Her kışın sonu bahar!

Sonunda bahar geldi! Kuşkusuz İstanbul’un en güzel olduğu mevsim bahar. Mis gibi deniz kokusu, yeni açan rengarenk çiçekler, havaların ısınmasıyla rahatlayan, yüzü gülen insanlar, parkları dolduran cıvıl cıvıl çocuklar...

Haberin Devamı

Sanki hep bahar olsa, dert tasa olmayacak, hep birlikte güllük gülistanlık yaşayacağız gibi...
Baharın gelişi, farklı kültürler tarafından yüzyıllardır kutlanan bir şölen. Kimi adaklar adar, kimi yüzünü rengarenk boyar, kimi sokaklara dökülür, kimi şovlar hazırlar... 

Her kışın sonu bahar

Benim bahar kutlamam ise şu aralar mutfağımda yaşanıyor. Kışın yemeye hasret kaldığım sebzeler yavaş yavaş manavlarda yerini aldıkça, keyfim iyice yerine geliyor.
Bugün, sizlerle bahar aylarına çok yakışacak üç nefis tarif paylaşacağım. Benim favorim rahmetli anneannemin Enginar Dolması. 
Siz baharı nasıl kutluyorsunuz?

Her kışın sonu bahar

Enginar Dolması

Malzemeler:
1 adet Enginar
200 gram Kıyma
4 yemek kaşığı Dereotu
2 yemek kaşığı Taze Soğan
3 yemek kaşığı Pirinç
1 yemek kaşığı Tereyağı
Zeytinyağı,Tuz, Karabiber

Adımlar:
1- Enginarlarınızı kabukları kalacak şekilde temizleyin. İçini limonla ovup, limonlu suda bekletin.2- Taze soğanı kavurun, kıymayı ekleyip kavurun. Pirinci de ekleyip parlayana kadar tekrar kavurun. Tuz, karabiber ekleyin. En son dereotunu ekleyip ateşten alın.3- Tencereye enginarı koyun, içini kıymalı harç ile doldurun. Enginarın 3’te 1 ine gelecek şekilde sıcak su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, pirinç pişinceye kadar (45-50 dakika) pişirin. Afiyet olsun!

Her kışın sonu bahar

Bahar Salatası

Malzemeler:
1 Limonun Suyu
3 diş Sarımsak
1 adet Tavuk Baget
1 adet Tavuk göğüs
1/2 bardak Bezelye
1 adet Arpacık Soğan
1 tatlı kaşığı Hardal
1 avuç Roka
3 dal Nane
ZeytinyağıTuz, Karabiber

Adımlar:
1- 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 limon suyu, ve ezilmiş 2 diş sarımsağı bir kasede çırpın. Tavukların üzerine dökün ve en az 30 dakika buzdolabında bekletin.2- Bezelyeleri haşlayın ve hemen soğuk suyun altında bekletin.3- Tavukları kızgın tavada önlü arkalı pişirin. Piştikten sonra ufak parçalara ayırın.4- 2 yemek kaşığı zeytinyağı, hardal, rendelenmiş arpacık soğan, sarımsak, nane, tuz ve karabiberi bir kasede birleştirin ve çırpın.5- Servis tabağına, roka, tavuk ve bezelyeleri alın, salata sosunu gezdirin. Afiyet olsun!
Fırında Kuşkonmaz Malzemeler15 adet Kuşkonmaz1/2 Limon Suyu2 yemek kaşığı Parmesan PeyniriZeytinyağıTuz, KarabiberAdımlar1- Kuşkonmazları 210 derece fırında 10 dakika pişirin.2- Fırından çıkınca üzerine parmesan rendeleyip, 2 dakika daha fırına atın.3- Üzerlerine yarım limon suyu sıkın. Afiyet olsun!

Her kışın sonu bahar

Fırında Kuşkonmaz

Malzemeler:
15 adet Kuşkonmaz
1/2 Limon Suyu
2 yemek kaşığı Parmesan Peyniri
Zeytinyağı, Tuz, Karabiber

Adımlar:
1- Kuşkonmazları 210 derece fırında 10 dakika pişirin.2- Fırından çıkınca üzerine parmesan rendeleyip, 2 dakika daha fırına atın.3- Üzerlerine yarım limon suyu sıkın. Afiyet olsun!

Yazarın Tüm Yazıları