FAN

Mabel Matiz’in bu yazın ömrüne ömür katacak yeni şarkısı ‘FAN’ bugün çıktı.

Haberin Devamı

Şarkı o kadar hoşuma gitti ki hemen sıcağı sıcağına yazmak, paylaşmak istedim. Sözü ve müziği Mabel Matiz’e ait şarkı Adi Rotem ve Sabi Saltiel ortak prodüktörlüğüyle hazırlanmış.

‘Fan’ ilk notasından Sezen Aksu ‘Sarışın’ şarkısına öyle güzel bir selam çakıyor ki, Murad Güner ve Mabel Matiz’in ustaca işlediği bu özel intro melodi şarkıyı böylesine bir sürprizle başlatarak dinleyicisini ilk saniyeden kendisine hapsediyor.  Şarkının beat komposizyon referansında usta müzisyen Onno Tunç’a kredi verilirken, künyede Adi Rotem tarafından kaydedilen synth, bas, perküsyon, yaylı komposizyonda Mert Kemancı, yaylılarda İstanbul Strings, elektro gitarda Sabi Saltiel, back vokallerde Tuba Önal ve Ceren Deniz’in isimleri de yer alıyor.

Mabel Matiz’in yeni bir şarkı yayımlanası demek artık klibinde bizi neler bekliyor diye heyecanlanmak için bir başka sebep anlamına da geliyor. Kıpır kıpır yerinde duramayan ‘Fan’ın en az kendisi kadar canlı ve nefis bir klibi var. Fan’ın video klibini bu denli canlı ve özel kılan bir diğer isim de klibin yönetmenliğini, sanat yönetmenliğini, styling’ini yapan Anıl Can’ın da bu ekipte olmasına bağlıyorum. Klipte Mabel’e Ecenaz Temur, Akış Ka, Uygar Utku eşlik ederken, özellikle sonlara doğru olan Furkan Yılmaz, Barış Diker ve Mabel’in dansı çok hoşuma gitti. ‘Fan’ın klibinde aralarda sol üstte görünen ‘Make Turkish Pop Great Again’ ifadesi aslında Mabel’in taşıdığı meşaleyi sözlere döküyor, onunla birlikte Türkçe pop yeniden harika bir yere doğru ilerliyor.

Haberin Devamı

Nilüfer Müzik Festivali Başlıyor!

Yazın resmen bitişine az da olsa göz kırpan, sonbaharın kapısını azıcık aralayan Eylül ayına festivallerle adım atıyoruz. Eylül’e bu yıl altıncısı düzenlenen Nilüfer Müzik Festivali ile başlıyoruz. On binlerce müzik severin doğayla iç içe olacağı üç günlük çok özel bir festivalden bahsediyorum.

2-3-4 Eylül tarihlerinde Bursa Balat Atatürk Ormanı’nda düzenlenecek olan Nilüfer Müzik Festivali’nin sanatçı kadrosu festivali daha da heyecanlı kılacak. Fesivalde Editors’ın sahne alacak olması zaten bence başlı başına bir olay! Daha önceki İstanbul performanslarını izlediğim grubun ay sonuna doğru yeni albümlerini de çıkartacak olması, Nilüfer Müzik Festivali’nde yeni şarkılarını da canlı çalacaklarının sinyalini veriyor.

Haberin Devamı

Editors’ın yanı sıra festivalde mor ve ötesi, The Blaze, Cem Adrian, Lola Marsh, Ceza, Bedük, Melike Şahin, KÖFN, Hey! Douglas, In Hoodies, Sena Şener, Ozbi, Jakuzi, No Land, Güneş, Islandman, Yedinci Ev, Can Kazaz, Second, Adamlar, Kolektif İstanbul, Yüksek Sadakat, Mode XL, Yaşlı Amca, Evdeki Saat, The Away Days, Sedef Sebüktekin, Hedonutopia, Mert Demir ve Batu Akdeniz sahne alacak.

Bu yıl altıncısı düzenlenen Nilüfer Müzik Festivali’nde müzik ve eğlencenin yanı sıra  çevrenin ve ekolojik dengenin korunması amacıyla bu yıl da Nilüfer Belediyesi’nin ‘İklim Yılı’ teması çerçevesinde festival katılımcılarına sorumluluk aşılayacak etkinliklerin de hayat bulacakmış.

Haberin Devamı

Nilüfer Belediyesi’nin “Dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel” sloganıyla düzenlediği Nilüfer Müzik Festivali’nde iki ayrı sahne, müzik dışı etkinlikler, kamp alanında kalanlar için stand-up gösterileri de düzenlenecekmiş. 2-3-4 Eylül’de Bursa Balat Atatürk Orman’ında, ağaçların ve sincapların ev sahipliğinde,  bu özel etkinlik kaçırılmaması gereken bir hafta sonu sunuyor.

Harbiye’de Eylül Başkadır

İstanbul’da her konser bir başkadır ama Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’ndeki konserler her zaman özeldir. Atlantis Yapım organizasyonuyla 2-16 Eylül döneminde Harbiye’de tam bir konser şöleni var.

Melike Şahin, Sertab Erener, Berkay, Yıldız Tilbe, maNga, Mabel Matiz,  Athena, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Duman, MFÖ, Erkan Oğur & İsmail Hakkı Demircioğlu, Selda Bağcan, Adamlar, Kenan Doğulu’nun sahne alacağı konserlerde İstanbullu müzikseverler Eylül ayını Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde geçireceğe benziyor. 

Haberin Devamı

Üçüncü durak İstanbul!

Red Bull Dance Your Style elemelerinde üçüncü durak İstanbul oluyor. Hip hop, popping, house gibi tüm sokak dansı türlerini bünyesinde barındıran ve Türkiye finalinin 10 Eylül’de Ankara’da gerçekleşmesi planlanan dans yarışması Red Bull Dance Your Style elemeleri devam ediyor. Kazananın seyircinin oylarıyla belirleneceği final öncesindeki elemelerin Antalya ve İzmir’in ardından üçüncü adresi 3 Eylül Cumartesi günü İstanbul Kalamış Parkı olacak.

Elemelerde deneyimli jürinin oylarının en iyi dansçıları finale taşıyacağı yarışmanın finalinde kazananı izleyicinin oyları belirleyecek. Kadın ve erkek dansçıların birlikte yarışacağı Red Bull Dance Your Style Türkiye Finali’nin en iyi ismi ise Güney Afrika’da düzenlenecek Red Bull Dance Your Style 2022 Dünya Finali’nde Türkiye’yi temsil edecek.

Yazarın Tüm Yazıları