Paralel Evrende Dünya Tarihi

Nova Norda’nın ilk albümü geçtiğimiz hafta yayımlandı.

Haberin Devamı

7 şarkılık ‘Paralel Evrende Dünya Tarihi’ Nova’nın deyimiyle dinleyicisini her şarkıda başka bir tarihi döneme ve coğrafyaya ışınlıyor. Nova Norda’yı bugüne kadar merakla ve heyecanla takip eden tüm dinleyicilerinin uzun zamandır sayıkladığı albüm artık bizlerle. Albümden ilk yayımlanan tekli ‘Zorba’nın ardından çok da beklemeden ikinci tekli ‘Peşindeyim Kendimin’ yayımlanmıştı. Özellikle ikinci tekli ‘Peşindeyim Kendimin’ Nova Norda’nın albümdeki onu en çok motive eden şarkılardan biri olduğunun altını çizdiğini belirtmem gerekiyor.

Nova Norda’nın bu zamana kadar bağımsız bir şekilde üretimlerini sürdürmesi bence başlı başına büyük bir olay. Üzerine bir de ilk albümünü de bağımsız bir şekilde yayımlaması kesinlikle ayrıca bir takdiri hak ediyor.

Haberin Devamı

Paralel Evrende Dünya Tarihi’nin prodüktör koltuğunda Tuna Erlat oturuyor. Şarkıların mix’ini de Tuna Erlat yapmış, kayıt Kaan Arslan, mastering ise Erim Arkman imzasıyla bize ulaşıyor. Nova Norda böylesine zor bir süreci işini çok iyi yapan harika bir ekiple birlikte hazırlamış. Albümün ilk video klibi ‘Zorba’nın yönetmenliğini Ali&İpek üstlenirken, albümdeki diğer şarkılar için nefis animasyon videolar hazırlanmış. ‘Peşindeyim Kendimin’ videosundaki illüstrasyon Dünya Atay’a, ‘Bela’ videosundaki illüstrasyon Ozan Atalay’a, ‘Yüreğim Ellerinde’ videosundaki illüstrasyon Eylül Deniz Ergun’a, ‘Pelin’ videosundaki illüstrasyon Hande Koçhan’a, ‘Sarhoşsun Dünya’ videosundaki illüstrasyon ise Sim Onay’a aitken tüm bu videoların animasyonunu ise Maya Kurdoğlu üstlenmiş. Albümün müzikal zenginliği ve renkliliği bir yana özellikle videolardaki bu ince işçilik ve detaylar beni inanılmaz etkiledi. Büyük bir sabırsızlıkla konserleri bekliyorum!

Yıldızlar: Peşindeyim Kendimin, Yüreğim Ellerinde, Zorba

Oscar’ımı Verdim Gitti: Pelin, Sarhoşsun Dünya

Kings Of Convenience Geliyor!

30 Eylül ve 1 Ekim olmak üzere iki akşam üst üste Kings Of Convenience İstanbul’a geliyor!

Zorlu PSM’nin 10. yılı kapsamında Norveçli ikili Erlend Oye ve Eirik Glambek Boe iki konser ile İstanbul’da sonbaharı daha da anlamlı bir hale getirecekler. Daha önceki İstanbul performanslarını izleyen biri olarak Kings Of Convenience’ı yeniden canlı izleyebilecek olmak her seferinde bir mutluk sebebi olduğunu belirtmeliyim. Eğer öncekilerde bu performansları kaçırdıysanız, mutlaka bu sefer planlarınızı ayarların bu konseri kaçırmayın derim.

Haberin Devamı

İkili geçtiğimiz yıl tam 12 sene sonra yayımladıkları yeni albümleri ‘Peace or Love’ ile sevenlerini mest ederken yeni albümün turnesi kapsamında Avrupa’daki verdikleri konserlerini görünce bir umut acaba buralara da tekrar gelirler mi diye iç geçirmiştim. Pandemiyle geçen 2 seneden sonra Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde Kings Of Convenience’ı izlemek ve hatta bu konseri şimdiden beklemek beni gerçekten heyecanlandırıyor.

Dünya Finali New York’ta!

Geçtiğimiz yıl Red Bull BC One dünya finalini Polonya’nın Gdanks şehrinde izleme şansım olmuştu. Breaking dünyasının en iyileri finallerde birbiriyle yarışırken, biz izleyiciler resmen nefesimizi tutarak kim ne yapacak, finali kim kazacak diyerek 2 saat geçirmiştik. Bu heyecan bu sene de kaldığı yerden devam ediyor.

Haberin Devamı

1970’li yılların başında ABD’de başlayarak kısa zamanda tüm dünya gençliğini etkisi altına alan ve son yıllarda hem bir dans, hem de bir spor dalı olarak öne çıkan breaking, Uluslararası Olimpiyat Komitesinin onayıyla, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda yeni bir kategori olarak yerini almaya hazırlanıyor.

Breaking dünyasının nefes kesen kapışması Red Bull BC One Türkiye Finali, 15 Mayıs’ta Antalya’da gerçekleşecek. Bu zamana kadar en iyilerin yarıştığı Red Bull BC One da Türkiye’nin en iyi B-Boy ve B-Girl'lerini belirlemek için geri dönüyor. Türkiye ayağı bu sene 15 Mayıs tarihinde Antalya’da gerçekleşecek olan etkinliğin başvuruları geçtiğimiz günlerde başladı. Red Bull BC One’ın Türkiye finalini kazanan B-Boy ve B-Girl, 12 Kasım tarihinde New York’ta gerçekleşecek dünya finalinde ülkemizi temsil edecek.

Yazarın Tüm Yazıları