Gezgin salon festivali

Geçtiğimiz hafta sonu aylardır beklediğim Gezgin Salon Festivali Parkorman’da gerçekleşti. Festivalin ağır topları ilk açıklandığında Rhye ve Cigarette After Sex isimlerini görür görmez hiç düşünmeden kombine biletimi almıştım. Salon İksv’de seneler önce izlediğim Rhye konserini unutamadığım için, Parkorman’da açıkhavada festival havasında Rhye performansının ne kadar harika olacağının hayalini kurarak festival gününe kadar geldim.

Haberin Devamı

Cumartesi günü Rhye performansını hayran bir şekilde o sıcak havada izleyip mutluluk katsayılarımı çoğalttım. Hemen ardından sahne alan Molchat Doma’yı ilk defa izleme fırsatı buldum. New wave ve synthpop’un birleştiği bir saniye bile enerjinin düşmediği muhteşem bir konserdi. Sonrasında sahne alması beklenen L’Imperatrice, ekip elemanlarından birinin Covid olması sebebiyle programdan çıkartılırken, yerine BadBadNotGood’un çıkması festivalin özel sürprizlerinden biri oldu.

Festival alanı güzel bir planlamayla hazırlanmıştı. Yemek alanının performans alanından ayrı bir bölgede  konumlandırılması çok doğru bir karar olmuş. Konserlerden biraz uzaklaşıp Parkorman’ın içindeki yemek alanında vakit geçirmek çok keyifliydi. Öte yandan bir festival klasiği olarak tuvalet konusu bence yine zorlayıcıydı. Ama festival demek bence biraz da bu demek, binlerce insanın katıldığı bir etkinlikte tuvalet konusu her zaman zorlayıcı olur. Yine de bu kalabalığı rağmen bu operasyon da gördüğüm kadarıyla sorunsuz halledilmişti.

Haberin Devamı

Cumartesi günün olay performansı elbette Moderat oldu. Pandemi sonrası kurtlarımı döktüğüm konser olarak Moderat’ı kendime not aldığımı belirtmeliyim. Festival kitlesi de en az benim gibi aylardır bu performansı bekliyormuş. Moderat’ın sahne performansı, görsel şovu kaçırılmayacak bir deneyimdi. Bence her ay gelseler herkese ilaç gibi gelir.

Pazar günü bir önceki günün sıcağından nasibimi aldığım için biraz daha geç gittim festivale. Bu sebeple ilk olarak Jakuzi performansıyla Gezgin Salon Festivali’nin ikinci gününü açtım. Jakuzi’yi bu kadar büyük bir kitleyle ilk defa izledim. Ve kesinlikle mutlu müzik dinleyicisinin, sahnedeki sanatçıya katkısını bu konserde şahitlik ettiğimi söylemeliyim. Jakuzi’nin performansı önceki güne göre daha da kalabalık olan konser alanının coşkusuyla muhteşem bir performansa dönüştüğünü belirtmeliyim. Hemen ardından sahne alan Tamino yükselen enerjiyi doğru noktada sabitleyip Parkorman’a gözle görülecek boyutta dev duygusal bir hava yarattığını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Gezgin Salon’un benim için bir diğer gözbebeği de Cigarette After Sex performansıydı. Salon İKSV’deki konserlerini kaçırdığımdan beri hep bir umut grubu tekrar İstanbul’da izlemek için sabırsızlanıyordum. Artıbir’in sunduğu Gezgin Salon Festivali’nin kapanış konseri olarak Cigarette After Sex’i izlemek bu hafta sonunun benim için en özel anıydı. Grubun aralarda yaptığı ‘İstanbul sizi çok seviyoruz’ kısa anonsları hariç neredeyse hiç konuşmadığı, en güzel şarkılarını arka arkaya çaldığı bu nefis performans deyim yerindeyse göz açıp kapayıncaya kadar geçti diyebilirim. Festivalin 2 günlük yorgunluğu Cigarette After Sex’in sahnesiyle tamamlandı. Kendilerine doyamadım ama canlı izleyebildiğim için mutluluğum tarifsiz. Diğer yandan geçmiş yıllarda hissettiğim festival mutluluğunu yeniden yaşamış olmak gerçekten paha biçilmez bir duyguydu. 2 seneden uzun süredir hayatı kısıtlayan pandemiden sonra yeniden festivallere katılabilmek çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Salon İKSV ekibinin aylardır uğraştığı Gezgin Salon Festivali unuttuğumuz güzel anıları yeniden en yüksek notada hatırlattı. Darısı yaz boyu düzenlenecek konser ve etkinliklerde bu duygunun hiç dinmeden çoğalarak artmasına diyelim.

Haberin Devamı

Haftanın Etkinlik Ajandası

İbrahim Maalaouf Parkorman’da!

Trompetin önde gelen isimleri arasında yer alan Lübnan kökenli Fransız müzisyen İbrahim Maalouf, 29 Haziran’da Pozitif ve Pasión Turca iş birliğiyle Parkorman’da müzikseverlerle buluşacak.

20’li yaşlarındayken birçok uluslararası klasik müzik yarışmasını kazanan Maalouf, daha sonrasında dünya müzik sahnesinin vazgeçilmez isimlerinden biri oldu. Yayımladığı birçok tekli ve albümle sevenlerinin merakla takip ettiği İbrahim Maalouf 2007’den bugüne kadar yayımladığı 15 albümde prodüktör, besteci, aranjör olarak yer aldı. 29 Haziran akşamı İbrahim Maalouf, Parkorman’da ‘Capacity to Love’ albümünün turnesi kapsamında sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

İstanbul Unlocked!

İstanbul gece hayatının en büyük kutlamasına tanıklık edecek. Mecidiyeköy Eski Likör Fabrikası’nda gerçekştirilecek olan Red Bull İstanbul Unlocked’a 2 Gün Kaldı!

İstanbul’un popüler mekanlarını tek çatı altında toplayarak, 2 gün boyunca devam edecek Red Bull İstanbul Unlocked için geri sayım başladı. Müzik, lezzet ve eğlenceyle harmanlanacak, unutulmaz bir gece hayatı deneyimini 1-2 Temmuz tarihlerinde sunacak Red Bull İstanbul Unlocked’da aynı anda 60’ı aşkın sanatçı ve 10’dan fazla mekan yer alacak.

HOSH, Avangart Tabldot, Santi & Tuğçe, Q-Bra, Levent Alp & Lâlonjoje, The Pirouettes, Kaan Düzarat, Berk Büyükakın, Erez Öztürk, Bedük  gibi sevilen müzisyenlerin yanında Klein, Sumahan, Kastel, Wu Bomonti, Kulp, Beyond, Joker No:19, 360 İstanbul, Fırın, The Game ve Cleopatra Ink gibi şehrin en sevilen ve tercih edilen adresleri R&B’den 80’ler Disko hitlerine, Poptan elektronik müziğe canlı ve DJ performansları ile geniş bir yelpazede müzik ve eğlence sunacak.

Haberin Devamı

Tom Odell Türkiye’de!

Tom Odell iki özel konser için Türkiye’de olacak.

BRIT Awards sahibi İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Tom Odell 30 Haziran gecesi ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Çim Amfi’de gerçekleştirilecek konserde sahne alacak. Hemen ardından bir sonraki gün 1 Temmuz’da Küçük Çiftlik Park’ta Türkiye turnesine devam edecek. Avrupa turnesi kapsamında hem de 2 gece Türkiye’de sahne alacak olan Tom Odell’i bu özel performanslardan birini kaçırmamanız dileğiyle.

Yazarın Tüm Yazıları