Her Dem Yeşil

Sertab Erener yepyeni bir projeyle karşımızda.

Haberin Devamı

Aslında projenin başlangıcı Mayıs ayının sonunda oldu. Ben yazmakta biraz geciktim. ‘Her Dem Yeşil’ projesinden ilk yayımlanan şarkı ‘Sakin Ol’ oldu. Şarkı aynı zamanda Sertab Erener’in ilk albümünün de adını taşıdığı için bence önemli bir çıkıştı. Sözü Sezen Aksu’ya bestesi Sezen Aksu ve Uzay Heparı’ya ait olan ‘Sakin Ol’ Ozan Yılmaz düzenlemesiyle yeniden bize ulaşıyor.

‘Her Dem Yeşil’e açılış yapan ‘Sakin Ol’ aslında bizi önümüzdeki dönemde bu projeye dair nasıl sürprizlerle karşılaşacağımızı da gösteriyor. ‘Her Dem Yeşil’ ile yeniden hayat bulan ‘Sakin Ol’ tam da bu zamana ait, yeni çağın müziğine örnek bir yapıda yeniden, hiç unutmadığımız 90’lardaki ifadesinden de bir tutam alarak, yeni formuyla karşımızda.

‘Sakin Ol’dan sonra ne gelecek diye merakla beklerken, belki de benim için Sertab Erener favorilerim arasında ilk üçte yer alan ‘Ateşle Barut’ yeni düzenlemesiyle geçtiğimiz hafta yayımlandı. ‘Her Dem Yeşil’ albümünün ikinci çıkışı, sanatçının yine ilk albümü ‘Sakin Ol’dan bir diğer önemli şarkıya yepyeni bir soluk kazandırarak karşımızda. Sözü Aysel Gürel, bestesi Garo Mafyan’a ait bu efsane şarkının yine yeni düzenlemesi Ozan Yılmaz’a ait. 90’lar dans pistlerine tema olmuş ‘Ateşle Barut’ yeni düzenlemesiyle bence harika olmuş. Şarkıyı ilk defa dinleyenler eminim birçoğumuzun 90’larda yaşadığı heyecanı, zamanın ruhuna uygun bu yeni düzenlemesiyle hissedecekler.

Haberin Devamı

Her Dem Yeşil’in devamında gelecek olan şarkıları ve düzenlemeleri, bu projeye dair merakımı özellikle ‘Ateşle Barut’ sonrası daha da kuvvetlendirdi. Sertab Erener’in geçmişi bugüne ustaca dönüştürüp, sanatını modern ve güncel bir şekilde devam ettirmesi bir dinleyicisi olarak beni her zaman heyecanlandırıyor.

İstanbul’un Yeni Sahnesi

Pandemi kısıtlamaları biter bitmez konserler birer birer duyurulmaya başlandı. Her şehirde, hatta her parkta nerdeyse bir konser var. Hem müzikseverler hem de sanatçılar pandemiyle geçen 1.5 yılın ardından bir arada olmayı, hep bir ağızdan şarkılar söylemeyi çok özledi.

İstanbul’da yaz konserleri her zaman özeldir. Yıldızlı Geceler de bu özel konserlerden biri olarak bu şehre imza atan etkinliklerdendir. Turkcell’in senelerdir düzenlediği Yıldızlı Geceler bu sene Vadi İstanbul’da kurulan Turkcell Vadi sahnesinde düzenlenecek.  30 Temmuz – 11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan Yıldızlı Geceler’de sırasıyla Sertab Erener, Aleyna Tilki, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Berkay, Ceza – Anıl Piyancı – Sansar Salvo, Kenan Doğulu, MFÖ, Funda Arar, Haluk Levent, Ebru Yaşar müzikseverlerle buluşacak.

Yeni Çıkış

Haberin Devamı

Hande Yener – Sahte

Hande Yener yaza yepyeni bir şarkıyla adım attı.

Geçtiğimiz yıl ilk bölümü yayımlanan ‘Carpe Diem’ albümünün henüz heyecanı sürerken, hatta bu albümden yeni bir klip daha beklenirken, sanatçı yaza yeni bir şarkıya giriş yaptı.

Sahte’, sözü Berksan’a, bestesi Berksan ve Misha’ya, düzenlemesi ise yine Misha’ya ait nefis bir dans şarkısı olmuş. Poll Production etiketiyle yayımlanan şarkının esas olayı ise klibinde gizli. 80’ler konseptiyle çekilen klibin yönetmenliğini Aytekin Yalçın üstleniyor. Klibin renkleri, dans teması bir yana styling’ini Gabriele Papi ve Ebru Beklenoğlu’nun üstlendiği Hande Yener’in kostümleri bence esas ‘Sahte’ye bir başka ruh katmış.

Haberin Devamı

Ufuk Beydemir – Biri Var

Geçtiğimiz haftalarda yayımlanan nefis bir şarkıya dikkat çekmek istedim. Ufuk Beydemir 90’lı yılların en özel şarkılarından birini yeniden yorumladı. Sözü ve bestesi Barlas Erinç’e ait olan 1996 senesinde Özlem Tekin’in sesinden dinleyerek hafızamıza kazıdığımız ‘Biri Var’ şimdi daha güncel ve rock altyapısı daha kuvvetli bir formatla yeniden müzik severlerin karşısında.

Kayıtları geçtiğimiz Nisan ve Mayıs aylarında Kadıköy Jeremy Production Studios’ta yapılan şarkının kayıt ve mix süreci Abdülkadir Çığsar tarafından yapılmış. Özlem Tekin’in sesini ne kadar özlediğimi tarif etsem bu yazıyı bitirmem imkânsız olur. Sanatçının en sevdiğim şarkılarından olan ‘Biri Var’ı, son senelerin özel seslerinden Ufuk Beydemir’in yorumuyla dinlemek beni ziyadesiyle mutlu etti. Dilerim sanatçı ve ekibi böyle sürprizleri yapmayı önümüzdeki dönemde de sürdürürler.

Haberin Devamı

Gülce Duru – Kuzgun

Kaybedenler Kulübü Film Müzikleri albümünde yorumcu ve şarkı yazarı Can Gox ile birlikte yer alan Gülce Duru kendi söz ve bestesi olan, solo kariyerinin ilk şarkısı ‘Kuzgun’u önceki hafta yayımladı. Düzenlemesi Uğurcan Öztekin’e, mix ve mastering’i Onur Güngör’e ait olan ‘Kuzgun’ aslında Gülce için bir başlangıcı da simgeliyor. Kaybedenler Kulübü Film Müzikleri sonrasında merakla kendisinden şarkı bekleyenler için mutlu sona geldik. Gülce Duru bundan sonra daha sık aralıklar yeni şarkılarla dinleyicisiyle buluşmaya devam edecekmiş.

Yazarın Tüm Yazıları