Klasik müziğin yıldızlarından gala konseri

MÜZİK tarihinin yaşayan efsanelerinden biri İspanyol tenor Plácido Domingo. 83 yaşındaki sanatçı gerek solist gerek orkestra şefi olarak sergilediği performansı ile zamana meydan okuyor.

Haberin Devamı

Yüzyılın bu en özel sesi 28 Mayıs’ta Türkiye İş Bankası’nın 100. yılı için düzenlenen gala konserinde İstanbul’da sahneye çıkacak.

İş Sanat tarafından düzenlenen konserde dünyaca ünlü solistler Murat Karahan ve soprano Elena Stikhina’ya orkestra şefi Carlo Tenan yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşlik edecek. Kısaca bu özel konserde sahnede yıldızlar karmasını izleyeceğiz.

1990 yılından itibaren on yıldan fazla süre Jose Carreras ve Luciano Pavarotti ile ‘The Three Tenors’ konserleriyle büyük bir şöhrete ulaştı Domingo ama o klasik müzik dünyasının zirvesinde çoktan yerini almıştı. Yarım yüzyılı aşkın kariyeri boyunca dünyanın en önemli sahnelerinde 150’den fazla eserde rol alan Plácido Domingo, 4 bin 400’ü aşkın performans gerçekleştirdi. Çoğu opera kayıtlarından oluşan 100’ü aşkın albüm çalışmasına imza atan Domingo, 12 kez Grammy Ödülü’nün sahibi oldu. 

Haberin Devamı

Klasik müziğin yıldızlarından gala konseri

‘SENEDE BİR GÜN’Ü SÖYLEDİLER

2018-2023 yılları arasında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni olarak da görev yapan Murat Karahan da dünya sahnelerinde Türkiye’nin adını duyuran en önemli opera sanatçılarımızdan biri.

Doğal olarak Domingo ve Karahan’ın yolları pek çok kez kesişti.

2019 yılında İtalya’nın Verona kentinde yapılan dünyanın en eski opera festivallerinden Verona Opera Festivali’nde orkestrayı Placido Domingo yönetmiş, Karahan da İtalyan besteci Guiseppe Verdi’nin ‘Aida’ adlı eserinde başrol Radames olarak sahneye çıkmıştı.

Domingo ve Karahan, 29 Eylül 2022’de de Aspendos Antik Tiyatrosu’nda Limak Filarmoni Orkestrası eşliğinde aynı sahneyi paylaşmış ve konserin sonunda bir sürpriz yaparak ‘Senede Bir Gün’ şarkısını birlikte seslendirmişlerdi.

28 Mayıs Salı akşamı 20.30’da Volkswagen Arena’daki gala konserinde bakalım nasıl bir sürpriz yapacaklar.

Klasik müziğin yıldızlarından gala konseri

Haberin Devamı

KALEM GÜZELLERİ

Türk-İslâm sanatlarının özel eserlerini her yıl ramazan ayında açtığı sergilerde sanatseverlerle buluşturuyor Yıldız Holding.

Çamlıca kampusundeki sergi salonunda bu yıl İbrahim Ethem Gören’in küratörlüğünde hazırlanan sergi ‘Medeniyetimizin Kalem Güzelleri’ adını taşıyor.

Hattat-müellif Mahmud Bedreddin Yazır’ın ‘Medeniyet Âleminde Yazı ve İslâm Medeniyetinde Kalem Güzeli’ isimli kitabının yeni baskısında görselleri bulunan, çeşitli koleksiyonlara ait hüsn-i hat, tezhip ve yazılı ebru levhaları ile birlikte sanat eserlerinin hazırlanmasında kullanılan üretim malzemelerinin de orijinalleri sergileniyor.

5 Nisan’a kadar açık olan sergi haftanın her günü 09.00-17.00 saatleri arasında 0 216 524 25 00 numaralı telefondan randevu alınarak ücretsiz gezilebilir.

Haberin Devamı

Klasik müziğin yıldızlarından gala konseri

Yazarın Tüm Yazıları