Kuşatma-I

Alev Alatlı demiş ki:  “Bizi kuşatan politik bir dil var; görsel algılar üzerinden yönetilen bir gündem var. Taliban üzerinden Afganistan’ı, Afganistan üzerinden İslam dinini konuşmamalıyız.”

Haberin Devamı

Konuşmayalım da...

Taliban denilince İslam, İslam denilince DEAŞ, IŞİD ve El- Kaide gibi dış istihbaratların oyuncağı haline gelen terör örgütlerini akla getirenlerin kimler olduğunu ve ne yapmaya çalıştıklarını konuşalım.

Kaç asırdan beri İslam dinini değiştirebilmek, kendi yaşamlarına uydurabilmek için reform tellalları ve tüccarlarının asıl amaçlarını da...

Taliban’ı kimlerin büyütüp beslediğini de...

DEAŞ, IŞİD, El Kaide, Taliban gibi tüm radikal örgütlerden İslam coğrafyasının kurtulması gerektiğini ama neden kurtulamadığımızı da...

İslam dinini değiştiremeyenlerin Müslümanı nasıl değiştirdiklerini de...

*

“İslamofobi endüstrisi Afganistan üzerinden kuruldu” diyen Alev Alatlı Afganistan’da gelinen noktayı şöyle özetliyor:

ABD 11 Eylül olayının intikamını Afgan halkından aldı.”

*

Haberin Devamı

Alatlı’nın tespiti doğru ama bu sadece bir sonuç.

Buraya nasıl gelindiğini bulmak gerekiyor.

Büyük bir kuşatma altında olduklarını bilmelerine rağmen İslam coğrafyasındaki ülkelerin kralları, şeyhleri, diplomatları, akademisyenleri ve petrol zenginlerinin hepsi İslamofobi endüstrisinin baronlarıyla ya ortak ya da dostluk ilişkilerini de gündeme getirmeliyiz.

Ve konuşmalıyız.

*

ABD, İngiltere ve diğer Batı ülkelerindeki yatırımlarını, paralarını da...

Futbol kulüplerini satın alacak, sponsor olacak kadar milyarlarca sterlin ve dolar harcayan bu anlayışın halklarının eğitimine, sağlığına üç kuruş harcamaktan aciz olduklarının da şahidiyiz.

Uçakları, yatları, arabaları ve gökdelenleriyle ve çılgınca para harcamalarıyla, dünyanın gündemine geliyorlar ama İslamofobi endüstrisinin oyunlarını bozabilecek dünya çapında bir üniversite kurmaktan sürekli kaçıyorlar.

*

Saddam Hüseyin’in 65, Kaddafi’nin 50 milyar doları olduğu iddia ediliyordu.

Ne oldu paralara?

Böylesine büyük paraları nereden kazanmışlar?

Kimin parasıydı?

Ve hepsi çekip gitti ama biriktirdikleri kendilerine de kalmadı...

Bunları da konuşmalıyız.

*

Türkiye’ye karşı açıkça tavır alan, Türk mallarını boykot edenlerin, terör örgütlerini neden finanse ettiklerini ve Suudi Arabistan’ın Yemen’de neler yaptığını da konuşmalıyız.

Haberin Devamı

İslamofobi endüstrisinin son üç yüz yılda neler yaptığını, hangi oyunları oynadığını dünya kamuoyunun gündemine getiren hiçbir çalışma yok.

İslam coğrafyasındaki kaç ülkede okul, öğretmen, defter, kitap yüzü görmeyen çocukların sayısını bilen var mı?

Çarşamba günkü yazımızda

Yazarın Tüm Yazıları