Bizi dikkate almıyorlar

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi olan iş insanı ve armatör Sedat Rengiiyiler’in e-postasını özetimle aktarıyorum:

Haberin Devamı

Bizi dikkate almıyorlar

“Osmangazi ilçesi Hüdavendigar Mahallesi 1. Kanal Caddesi Eczane Çaçar’ın karşısında bulunan yaya geçidi levhasının önüne, yani araçların geçtiği caddeye(!) yaya geçidi çizgisi çizilmesi hususunda onlarca müracaatım oldu Osmangazi Belediyesi’ne. Ayrıca size de yazmıştım, siz de yine yayımlamıştınız. Hatta ‘yaya geçidi çizgisine dikkat edip, yaya geçidini kullanacak ve üzerinden geçecek yayalara da ‘tam duruş’ gösterip yol verecek saygılı insanlar çıkacak’ demiştim. Haklı isteğimin yerine getirilmediğini her gördüğümde, insan yerine koyulmamış olmanın üzüntüsüyle yaşıyorum. Bizi dikkate almayanları seçim zamanı bizde dikkate almayacağız!”

Haberin Devamı

DİPSİZ KUYU GİBİ KARARDI DÜNYAM

Bizi dikkate almıyorlar

OKURLARIMIZDAN olan kamu emeklisi Fahri Balkanlı, özetimle şöyle diyor: “Nilüfer ilçesi Müzeyyen Senar Caddesi No: 61 önündeki yeşil alanda bulunan kuyuya düşen olursa Erol Evgin’in ‘Deli Divane’ şarkısındaki “Dipsiz kuyu gibi karardı dünyam” sözlerini söyleyebilir. Tavsiye ederim!”

ANLAŞMAZLIK VARDIR!

Fahri Balkanlı, şikâyetiniz belediyeler arasında paslaşmaya sebep olacak konu! Buna yüzde yüz eminim. Diyeceğim o ki ne kuyuya düşelim ne de dünyamız karasın... Sorunu çözse çözse hem de bir gün sonraya dahi bırakmadan Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Müdürü Yükseler Göktaş ve kıymetli zanaatkâr ekibi çözer. Paslaşma olmadan golü atın gitsin lütfen...

KİMSE BURALARA ÖZENMESİN

Bizi dikkate almıyorlar

HÜRRİYET Bursa gazetesi abonelerinden Nurer Çalıştıran, (DOSAB’ta hizmet veren PMS Alüminyum Dış Ticaret Müdürü) bakınız ne diyor: “Nilüfer ilçesi Altınşehir Mahallesi 220. Sokak sakinleriyiz. Sözüm ona Bursa’nın en modern ve en farklı yaşam alanı olan ilçede ikamet etmekteyiz! Villalarıyla meşhur olan sokaklardan birinde yaşamaktayız. Bunları belirtirken yanlış anlaşılmasın lütfen. Farkımız yok hiç kimseden. Nasip olmuş buralarda oturuyoruz, hepsi bu. Birçok insan burada evim olsun ister. Uzaktan bakınca öyle!”

Haberin Devamı

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜNE TALİP

“Kimse buralara özenmesin lütfen. Çünkü sokağımızda aydınlatma direkleri yok. İnanın vaziyet böyle. Üstelik bu eksikliği yıllardır UEDAŞ’a onlarca kez bildirdik. Var mıyız yok muyuz, villa da mı oturuyoruz, yoksa yayladaki bağ evinde mi oturuyoruz inanın belli değil. Kendi imkânlarımızla çevremizi aydınlatmaya çalışıyoruz. Fakat bu iş bizim işimiz değil. Kıymetli UEDAŞ! ‘Şehrin Işıkları’ adı altında düzenlemekte olduğunuz geniş kapsamlı etkinliğe buradan katılmak istiyoruz. Görmüş olduğunuz fotoğrafımın birincilik ödülüne layık görüleceğine kesin gözüyle bakıyorum. Bu esnada; Nilüfer’de yaşamak gerçekten çok büyük ayrıcalık... Onu da belirtmeden edemeyeceğim!”

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Bizi dikkate almıyorlar

‘KENT estetiği bizleri kırmaz’ başlıklı yayımımıza konu olan şikâyetin (Fuat Kuşçuoğlu Caddesi) Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Müdürlüğü bünyesinde vazifeli olan usta ve marifetli eller tarafınca giderilmiş. Ayrıca yılan hikâyesine dönen ve yetkililerin görmezden geldiği ‘Haftası dolmadan’ başlıklı yayımımızdaki (Nilüfer ilçesi Otel Sheraton önü) ayıbın giderildiği bilgisini aldım. Bilgileri şahit video kayıtları ve de fotoğraflarıyla birlikte yollayan Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Müdürlüğü’nün marifetli ekibine teşekkür ederim. Sağ olunuz...

Bizi dikkate almıyorlar

KALDIRILDI

“Gerçekten can yanmalı mı?’ başlıklı konu ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir. İlgili yerlerde bulunan tabelalar yol düzenleme çalışmaları tamamlandığından dolayı kaldırılmıştır.

Haberin Devamı

HURDANIN AKIBETİ?

‘Şu köşe hurda köşesi şu köşe çöp köşesi’ başlıklı yazınız, ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir. Yazıda; İlimiz Osmangazi İlçesi, Elmasbahçeler Mahallesinde yer alan terk edilmiş arsaya çöplerin atıldığı, atılan çöplerin toplanmadığı ve çöp yığınlarının oluştuğu belirtilmiştir. Gazete haberine konu bölgede mevcut halde bulunan katı atıkların toplanması, taşınması ve katı atık atılması ile ilgili cezai işlemleri uygulamak bilindiği üzere Osmangazi Belediye Başkanlığı yetki ve sorumluluğunda bulunmaktadır. Ayrıca, söz konusu bölgeye kasıtlı olarak atık bırakan kişi ya da kişilerin tespiti için teknolojik (kamera vb.) aletlerin kullanılarak bölgenin takip altına alınması ve tespit edilen şahıslar ile ilgili olarak Kabahatler Kanunu uyarınca gerekli yasal işlemlerin yine Osmangazi Belediye Başkanlığınca yapılması gerekmektedir. Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz. BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE

Haberin Devamı

HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI”

Açıklamalarınız için teşekkür ediyorum Büyükşehir Belediyesi. Bununla birlikte; yayımımızla alakalı olarak vermiş olduğunuz açıklamanın benzerini Osmangazi Belediyesi bize yollamış ve 12 Ekim 2021 tarihli köşemde paylaşmıştık. Not. Çöpler toplanmış. Hurda aracın akıbetini bilmiyoruz!

YENİ SEZON YOLDA!

“Hani söz vermiştiniz’ başlıklı şikâyete yer verilmiştir. Yazıda bahse konu olan Hamitler Mahallesi Kutlukbey Caddesi’nin kenarına atılan çöp ve molozlar, belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ilgili ekiplerince temizlendi. Çöp ve moloz atanların engellenmesi konusunda da Zabıta Müdürlüğü ilgili ekiplerince sivil çevre (moloz) denetim ekibi oluşturularak takibi yapılmaktadır. Konuya duyarlılığınıza teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz. Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü”
Osmangazi Belediyesi; açıklamanız için Teşekkür ediyorum. Ancak bu hikâyenin bitmemesi için verdiğiniz gayrette çok güzel! Okurlarımız yazmaya, biz yayımlamaya siz de toplamaya bıkmadınız! Çöplükbey hikâyesi 9. sezon birinci bölümünde buluşmak üzere!

Yazarın Tüm Yazıları