Bir hayale yelken açtılar limanları ise Bodrum oldu

İstanbul’daki kurulu düzeni, işi, gücü, aileyi, sevdiklerini bırakıp Bodrum’da yepyeni bir hayat başlatmak riskli bir işti. Burcu ve Aysun Çıtlak kardeşler, ciddi bir birikimleri olmasa bu riski göze alıp hayallerinin peşinden gitti. Kurumsaldan kumsala geçen iki kardeş, bugün Bodrum’da turizm alanında yeni bir hikaye yazıyor.

Haberin Devamı


ASLINDA bir çoğumuzun hayalidir yoğun şehir-iş hayatından sıyrılıp Ege’nin mavilikleri ve yeşiliyle buluşmak... Sürekli olan seyahatler, susmayan telefonlar, bitmeyen teklifler, bütçeler, ihaleler, trafik, stres dolu bir hayat... İşte bu uzayıp giden liste sonucunda Burcu Çıtlak da, “Bunu neden yapıyorum?” demiş ve rotasını İstanbul’dan Bodrum’a çevirmiş. Tabii yalnız da gelmemiş. Kız kardeşi Aysun’la ‘kurumsaldan kumsala’ geçiş yapan Burcu, Bodrum’da en büyük hayalleri olan bir butik otel işletmeye başlamış. Bugün 7 odalı White And Blue Hotel’i işleten Çıtlak kardeşlerle şehirden kaçış hikayelerini ve kendi işlerini kurma serüvenlerini konuştuk.

Bir hayale yelken açtılar limanları ise Bodrum oldu

Haberin Devamı

ULUSLARARASI ETKİNLİKLER
Burcu ve Aysun doğma büyüme İstanbullu, ama aslen Karadenizli. Halkla ilişkiler mezunu Burcu, daha sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde etkinlik yönetimi eğitimi almış. Uzun yıllar İstanbul’da yüzlerce davet ve düğün organize etmiş. Bunların pek çoğu da adından söz ettiren kişilerle seçkin yerlerde olmuş. Ardından Türkiye’nin her yerinde uluslararası kongreler ve etkinliklerin gerçekleşmesi noktasında özel organizasyonların her aşamasını yönetmiş. Ticaret mezunu Aysun ise yine İstanbul’da insan kaynakları uzmanı olarak çalışarak bu alanda kariyer yapmış.

Bir hayale yelken açtılar limanları ise Bodrum oldu

BUNU KENDİME NEDEN YAPIYORUM
İki kız kardeş bir noktadan sonra hayatın sürekli koşuşturmak olduğunu, bununla birlikte ve buna rağmen ellerinde sadece tatminsizlik olduğunu fark etmişler. Güzel paralar kazanmalarına rağmen sürekli seyahatler, susmayan telefonlar, bitmeyen teklifler, bütçeler, ihaleler, trafik, stres dolu bir hayatın içinde olan Burcu, kurumsal hayatın içinde nefes almadan çalıştığını ama mutlu olmadığımı hissetmeye başlamış. Öyle ki en son bir iş seyahatinde uçakta panik atak krizi geçiren Burcu, “Bunu kendime neden yapıyorum?” dedikten bir hafta sonra işinden istifa etmiş. Burcu, istifa sonrası ruh halini kız kardeşiyle paylaşmış. Aslında Aysun da stresten ve uzun saatler çalışmaktan çok yorulmuş. Bu yorgunluğu tatille atma kararı onları Bodrum’a getirmiş. Burcu, hikayenin devamını şöyle anlatıyor:

Haberin Devamı

Bir hayale yelken açtılar limanları ise Bodrum oldu

YILLARDIR BEKLENEN HABER
“Biz bir hayale yelken açmıştık, limanın Bodrum olacağını bilmiyorduk. Bizim hikayemiz aslında tam olarak kurumsal hayattan kumsal hayata geçiş hikayesi oldu ve tamamen bir hayalle başladı. İki kız kardeş birlikte büyürken ortak birçok hayalimiz vardı. Bunlardan biri de bir sahil kasabasında butik bir otel işletmekti. Dostlarımızla iyi vakit geçirebileceğimiz, her gün denize girebileceğimiz, uzun, kalabalık, keyifli sohbetlerin edildiği sofralar kurup, yeri geldiğinde kahvemizi içip kitabımızı okurken dalga seslerini duymak gibi hayaller kulağımıza da ruhumuza da çok iyi geliyordu. Ama Bodrum’la ilgili büyük şehirde yaşayan hemen herkes gibi emekliliğimizde buraya yerleşmeyi düşünüyorduk. İşten istifa edip geldiğim tatil programımda sohbet eşliğinde butik şirin bir otelin devredildiğini duyar duymaz yıllardır beklediğimiz haber buymuş gibi hissettik ve kendimizi konunun içinde bulduk. Sıra Aysun’un da istifa etmesine gelmişti. Sonrasında kolları sıvayıp işe koyulduk. Her bir detayı özenle tasarladık. Bu kararı verirken içimizde, ‘Yapabilir miyiz?’ tereddütü vardı elbet ama bunu yüksek sesle birbirimize söylemediğimiz için bir an bile düşünmedik. Şimdi düşününce, ‘Büyük bir cesaret işiymiş bizimki’ diyoruz. Bu sayede kendimizi, emeklilik hayalimizi genç yaşımızda gerçekleştirmiş ve büyük şehir kaosundan uzak bir hayatın içinde bulduk.”

Haberin Devamı


İŞ GİBİ DEĞİL DE HOBİ GİBİ GELİYOR
“İNSAN sadece para kazanma ya da kariyer yapmaya odaklanmayınca yaptıkları iş gibi değil, hobi gibi geliyor” diyen Burcu Çıtlak, 7 odalı White and Blue Hotel’de önce kendilerini bulduklarını söylüyor. Gülümseyerek; huzurla, şükürle uyandıkları her gün müşterilerini evlerine gelen misafir gibi ağırladıklarını paylaşan Burcu, “Biz artık sadece kendimize iyi gelen şeyi yapıyor, kendimizi dönüştürüyor ve bunu da paylaşmayı seviyoruz. Haliyle bu bütün işlerimize de olumlu olarak yansıyor” diyor.


BODRUM’DA HİNT DÜĞÜNLERİ
YILLARCA İstanbul’da davet ve düğün organize eden Burcu, Bodrum’a kaçış sonrası bu hayattan aslında tam da kopamamış. Burcu, İstanbul’dan bir arkadaşıyla birlikte büyük Hint düğünlerini organize etmeye başlamış. Bodrum’da da bu anlamda son dönemde önemli organizasyonlara imza atan Burcu, gelecekte Hint düğünü organizasyonlarında da önemli bir marka olmayı hedefliyor.

KISA KISA
* Hem hayatlarında, hem de Bodrum’da hiçbir şey altın tabakta sunulmamış Aysun ve Burcu kardeşlere... “Biz hep çok çalıştık. Çünkü sadece girişimci olmak yeterli değildi” diyen Burcu, “Şu anda hem çalışıp, hem tatil yapıyor, hem de misafirlerimizin anılarına ortak oluyoruz” diye konuşuyor.

Yazarın Tüm Yazıları