Yaz cazla başlar

İstanbul’dan Antalya’ya yazı cazla başlatacak iki festivalin programı açıklandı art arda.

Haberin Devamı

31. İstanbul Caz Festivali ve 7. Antalya Akra Caz Festivali. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Garanti BBVA’nın sponsorluğunda düzenlenen 31. İstanbul Caz Festivali, 3-18 Temmuz tarihleri arasında, 40’a yakın konserde usta isimlerden yeni keşiflere 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı ağırlayacak.

Yaz cazla başlar

Festival programı çarşamba akşamı Salon İKSV’de gerçekleşen basın toplantısıyla açıklandı. 16 gün boyunca festivalin konuğu olacak isimler arasında cazı yeniden büyük kalabalıklarla buluşturan iki Grammy ödüllü Gregory Porter; rock’n roll’un çok yönlü ve romantik prensi Chris Isaak; zamansız ve yenilikçi müziğiyle yaşayan en büyük saksafonculardan Joshua Redman; İngiltere’nin dünyaya kazandırdığı başarılı kadın müzisyenlerden YolanDa Brown; ilk kez Türkiye’deki sevenleriyle buluşacak, R&B, soul ve indie’nin genç ve tutkulu şairi Arlo Parks; Avrupa’nın merak uyandırıcı ve dinamik caz piyanistlerinden Baptiste Trotignon ve Kornél Fekete-Kovács yönetimindeki Avrupa’nın iddialı orkestralarından Modern Art Orchestra yer alıyor.

Haberin Devamı

Festivalin Yaşam Boyu Başarı Ödülü bu yıl Türkiye caz tarihinin iki önemli ismine, ilk kadın caz piyanisti Nilüfer Verdi ve yapımcı, besteci ve müzisyen Nino Varon’a sunulacak.

Konser biletleri, 5 Mart’tan itibaren satışa çıkıyor, şimdiden yerinizi ayırtın.

Yaz cazla başlar

EN HAVALI SAHNE

Caz rüzgârı Akdeniz ve Bey Dağları manzaralı, Türkiye’nin en havalı konser mekanı olan Akra Hotel’in açık hava sahnesinden esmeye başlayacak bu yıl.  

Yaz cazla başlar

24 Mayıs- 12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Antalya Akra Caz Festivali, çağdaş cazın yanı sıra caz müzikten yola çıkarak; funk, rock, Latin, soul, pop ve elektronik tarzları da harmanlayan performanslar ile izleyici karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

Festivalde bu yıl sahne alacak sanatçılar ve gruplar arasında; Dany Brillant, Ibrahim Maalouf, Igor Butman, Larisa Dorina, Moskova Caz Orkestrası, Aziza Mustafa Zadeh, Ralf Cetto, Simon Zimbardo, Kerem Görsev, Ferit Odman, Volkan Hürsever, Engin Recepoğulları, Barış Doğukan Yazıcı, Bulut Gülen, Judith Hill, Eggmann Quartet, Esra Gürçay Quintet, Dila Bahar Quartet, Nubya Garcia, Fazıl Say, Eylül Ergül, Akra Jazz Band, Çağlayan Yıldız, Serdar Barçın, Ozan Çelikel, Barış Dağhan ve Yekta Kopan bulunuyor.

Akra Hotel tarafından düzenlenen festivalin biletleri, 15 Nisan itibariyle yurt içinde ve yurt dışında Biletix gişelerinden ve biletix.com adresinden alınabilir.

Haberin Devamı

Yaz cazla başlar

BAKSI’DA GÖREV DEĞİŞİMİ

SANATÇI Hüsamettin Koçan, kurucusu olduğu Bayburt’taki Baksı Müzesi’nin çatısı altında olduğu Baksı Kültür Sanat Vakfı’ndaki görevini Didem Duru’ya devretti. Didem Duru, yönetim kurulu başkanı olarak aileden sonra göreve gelen ilk profesyonel yönetici oldu.

Yaz cazla başlar

Vakıf bu yıl, iş dünyasının yöntem, ilişki ve program modelini sürdürülebilirlik için bir çıkış olarak görerek yönetim kurulu başkanı ve mütevelli heyette yeni adımlar için girişimlerde bulundu. Bu doğrultuda vakıf yönetim kurulu başkanlığını iş insanı Didem Duru üstlendi. Böylece Koçan ailesi (Oya-Hüsamettin Koçan) vakfın icra kurulu olan yönetim kurulundan ayrılarak Didem Duru icranın başına geçti.

Haberin Devamı

1995 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olan Duru, yaklaşık 29 yıllık iş deneyimi boyunca Finansbank, IBM, Dell ve Cisco’da çeşitli görevlerde bulundu. 2019’dan bu yana Cisco Türkiye Genel Müdürü olarak görev yapıyor.

Didem Duru 2020-2023 yılları arasında Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

Yazarın Tüm Yazıları