Korku beyazperdeyi ele geçirince

Korku dolu bir hafta sinemaseverleri bekliyor.

Haberin Devamı

Dünyanın en önemli korku ve fantastik film festivallerinden Austin’den üç ödül birden almış “Dünyanın Sonu”, yılın en iyi gerilimlerinden sayılan “Geçmişten Gelen” ve yerli korku “Üç Harfliler 2: Hablis”, türün tutkunları için gösterimde.

Kabusa dönüşen dünya turu
Dünyanın Sonu
Afflicted
Yönetmen: Derek Lee, Clif Prowse
2013/Kanada-ABD/85’


Bir yıl boyunca dünyayı dolaşmak isteyen ve bu sırada da attıkları her adımı kayda alıp internette blog’a yükleyen iki arkadaşın yolculukları, Paris’te Audrey adlı bir kadınla tanışmalarıyla karanlık bir yola yönelir. İçlerinden birini ele geçiren karanlık gücü yok etmek zorundadırlar. Austin Fantastic Fest’te en iyi film, yönetmen ve senaryo dallarında ödül alan “Dünyanın Sonu”nda yönetmen ikiliyi başrollerde izliyoruz. Sıkı korku arayanlara önerilir.

Haberin Devamı

Geçmişten kalan sırlar
Geçmişten Gelen
The Gift
Yönetmen: Joel Edgerton
2015/Avustralya-ABD/108’


Yeni bir başlangıç yapmaya hazırlanan genç çiftler Simon ve Robyn’nin hayatı, Simon’ın eski bir tanıdığı olan Gordo ile karşılaşmasıyla altüst olur. Simon ilk anda Gordo’yu hatırlamaz bile. Fakat sürekli karşılarına çıkan bu tuhaf adamın sürpriz ziyaretleri çiftin yaşamında tedirgin ve tehdit edici bir hal almaya başlar. Oyuncu kimliğiyle tanıdığımız Joel Engerton’ın ilk yönetmenlik denemesi de olan “Geçmişten Gelen”, seyirci ve eleştirmenlerden geçer notu almış bir gerilim.

Cinler yeniden perdede
Üç Harfliler 2: Hablis
Yönetmen: Murat Toktamışoğlu
2015/Türkiye


Altı yıl önce gösterime girdiğinde gişede büyük bir başarı elde eden “Üç Harfliler: Marid”in devamı olan film, bu kez ilk filmin senaristi Murat Toktamışoğlu’na emanet. Film bir kez daha cinlerin ele geçirdiği bir aileyi konu ediniyor. Yerli korku meraklılarına.

Griswold ailesi
Tatil Zamanı
Yönetmen: Jonathan Goldstein, John Francis Daley
2015/ABD/99’


1983 tarihli komedi klasiği “National Lampoon’s Vacation/Sevimli Aile Tatilde”nin devamı niteliğinde olan filmde, Griswold ailesinin yeni jenerasyonuyla tanışıyoruz. Artık bir yetişkin ve aile babası olan Rusty Griswold, babasının ayak izlerini takip ederek, karısı Debbie ve iki oğluna güzel bir tatil sürprizi yapar. Aile, ülkeyi baştan başa turlayarak, Amerika’nın “en gözde aile eğlence parkı” olan Walley World’e doğru yola çıkarlar. “Hangover” serisinin yıldızlarından Ed Helms ve 2000’lerin umut vadeden ama kariyeri pek de istediği gibi gitmeyen güzel yıldızı Christina Applegate’I başrollerde izlediğimiz komedinin sürprizi, ilk filmin babası Chevy Chase.

Haberin Devamı

“Merdiven Araba”ya devam
Merdiven Baba
Yönetmen: Hasan Tolga Pulat
2015/Türkiye


“Güzel Günler Göreceğiz” ile Antalya’da En İyi Film Ödülü’nü kazanan Hasan Tolga Pulat’ın iki yıl önce çektiği “Merdiven Araba” devam ediyor. Havalimanlarında görmeye alıştığımız “Merdiven Araba”nın hayatın içine karışmasını konu alan filmin senaryosu bir kez daha Birol Güven’den çıkma.

Yazarın Tüm Yazıları