Umudun Arka Yüzü

Can Baydar’ın merakla beklenen ilk solo albümü geçtiğimiz hafta yayımlandı. Avrupa Müzik etiketiyle yayımlanan ‘Umudun Arka Yüzü’ albümü aslında Can’ın uzun zamandır üzerinde çalıştığı, pandemi sebebiyle yayımlamayı biraz da beklettiği bir albümdü. Pandemi araya girince o da tekliler yayımlayarak albüme doğru adım adım ilerlemişti.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sene All Access Youtube söyleşisi yaptığımızda bu albüm için pandemi döneminde birçok gün ve gecesini stüdyoda geçirdiğini belirten sanatçı, o günden bu yana yayımladığı tekliler ve klipleriyle adım adım ‘Umudun Arka Yüzü’ne bizleri hazırlamıştı.  

7 şarkılık ‘Umudun Arka Yüzü’nün tanıtım şarkısı albümün ilk şarkısı olan ‘Mortingen Şıtraze’ oldu. Yakın dönemde tekliler olarak çıkarttığı ‘Yine’, ‘Dünya’, ‘Ateş’, ‘Kanarya’ albümde yer alırken kapanış şarkısı Can Baydar’ın ilk solo çalışması olan ‘Ömür Dedikleri’nin akustik versiyonu olmuş.

İlk solo albüme adını veren ‘Umudun Arka Yüzü’ albümün incisi olarak ilk duyduğumdan beri sürekli tekrar şekilde dinliyorum. Tüm şarkıların söz ve müziği Can Baydar’a aitken, şarkıların düzenlemesinde Can Baydar’a Cem Şahin, Efe Demiral ve Harun Tekin eşlik etmiş. Mix ve mastering ise Erim ve Evrim Arkman ellerinden çıkarak bize ulaşıyor.

Haberin Devamı

Bu albümün Can Baydar için öneminin büyük olduğunu düşünüyorum. Gece grubuyla yaptığı çalışmalardan sonra solo olarak yola devam etmesi ve bu yolun ilk büyük ürününü şimdi yayımlaması kendisi için bir başka dönüm noktası olarak görüyorum. ‘Umudun Arka Yüzü’ özellikle de pandemi dönemiyle birlikte geçirdiğimiz zor günlerin sonrasında yeniliklere,  aydınlığa doğru bir adım olduğunu hissediyorum ve diliyorum.

28 Mayıs’ta İnönü Stadyumuna Hazır Mıyız?

Duymayan, bilmeyen hatta dinlemeyen kalmamıştır diye düşünüyorum, mor ve ötesi birkaç ay önce 8. stüdyo albümleri ‘Sirenler’i yayımlamıştı. Bu nefis albümü bir konserle taçlandırarak canlı izlemek için gerçekten sabırsızlanıyordum. Dilekler gerçek oldu, mor ve ötesi bir stadyum konseriyle bize unutulmaz bir gece yaşatmaya hazırlanıyor.  28 Mayıs’ta İnönü Stadyumu’nda gerçekleşecek olan mor ve ötesi konseri özellikle de pandemi sonrası müthiş bir buluşma olacak.

Madonna, Metallica ve Michael Jackson gibi efsane isimlerin de konserlerine ev sahipliği yapan İnönü Stadyumu şimdi mor ve ötesi için çok özel bir konsere şahitlik edecek. Stadyum yıkılıp yeniden yapılmadan önce en son Rihanna konserinde bu büyülü atmosferi yaşama şansına sahip olmuştum. O kalabalığın verdiği enerjiyle konser bir başka güzel olduğunu bildiğim için mor ve ötesi’nin performansını hayal ettikçe çok heyecanlanıyorum. 2 haftadan kısa bir sürenin kaldığı bu özel performans için ajandalarınızda yer açın!

Yeni Çıkış

Haberin Devamı

Neslihan Engin- Kimya

Neslihan Engin’in yeni şarkısı ‘Kimya’ yayımlandı. Sanatçı 2020 yılında yayımladı ‘Yollarında’ ve 2021’de yayımladığı ‘Olaysız Dağılalım’ teklileriyle yepyeni bir döneme adım attığının sinyallerini vermişti. Bu yoldan devam eden Neslihan Engin ‘Yollarında’ şarkısında birlikte çalıştığı Efeflow ile ‘Kimya’ şarkısında yeniden buluşmuş.

Söz ve bestesi Neslihan Engin’e ait şarkının düzenlemesi Efeflow’a ait. ‘Kimya’ R&B ve hip hop temellerinde olan yepyeni ve baharın habercisi nefis bir şarkı olmuş. Şarkıda Neslihan Engin yalnızlık temasını ön plana çıkartırken, günümüz ilişkilerindeki duygusal karmaşa, başkalarına yabancılaşma durumlarını anlatıyor.

Haberin Devamı

Türkiye Finali 15 Mayıs’ta Antalya’yı Sallayacak

Breaking dünyasının nefes kesen kapışması Red Bull BC One en iyi B-Boy ve B-Girl'leri arıyor. Türkiye’nin her noktasından yeteneğine güvenen katılımcılar için Red Bull BC One’ın finali bu yıl 15 Mayıs’ta Antalya’da Olbia Meydanı’nda gerçekleştirilecek. 14 Mayıs’ta ön elemeler ve atölyelerle başlayacak yarışma; 15 Mayıs’ta final karşılaşmalarıyla devam edecek.

Türkiye finalini kazanan B-Boy ve B-Girl’ler ise 12 Kasım tarihinde New York’ta gerçekleşecek dünya finalinde ülkemizi temsil edecek. Geçen yılın dünya finalini Polonya’nın Gdansk şehrinde izleme şansına sahip olduğumdan beri özellikle Breaking dünyasına bir adım daha yakın olmaya özen gösteriyorum. Enerjisi, mücadelesi daha önce hiçbir yerde görmediğim bu özel etkinliğin bu seneki finalini ve daha sonrasında da dünya finalinin nefes kesen havasını yine sizlere aktarmaya devam edeceğim.

Yazarın Tüm Yazıları