“Bull” bu akşam başlıyor

Dizi meraklılarına güzel bir haber, “NCIS”te 11 uzun sezon boyunca Tony DiNozzo karakterini canlandıran Michael Weatherly, bu akşam yeni dizisi “Bull” ile karşımıza çıkacak.

Haberin Devamı

Weatherly, yıllar boyunca herkesin aklına kazınan DiNozzo karakterinden sonra hem iddialı, hem de DiNozzo’dan oldukça farklı bir karakteri canlandırıyor.
Kısa bir süre önce onunla Los Angeles’ta bir röportaj gerçekleştirme imkanı yakaladık...
“Dr. Bull”un çıkış noktası gerçek bir adam, ünlü televizyon kişiliği Dr. Phil, yani Phil McGraw.
Belki bizde Amerika’da olduğu kadar meşhur değil ancak okyanus ötesinde onu tanımayan yok, “dünyanın en çok kazanan ünlüleri” listesinde 15’inci sırada yer alıyor.
Amerikan televizyon izleyicisi, Phil McGraw’u, ilk olarak 90’larda Oprah Winfrey’nin şovunda tanıdı. Winfrey, 90’larda gerçekleşen bir mahkemesinde izlemesi gereken davranışsal stratejilerle ilgili olarak McGraw’dan danışmanlık hizmeti almış. Kullandığı yöntemlerden çok etkilenmiş ve onu programının bir parçası yapmaya karar vermiş.
Dr. Phil, uzun yıllar Oprah Winfrey’nin programında izleyicilere “Hayata, ilişkilere dair stratejik tavsiyeler veren bir danışman” olarak yer aldı, ardından kendi yapım şirketini kurdu, kendi şovu “Dr. Phil”i yarattı ve 2002’den beri Amerika’da en az Kardashian’lar kadar şöhretli isimlerden biri olarak biliniyor.
“Eğlencelik televizyon şovu sunuculuğu/yapımcılığı” ile “ruh bilimci” kimliğini harmanladığı için bugün artık gerçek bir insandan ziyade “TV kişiliği” olarak algılanıyor Dr. Phil. Programının yapısı ve kullandığı yöntemler konusunda da çok eleştirilen bir adam.
İşte, Weatherly’nin canlandırdığı karakter Dr. Bull, Dr. Phil’in hayatından esinlenilerek oluşturulmuş. Tabii Bull, Dr. Phil’den daha “cilalı”...
Bull, aynı Dr. Phil’in 90’larda Oprah Winfrey’nin davasını kazanmasına yardımcı olduğu şirketinde yaptığı gibi psikoloji, davranış bilimleri ve teknoloji üçlüsünü birleştirerek jüri, hakim ve yargıçların davranışlarını yönetiyor ve çalıştığı kişilerin davalarından zaferle çıkmalarını sağlıyor.
Bull, müvekkillerine karşısındaki insanların davranışlarını onların haberi bile olmadan nasıl yöneteceğini, nasıl “akıl oyunları” oynamaları gerektiğini öğretiyor bir başka deyişle...

 

Haberin Devamı

İlham kaynağı Mastroianni

Haberin Devamı

Weatherly, son 10 yıl boyunca birlikte anıldığı “NCIS”ten, Tony DiNozzo’dan oldukça farklı bir karakter olduğunu anlatıyor Dr. Bull’un:
“Bull’un, DiNozzo’dan oldukça farklı bir karakter olduğunu düşünüyorum, çünkü DiNozzo’da kişiliğinin derinlerine yerleşmiş bir özgüven eksikliği vardı. Tüm o maskaralıkları, espri anlayışı, kişiliğinde bulunan onaylanma ihtiyacından ileri geliyordu. Bull’da bunlar yok. Evet, onun da bir espri anlayışı var ama bu özgüven eksikliğinden değil, aksine, meseleleri derinden anlayabilmesinden ileri geliyor. Benim de espri anlayışımın, yaşım ilerledikçe bu yönde evrildiğini söyleyebilirim. Dolayısıyla bu iki karakter arasındaki geçiş, benim için doğal geliyor. Bu adamı hep beraber keşfedelim...” diyor.
Weatherly, Bull’un pilot bölümünü çekerken Fellini’inin “8½”unu izlemiş defalarca...
“Marcello Mastroianni’nin canlandırdığı karakter Guido Anselmi’yi bir yönetmen olarak değil, bir grup insanın başında, tam olarak doğru cevabı bilmeyen ve bunun arayışında bir karakter gibi canlandırdım aklımda... İşte bu gizemli ve dolambaçlı karakter benim için başlangıç oldu” diye anlatıyor...
Bull, bu akşam 20:30’da Foxcrime ekranlarında olacak.

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları