Global pazar

Fuar Direktörü Engin Er, ““GROWTECH Antalya, her geçen yıl yeni katılımlarla güçlenerek global bir çekim merkezi haline geldi. Yabancı katılımcı sayısı da her yıl artıyor. Örtü altı tarım sektöründe önemli bir sektörel ivme yarattık” diyor.

Haberin Devamı

 Global pazar

TÜRKİYE tarımdan sanayiye birçok alanda önemli bir üretici güç. Bu üretici gücün kendini anlatması, tanıtmasının en önemli yollarından biri de hiç kuşkusuz fuarlar. Bugün milyonlarca dolarlık ticaret hacimleriyle birçok sektörün dünyayla buluşmasının kapısı da yine bu fuarlarda açılıyor. Ama burada uluslararası üne kavuşmak ve marka olmak da önemli. İzmir’de yıllardır yapılan ve uluslararası bir oyuncu olan Marble İzmir ve IF Wedding Fashion gibi Antalya’da bu yıl 22’ncisi yapılan GROWTECH Antalya da örtü altı tarım sektörünün global pazarı olmuş durumda. Antalya ANFAŞ Fuar Merkezi’nde GROWTECH Antalya’yı düzenleyen Informa Markets’in davetlisi olarak gittiğimiz fuarda Direktör Engin Er ile gelişmeleri konuştuk. Bu yıl 27 ülkeden 195’i yabancı, toplam 598 uluslararası katılımcıyla kapılarını açan GROWTECH Antalya’nın ’nın dünyanın en büyük örtü altı tarım sektörü fuarı olduğunu söylüyor Engin Er ve ekliyor:

Haberin Devamı

Global pazar

5 ÜLKEDEN MİLLİ KATILIM
“GROWTECH Antalya, her geçen yıl yeni katılımlarla güçlenerek global bir çekim merkezi haline geldi. Yabancı katılımcı sayısı da her yıl artıyor. Örtü altı tarım sektöründe önemli bir sektörel ivme yarattık. Kent ve ülke ekonomisine de katkı sağlıyoruz. GROWTECH ANTALYA, uluslararası tarım sektörünün en önemli ticaret ve pazarlama organizasyonları arasında yer alıyor. Yerli ve yabancı firmaların yoğun ilgisiyle birlikte stant satışlarını 4 ay önce tamamladık. Almanya, Hollanda, İspanya, Çin ve Güney Kore milli katılımla fuardaki yerini aldı. 65 firmasıyla fuara katılan Çin, özellikle pandemi sonrasında bir büyüme atağı gerçekleştirdi. Uluslararası katılımcı sayısıyla fuar, global bir pazar. 120’den fazla ülkeden gelen ziyaretçilerle birlikte Çin, dünya tarımına GROWTECH Antalya aracılığıyla ulaşmayı hedefliyor. Katılan her ülke, kendi networkleri aracılığıyla GROWTECH’i ve Türk tarımını dünyaya tanıtıyor.”

Haberin Devamı

Global pazar

ÜÇTE BİRİ YURTDIŞINDAN
Bu yıl katılımın üst seviyede olduğunu da söylüyor Engin Er. Engin Er, “Türk tarım sektörünün gücünü ve potansiyelini uluslararası tarım sektörü paydaşları ve profesyonelleri ile aynı çatı altında buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. 120’den fazla ülkeden tarım sektörü profesyonelini 4 gün boyunca Antalya’da buluşturuyoruz. Bu yıl 60 bine yakın ziyaretçi bekliyoruz. 598 firmanın 195’i yurtdışından ve 27 farklı ülkeden fuara katılıyor. Toplam katılımcının üçte biri yurtdışından geliyor. GROWTECH Antalya, her yıl olduğu gibi ülkemizin ihracatına katkı yapmanın yanı sıra; tüm dünyada tarım sektöründe bir ivmelenme sağlayacak. Ülkemizin tarım sektöründeki ihracat potansiyeli çok yüksek. İhracattaki payımız ise her geçen yıl artmaya devam ediyor. GROWTECH Antalya bu yıl da uluslararası işbirliklerine ev sahipliği yapıyor. Ülke tarımı ve üreticilerimiz için de fırsatlar yaratıyor. İlklere de ev sahipliği yapıyor” diyor.

Haberin Devamı


DÜNYAYA SÖZ VERİYORUZ
BUGÜN küresel iklim kriziyle birlikte su kullanımı da hayatı bir önem taşıyor. Tarım sektörü de su tüketimi noktasında önemli durak. GROWTECH Antalya da bu yıl suya önem veren projelerin hayata geçmesi için anlamlı bir projeye imza atmış. Engin Er, şunları söylüyor: “Geleceğimizi korumak için ‘suyu’ korumamız gerektiğini biliyoruz. Bu yüzden de ‘Dünyaya Söz Veriyor ve Harekete Geçiyoruz!’ projesini GROWTECH Antalya’da hayata geçirdik. Fuar alanımızda kurduğumuz bir alanda tüm ziyaretçi ve katılımcılarımızın da söz vermesi için farkındalık yaratmak adına fuar esnasında bir platform hazırladık. Dünyamıza suyu koruyacağımıza hep beraber söz veriyoruz. Fuar alanında geri dönüştürülmüş kumaştan yapılan bir pano hazırladık. Bu panoya isteyen ziyaretçilerin ve katılımcıların imzasını atmasını, isteyenlerin de dünyaya not yazmasını istiyoruz. Amacımız günlük su tüketimimizin farkına varmamızı ve mümkün olduğunca tasarruf etmemiz gerektiğini hatırlamamızı sağlamak. GROWTECH Antalya olarak katılımcılarımız ve ziyaretçilerimizle bu farkındalığı yaratabileceğimize inanıyoruz.”

Yazarın Tüm Yazıları