Unutkan balık Dori yeniden aramızda

Yılın animasyonlarından “Kayıp Balık Dori”, artık bir klasiğe dönüşmüş “Kayıp Balık Nemo”’nun 13 yıllık bir gecikmeyle çekilmiş devam filmi.

Haberin Devamı

İlk filmde kendine Nemo’dan daha çok hayran edinen kahramanımız Dori’nin maceralarını izleyeceğimiz film, şimdiden Oscar yarışına girdi bile. Mel Gibson’a karizmasını geri veren Fransız suç filmi “Kan Bağı” macera tutkunlarına, Michael Fassbender, Alicia Vikander ve Rachel Weisz’lı “Hayat Işığım” epik dram arayanlara tavsiye edilir.

Kayıp Balık Dori
(Finding Dory)
Yönetmen: Andrew Stanton
2016-ABD-97’/ANİMASYON, KOMEDİ, MACERA

2003’te en iyi animasyon dalında Oscar kazanan ve tüm zamanların en iyi animasyonları listesinden düşmeyen “Kayıp Balık Nemo”, gecikmeli devam filmiyle aramızda. Bu kez, filmin Nemo kadar ilgi gören bir diğer kahramanı Dori’nin hikâyesini izliyoruz. Hafıza sorunuyla meşhur Mavi Tang balığı Dori, ailesi ile ilgili bazı yanıtlar ararken arkadaşları Nemo ve Marlin’le yeniden bir araya geliyor. Film boyunca bir yandan Dori’nin hafıza yolculuğuna tanık olurken bir yandan da okyanusun yeni kahramanlarıyla tanışıyoruz. Türkçe dublaj seçeneğinde ısrarcı değilseniz Ellen DeGeneres’li, orijinal seslendirmeli versiyonunu öneririz.

Haberin Devamı

KIZIM OLMADAN ASLA
Kan Bağı
(Blood Father)
Yönetmen: Jean Francois Richet
Oyuncular: Mel Gibson, Erin Moriarty, Micheal Parks
2016-FRANSA-88’/SUÇ, AKSİYON, GERİLİM

Vincent Cassel’li suç serisi “Masrine” ile tanıdığımız Fransız yönetmen Jean Francois Richet’nin Mel Gibson’ı başrole taşıdığı yeni suç/aksiyon filmi “Kan Bağı”, kızına yeterince ilgi gösterememiş olmanın vicdanıyla yaşayan eski suçlu John Link’in hikâyesini anlatıyor. Gözlerden ırak, dövme yaparak hayatını sürdüren John, yıllardır görmediği 17 yaşındaki kızı Lydia’dan telefon alır. Bir uyuşturucu karteline bulaşan erkek arkadaşı Lydia’yı, kartelin nakit servetini çalmak için aracı olarak kullanır. Lydia bu durumdan bir şekilde kurtulabileceğini düşünerek babasının yanına kaçar. John, hayatında doğru yapamadığı şeyi, kızına gerekli ilgi göstermeyi, şimdi yapmak için harekete geçer. Mel Gibson’ın eski karizmasına geri dönüşünü müjdeleyen filmde Gibson’ın kızını ise Hollywood’un yükselen yıldızlarından Erin Moriarty oynuyor.

Haberin Devamı

ÇOK SATAN ROMANDAN
Hayat Işığım
(The Light Between Oceans)
Yönetmen: Derek Cianfrance
Oyuncular: Alicia Vikander, Michael Fassbender, Rachel Weisz, Bryan Brown
2016-İNGİLTERE, YENİ ZELANDA, ABD-132’/BİLİM KURGU, AKSİYON, GERİLİM

“Blue Valentine/Aşk ve Küller” ve “The Place Beyond the Pines/Babadan Oğula” ile adından sıkça söz ettiren Derek Cianfrance’ın son filmi Michael Fassbender, Alicia Vikander ve Rachel Weisz gibi üç star ismi buluşturuyor. Bu ay Venedik’te yarışacak olan film, M.L. Stedman’ın 2012 tarihli aynı adlı çok satan kitabından uyarlama ve Batı Avustralya’da kendi halinde bir fenerin bekçisi olan Tom ile karısı Isabel’in batan gemi enkazından buldukları küçük bebeği kimseye söylemeden alıp büyütmeye karar vermeleri sonrası yaşananları konu alıyor. Drama konusundaki başarısını çoktan kanıtlamış olan Cianfrance, bir kez daha yoğun ve ağır duygular altında bırakacak bir filme imza atmış görünüyor. Kitabın ve yönetmenin hayranları kaçırmasın…

Haberin Devamı

YILDIZ TABLOSU

Aşk Uğruna (Equals) **
Café Society **
Işıklar Sönünce (Lights Out) *
Kralın Kılıcı: Final Fantasy XV (Kingsglaive: Final Fantasy XV) **
Lanetli Anahtar: Cinlerin Gazabı
Masal *
Nefesini Tut (Don’t Breathe) ***
Oyun (Nerve) **
Prensim (Mon Roi) ***
Saraybosna’da Ölüm (Death in Sarajevo) ****
Siccin 3: Cürmü Aşk *
Suicide Squad: Gerçek Kötüler **
Suikast (Mechanic: Resurrection) **
Star Trek Sonsuzluk (Star Trek Beyond) ***
Tutmayın Beni *
Veronique’in İkili Yaşamı (The Double Life of Veronique) *****
Yüce Adalet (The Whole Truth) **

Yazarın Tüm Yazıları