Alaycı Kuş özgürlüğe uçuyor

“Açlık Oyunları” serisinde sona geliyoruz: Katniss, diktatör Snow’la yüz yüze geliyor, biz de Alaycı Kuş 2 ile birlikte seriyi tamamlıyoruz.

Haberin Devamı

Angelina Jolie “Hayatında Kıyısında”da hem yönetmen hem oyuncu olarak karşımızda, hem de eşi Brad Pitt’le birlikte. Julia Roberts ve Nicole Kidman’ı ilk kez buluşturan “Gizemli Gerçek” ise ortalama bir gerilim.

Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2
Hunger Games: Mockingjay Part 2
Yönetmen: Francis Lawrence
2015/ABD/137’

“Açlık Oyunları” serisinde nihayet sona geldik. Beyazperdede ilk kez 2012’de karşımıza çıkan serinin son kitabından uyarlanan ilk bölümünü de geçen yıl izlemiştik. Tüm heyecanı son filme saklamasından da kaynaklı çok da iyi eleştiriler almayan ve yapımcıların daha çok para kazanma hırsına kurban giden Alaycı Kuş, neyse ki ikinci filmle beklentileri karşılıyor görünüyor. Katniss, Panem ulusuyla bir savaş içerisindeyken Başkan Snow ile yüzleşirken yakın arkadaşları Gale, Finnick, Peeta bir grupla birlikte Panem halkına özgürlüklerini kazanmalarında yardımcı olabilmek için hayatlarını büyük tehlikeye atıyor. Jennifer Lawrence’ı son kez Katniss rolünde izleyeceğimiz film, kitabın hayranlarının kaçırmayacağı zirve noktası!

Haberin Devamı

Moretti’nin annesi
Annem
Mia Madre
Yönetmen: Nanni Moretti
2015/İtalya-Fransa/106’

Yönetmen Margerita annesinin ölümcül bir hastalığa yakalanmasıyla duygusal açıdan yıkılmıştır. Yetmezmiş gibi aşırı dirayetli abisi sayesinde kendini iyice yetersiz hissetmeye başlar. Çektiği filmin Amerikalı yıldız oyuncusunun kaprisli ve ukalanın teki çıkması da bardağı taşıran son damla olur. “Cahil Periler”le tanıdığımız Margherita Buy’ın övgüler ve ödüllerle karşılanan oyunculuğundan destek alan film, Moretti sinemasına aşina olanların ilgisini çekebilir.

Julie ve Nicole ilk kez aynı filmde
Gizemli Gerçek
Secret in Their Eyes
Yönetmen: Billy Ray
2015/ABD/111’

Ray ve Jess birbiriyle oldukça samimi FBI ajanlarıdır. Başsavcı danışmanı Claire ile birlikte iyi bir ekip kurmuşlardır. Ancak bir gün Jess’in kızının vahşi bir cinayete kurban gitmesiyle birlikte hepsinin yolları ayrılır. Bir türlü hapse atılamayan katil yüzünden Jess’in intikam ateşi son bulmaz ve 13 yıl sonra buldukları ipucu üzerine yeniden araştırmaya girişirler. Bu kez Jess, adaleti ne pahasına olursa olsun kendi eliyle yerine getirmeye kararlıdır. 2009’da Oscar dahil pek çok ödül toplayan “Gözlerindeki Sır”dan esinlenen film, Julia Roberts, Nicole Kidman ve Chiwetel Ejiofor’u bir araya getiriyor. Orijinalinin gerilimine yaklaşamasa da oyuncuları için beklentinizi yüksek tutmadan izleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Rüya çift bir kez daha birlikte
Hayatın Kıyısında
By the Sea
Yönetmen: Angelina Jolie
2015/ABD-Fransa/132’

Angelina Jolie’nin yazıp yönettiği film, 1970’lerin Fransa’sında sakin ve pitoresk bir sahil yerine gelen ve evlilikleri krizde olan Roland adlı Amerikalı bir yazarla karısı Vanessa’yı konu alıyor. Yeni evli çift Lea ve François’la ve köyün sakinlerinden Michel ve Patrice ile zaman geçiren çift kendi hayatlarındaki çözülmeyen sorunlarda anlaşmaya varmaya başlarlar. Jolie’nin başrolü eşi Brad Pitt’le paylaştığı filmde Mélanie Laurent ve Melvil Poupaud’yu da izliyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları