Soykırımın tanıkları başrolde

Joshua Oppenheimer’ın Endonezya’ya girişinin yasaklanmasına neden olan belgeseli “Sessizliğin Bakışı”, yaşanan soykırımı bu kez tanıklarının gözünden anlatıyor.

Haberin Devamı

Shyamalan’ın köklerine döndüğü korkusu “Ziyaret”, Owen Wilson ve Imogen Poots’lu entrika ve seks komedisi “İlişki Durumu: Kaçamak”, usta aktör Ian McKellen’ı Sherlock Holmes rolünde izleyeceğimiz “Mr. Holmes ve Sırrı” ve Meryl Streep’in rock yıldızını oynadığı “Sıradışı Anne”, bereketli bu haftanın diğer seçenekleri...

Sessizliğin Bakışı
Look of Silence
Yönetmen: Joshua Oppenheimer
2014/Danimarka-Endonezya/103’

İki sene önce şoke edici filmi “The Act of Killing” ile Oscar’a aday olan Joshua Oppenheimer, bıraktığı yerden hikayesine devam ediyor ve 60’ların ortasında Endonezya’da yaşanan soykırımı gözler önüne sermeye devam ediyor. Bu yıl !f İstanbul’da büyük ses getiren film, o katliamdan sağ kurtulmayı başaran bir ailenin aile üyelerinden birinin ölümünden sorumlu olan adamlarla yüzleşmesine tanıklık ediyor. Topladığı 30’a yakın ödülle yılın en çok konuşulan belgesellerinden biri olan ve 2016 Oscar’larına gözünü şimdiden diken “Sessizliğin Bakışı”, haftanın en iyi seçeneği.

Haberin Devamı

Ziyaret
The Visit
Yönetmen: M. Night Shyamalan
2015/ABD/94’

Büyükanneleri ile büyükbabalarının Pennsylvania’nın ücra bölgesindeki evlerine bir haftalık bir tatil için gönderilen Becca ile kardeşi Tyler için başlangıçta her şey yolunda görünmektedir. Ancak bir süre sonra, çocuklar yaşlı çiftin çok rahatsız edici bir şeyle ilgili olduklarını keşfederler ve korku dolu anlar başlar. “Altıncı His”, “The Village/Köy” gibi kült filmlere imza atan ama eski başarısını artık sürdüremeyen Shyamalan, köklerine geri dönmüş görünüyor. Yönetmenin ilk filmlerine hayran olanlar ve gerilim arayanlar için ideal seçenek.

Gelecekten gelen kedi
Doraemon
Stand by Me Doraemon
Yönetmen: Ryuichi Yagi, Takashi Yamazaki
2014/Japonya-ABD/95’

TOKYO’da yaşayan 10 yaşındaki Nobita’nın karşısına bir gün torununun torunu Sewashi ve insanlara yardım etmek için üretilmiş olan kedi robot Doraemon çıkagelir. 22. yüzyıldan çıkıp gelen torunu ve robot kedinin peşine düşen Nobita, hem çılgın maceraya atılacak hem de Sewashi’nin geleceğini değiştirecektir. Tokyo Anime Ödülleri’nde En İyi Film seçilen bu animasyon, küçük izleyiciler için biçilmiş kaftan.

Haberin Devamı


Entrikalar ve seks komedisi
İlişki Durumu: Kaçamak
She’s Funny That Way
Yönetmen: Peter Bogdanovich
2014/Almanya-ABD/93’

Broadway’de yönetmenlik yapan Arnold, eşi Delta’yı aldatmakla kalmaz, birlikte olduğu seks işçisi Isabella “Izzy” Patterson’a yeni oyununda rol verir. Ancak bu kararı hem iş hem de özel hayatında büyük karışıklıkların yaşanmasına neden olacaktır. Owen Wilson ve Imogen Poots’un başrolünde olduğu film, eğlenceli bir entrika ve seks komedisi.

Kitap yazdıran kaza
Her Şey Güzel Olacak
Every Thing Will Be Fine
Yönetmen: Wim Wenders
2015/Almanya-Kanada/118’

Genç bir yazar olan Tomas, trajik bir araba kazası sonrasında içine girdiği vicdani döngü onu başka birine dönüştürürken, bir yandan da yazar kimliğini beslemesine yol açar. Yıllar içinde değişen yaşamını izlerken, yavaş yavaş olayın izlerinin silindiğini gördüğümüz hikâyede, Tomas’ın karşısına hiç ummadığı bir “hatırlatıcı” çıkacak ve gerçek bir yüzleşme yaşamadan da peşini bırakmayacaktır. En son “Toprağın Tuzu” adlı harika belgeselini izlediğimiz usta yönetmen Wenders’in yönettiği film, Rachel McAdams, James Franco, Peter Stormare ve Charlotte Gainsbourg gibi starları bir araya getiriyor.

Haberin Devamı

Aşk tesadüfleri sever
Gece Bitmeden
Before We Go
Yönetmen: Chris Evans
2014/ABD/84’

“Kaptan Amerika” rolüyle ünlenen yakışıklı aktör Chris Evans, ilk yönetmenlik denemesinde seyirciden geçer notu almış görünüyor. Evans’ın aynı zamanda başrolünde olduğu film, tesadüf sonucu tanışan Nick ve Brooke’un, son treni kaçırıp da istasyonda kilitli kalmaları sonrası yaşadıkları olayları anlatıyor. Romantik komedi arayanlar için birebir.

Sherlock Holmes’un sırları
Mr. Holmes ve Müthiş Sırrı
Mr. Holmes
Yönetmen: Bill Condon
2015/ABD-İngiltere/104’

Sherlock Holmes’un son zamanlarına odaklanan film, Holmes’un geçmişte kalan ve bir sır olarak saklanan anılarını ortaya çıkarıyor. Usta aktör Ian McKellen’ın adeta oyunculuk dersi verdiği “Mr. Holmes ve Sırrı”, edebiyat tutkunlarının kaçırmaması gereken bir film.

Haberin Devamı

Rock yıldızı Streep
Sıradışı Anne
Ricki and the Flash
Yönetmen: Jonathan Demme
2015/ABD/101’

Rock yıldızı olma hayallerinin peşinde koşarken çocuklarını ihmal etmiş Ricki Rendazzo’nun yıllar sonra ailesiyle yüz yüze gelmek zorunda kalışının eğlenceli ve duygusal hikâyesini anlatan filmde Meryl Streep’i sıradışı bir rolde izliyoruz.

Eve dönmek bazen zordur
Misafir
Yönetmen: Mehmet Eryılmaz
2015/Türkiye

Yıllar önce baba evinden kovulan Nur’un annesinin ölüm döşeğinde olduğu haberiyle birlikte yıllar sonra eve dönüşünün hikâyesini anlatan “Misafir”, aile içi tacizi deşen konusuyla sarsıyor. Geçtiğimiz ay Montreal Film Festivali’nde Sinema Eleştirmenleri Birliği Ödülü’nün (FIPRESCI) yanı sıra Büyük Jüri Özel Ödülü’nü de kazanan film, yılın beklenen yerli yapımlarından.

Yazarın Tüm Yazıları