudanya Belediyesi.

Osmangazi Belediyesi

1) “ ‘Hürriyet Bursa gazetesinin 19 Ağustos 2021 tarihli sayısında yer alan köşenizde ‘O Korku Tüneli Öyle Bir Yerde Ki…’ başlıklı şikayete yer verilmiştir. Yazıda bahse konu olan alt geçit, belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ilgili ekiplerince periyodik aralıklarla kontrol altında tutulmakta, seyyar satıcı faaliyetlerine ve gereksiz işgallere müsaade edilmemektedir. Ayrıca; bahse konunun güvenliğine dair olarak da emniyet birimlerine bilgi verildi. Konuya duyarlılığınıza teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.

Haberin Devamı

 2) Yine 21 Ağustos 2021 tarihli sayısında yer alan köşenizde ‘Ne Güzel Bir Şehir’ başlıklı şikayete yer verilmiştir. Yazıda bahse konu bölgede, belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ilgili ekiplerince gerekli inceleme yapılmış olup; söz konusu yerde, demir bariyer ve benzeri bir oluşum tespit edilmemiştir. Konuya duyarlılığınıza teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz. Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü.” Açıklamalarınız için teşekkür ediyorum Osmangazi Belediyesi. Korku tüneli diye tarif ettiğim alt geçidin duvarlarındaki çirkin yazıların boyanma anına şahit olan fotoğraflarınızı aldım. Orada korku saçan seyyar satıcıların durumunu kontrol edeceğim. Ayrıca ‘NE GÜZEL BİR ŞEHİR’ başlıklı yayımımızda “demir bariyer” ibaresi yok! Demir bariyeri nasıl ve nerede ürettiniz anlamış değilim açıkçası.

Yazarın Tüm Yazıları