Meydanları sanatın ışığı aydınlatacak

COVID-19 tedbirleri kapsamında alınan önlemler yeni bir normali karşımıza çıkardı. Her an bir kültür-sanat etkinliğinin iptal haberi ya da saat değişikliği bilgisi geliyor.

Haberin Devamı

Bu yıl aralık ayına alınan çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul, hafta sonu sokağa çıkma yasakları nedeniyle tarihlerinde revize yapmak zorunda kaldı. İstanbul Kongre Merkezi’nde 14-20 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan fuar, 14-15 Aralık ön izleme, 16-17-18 genel izleyici olarak devam edecek ve sona erecek.

Meydanları sanatın ışığı aydınlatacak

Contemporary İstanbul ekibinin de dahil olduğu Çağdaş İstanbul Vakfı, bir başka sanat projesiyle de bütün İstanbul’u açık havada sanatın ışığıyla buluşturacak.

‘İstanbul The Lights’ projesi kapsamında ışık ve dijital enstelasyonları, dev heykeller, dev led ekranlarda yeni nesil medya eserleri, İstanbul’un park ve meydanlarında İstanbullularla buluşacak. Şehrin geneline yayılmış ‘augmented reality’ (arttırılmış gerçeklik) tekniği ile üretilmiş eserleri sanatseverler mobil cihazları ile deneyimleyebilecekler. Etkinlik dahilinde İstanbul’da mapping gösterisi de yapılacak.

Meydanları sanatın ışığı aydınlatacak

Haberin Devamı

50’DEN FAZLA ESER

7 Aralık 2020-3 Ocak 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek projede 39 sanatçının 50’den fazla eseri; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tanıtım mecraları desteği ile İstanbul’un parklarında ve meydanlarında konumlandırılacak.

Projenin küratörleri, CIF sanat ve kültür programları direktörü Ayça Okay ve Contemporary Istanbul Plugin’in küratörü Esra Özkan; HA:AR ekibinden de sanatçılar Hande Şekerciler ve Arda Yalkın.

Meydanları sanatın ışığı aydınlatacak

Çağdaş İstanbul Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, “İstanbul The Lights’la hedefimiz dünya metropollerinde örneklerini gördüğümüz ve yapıldıkları şehirlerle anılan ışık festivallerini bir benzerini şehrimize kazandırmak. Çok kısa sürede hazırlandığımız bu yılki ilk etkinliğimizde İstanbul’un parkları ve meydanları sanatla ve ışıkla buluşacak. İstanbullular eserleri evlerinin, ofislerinin hemen yakınında; İstanbul’un gitmekten en çok zevk aldıkları meydanlarında, parklarında görebilecekler. Bizi çok heyecanlandıran bu projenin tam da umuda, pozitif enerjilere ihtiyacımız olan bir dönemde gerçekleşecek olması 2021 yılına girerken İstanbul’dan tüm dünyaya pozitif mesajlar vereceğine de inanıyoruz” diyor.

Haberin Devamı

Pandeminin bizi evlerimize hapsettiği günlerde dışarıda geçireceğimiz kısıtlı zamanı sanatla renklendirebileceğiz.

HANGİ SANATÇILAR VAR?

PROJE kapsamında meydanlarda eserlerini göreceğimiz sanatçılar: Ahmet Rüstem Ekici, Ahmet Said Kaplan, Alp Tuğan, Arda Yalkın, Ayşe Gül Süter, Balkan Karışman, Barış Gürsel, Barış Kabalak, Berkan Alkan, Burak Dağ,  Burak Şentürk, Büşra Çeğil, Ece Kibaroğlu, Emre Namyeter, Emre Okçuer, Enes Fuat Genç, Erinç Seymen, Esra Koruç, Ethem Onur Bigiç, Fahrettin Aykut, Fatih Sevimlikurt, Fırat Engin, Fuat Değirmenci, Furkan Nuka Birgün, Gökalp Gönen, Güvenç Özel, Ha:ar, Hakan Yılmaz, Hande Şekerciler, Hazal Ünsal, Kaan Işık, Kıvanç Tatar,  Lal Batman, Lara Kamhi, Melis Buyruk, Meltem Şahin, Memo Akten, Mert Ege Köse, Murat Palta, Murat Saygıner, Osman Koç, Ouchhh, Ozan Gönen, Ozan Türkkan, Pırıl Şili, RAW: Selçuk Artut & Alp Tugan, Refik Anadol, Resole: Ecem Dilan Köse & Ahmet Ünver, Selin Balcı, Selin Çınar, Süleyman Yılmaz, Tuba Elmas, Tunca Subaşı, Under1Minute

 

Yazarın Tüm Yazıları