5-6 masa hayalinden yeme içme merkezine

Aslında planları, Ayvalık’a yerleştiklerinde butik bir otel ve 6-7 masalı bir mekan açmaktı. Fikret Polat, inşaat sektörünün yoğun temposunu mutfakta oyalanarak, Şermin Ateş Polat ise borsa dünyasının stresinden uzaklaşmak hedefiyle mekan açmayı düşünür. Ama bütün planlar, Tariş’in eski zeytinyağı fabrikasını kiralayarak restore etmeleriyle değişir.

Haberin Devamı

Eski zeytinyağı fabrikasını yiyecek içecek merkezine dönüştürme fikriyle hareket eden Polat çifti, bu süreçte pandeminin başlamasıyla bir anda kendilerini sektörün içinde bulur. Payeli Restaurant’ı kuran Fikret ve Şermin Polat, bir yandan da Tariş Meydan ismi verilen eski zeytinyağı fabrikasını yiyecek-içecek merkezine dönüştürmek için mücadele ediyor. Hedefte ise orta vadede şubeleşmek var.

5-6 masa hayalinden yeme içme merkezine


PAYELİ Restaurant... Hem kendi bünyesinde hem de yer aldığı Tariş Meydan’da farklı konseptlerle Ayvalık’ın gastronomi zenginliğine yeni soluk getiren bir mekan. Fikret ve Şermin Ateş Polat çifti ile hem Payeli’nin doğuş öyküsünü hem de geleceğe dair planlarını konuştuk. Payeli Restaurant’ın İstanbul merkezli Polindek Boya İnşaat’ın bir markası olduğunu dile getiren Fikret Polat, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

5-6 masa hayalinden yeme içme merkezine

10 YILLIK DENEYİM

“Bizim girişimcilik hikayemizin asıl başlangıcı Polindek... Burayı, dekorasyon boyaları tatbik ve uygulama metodlarından edindiğimiz 10 yıllık deneyimle 2003’te kardeşimle kurduk. Aynı yıl İtalya’nın önde gelen boya üreticilerinden Materispaints Grubu’nun Baldini Vernici markasıyla distribütörlük anlaşması yaparak bu markanın Türkiye ve KKTC dağıtımına başladık. 2006 yılında ise İtalyan Spiver SRL ile anlaşarak bu markanın ürünlerinin Türkiye-KKTC-Irak-Azerbaycan pazarında satış ve dağıtımında yetkili tek distiribütörü olma hakkını elde ettik. İtalyan stil 100’den fazla ürün ve efektiyle ev, otel, işyeri, sosyal ve kültürel birçok yapı projelerinde ürünlerini başarıyla sunuyoruz. Standart ürün efektleri haricinde özel uygulama teknikleriyle geliştirmiş olduğu 50 farklı özel efekt ürünüyle de sektörde farklılığımızı ortaya koyduk. Dekorasyon boyaları haricinde 2010’da ‘Art on the Wall’ imajıyla duvar kaplamaları konusunda yurtiçi ve yurtdışı birçok önemli projeye özel duvar kağıtları ve 3 boyutlu duvar panelleri ithal ediyoruz.”

Haberin Devamı

5-6 masa hayalinden yeme içme merkezine

İSTANBUL’DAN AYVALIK’A

Akustik eminim ile dekoratif boya sistemlerinin yanı sıra zemin üzerine uzmanlaştıklarını kamunu yanı sıra ağırlıklı otelcilik alanında bilinen bir firma olduklarını anlatan Fikret Polat, yaklaşık 10 yıl önce Balıkesir Ayvalık’ta yatırım amaçlı arsalar aldıklarını paylaştı. “Daha sonra yaptığımız iş kolunu genişletmek adına bu arsalarda konut üretme kararı aldık. 2018’de butik villalar yapmaya başladık. Bu süreçte ise yaklaşık 20 yıldır finans sektöründe çalışan eşim Şermin Ateş Polat ile Ayalık’a yerleşme kararı aldık. İstanbul’dan rotayı buraya çevirdik” diyen Fikret Polat, iş hayatının bir ayağının İstanbul’da birinin ise Ayvalık’ta olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

5-6 masa hayalinden yeme içme merkezine

PLANLARI PANDEMİ DEĞİŞTİRDİ

Tüm bu çalışmalar devam ederken Fikret Polat, yıllardır atıl durumda olan Tariş’in eski zeytinyağı fabrikasını kiralama yoluna gider. Şermin Ateş Polat ise o süreci şöyle anlattı:
“Aslında İstanbul’dan gelip Ayvalık’a yerleştiğimizde bir takım hayallerimiz vardı. Fikret, mutfağa çok meraklı. Mezesinden yemeğine güzel şeyler yapıyor. Ben de uzun yıllar borsa dünyasında koşuşturduktan sonra Ayvalık’ta bir nefes alma hayalim vardı. İşten de kopmamak adına butik bir otel ile Fikret’in mutfağa olan merakından da yola çıkarak 6-7 masalı bir mekan istiyorduk. Ama Tariş’ten 2019’da 30 yıllığına kiraladığımız eski zeytinyağı fabrikası tüm planlarımızı değiştirdi. Tariş Meydan ismini verdiğimiz yeri yeme-içme üzerine bir durak yapmaya karar verdik. İçinde kafesinden restoranına kadar çeşitli mekanların olacağı şekilde bir planlama yaptık. Ama biz tüm bu planları yaparken pandemi patladı. Rol model olması adına, hiç deneyimimiz olmayan bir sektöre girme kararı aldık. Ve Payeli Restaurant böylece 2020’de doğmuş oldu. Ayvalık’a bir değer katmak için bu işe girmiş olduk. Ağustos 2020’de başladık ama pandemi nedeniyle daha sonra kapandık. Bu sezon tekrar yeniden başladık.”

Haberin Devamı

5-6 masa hayalinden yeme içme merkezine



ÜÇ KONSEPT VAR

PAYELİ Restaurant’ın güne kahvaltıyla başladığını anlatan Şermin Ateş Polat, çalışma şekillerini şöyle akardı: “13.00 ile 18.00 arasında ise İtalyan mutfağına dönüyoruz. 19.00’dan sonra Ayvalık mutfağı ağırlıklı bir yapıyla çalışıyoruz. Üç konsept oluşturduk. Biz aslında burada İstanbul Boğazı’nın ambiyansını oluşturmayı hedefliyoruz. İşinde uzman, 30 kişilik bir kadroyla hizmet veriyoruz. Hijyen olmazsa olmazımız. Mezelerimiz günlük çıkıyor. Pandemi kurallarına çok dikkat ediyoruz.”

 

1 MEYDAN
6 MEKAN

PAYELİ’nin işletme müdürlüğü koltuğunda, aileden Erkan Mert oturuyor. İstanbul’da gümrükçülük yaptıktan sonra eşiyle Ayvalık’a yerleşen Erkan Mert, Payeli’nin de yer aldığı Tariş Meydan’da bir şarap evi, kafe, kebapçı, pizzacı ve tatlının da yer alacağını dile getirdi. Mert, “Tariş Meydan’da 6 mekan yer alacak. Çalışmayı ve girişimciliği seviyoruz” diyor.

 

Haberin Devamı

HEDEFTE ŞUBELEŞME DE VAR

FİKRET Polat, inşaat projelerinin Ayvalık’ta devam ettiğini anlatarak, “Butik konseptli çalışmalarımız oluyor. Şu ana kadar 11 villayı tamamladık. Hedefimiz 3-4 yıl içerisinde bunu 50’ye çıkarmak. Payeli odağında da hedeflerimiz var. Burada belirli bir isim yaptıktan sonra şubeleşmek gibi bir hedefimiz var. Burada da Bodrum, Çeşme gibi turizm bölgelerini hedefliyoruz” diyerek, orta vadede 5-6 şubeye ulaşmayı hedeflediklerin paylaştı.

Yazarın Tüm Yazıları