Adalette liyakat yüzyılı

ADALET Bakanı Yılmaz Tunç, göreve gelir gelmez Türkiye Yüzyılı’nda herhangi bir gruba aidiyetle değil liyakatle bir yerlere gelineceğini göstermek için Adalet Bakanlığı’nın üst yönetici kadrolarına liyakat esasına dayanan atamalar gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

LİYAKAT ATAMALARI KİMLERİ RAHATSIZ EDİYOR

- Dikkatinizi çekerim, bir gruba aidiyet eleştirilerine karşı liyakat tercih edildi.

- Sevgili Nedim Şener yazdı, çok önemli bir yazıydı. Yapılan atamalardan yalnızca biri de sadece iki ay önce özel kalem müdürlüğüne olan idi.

- Bu arada Bakan Tunç’un hukuk, adalet ve reformların artarak devam edeceği mesajı, liyakati esas alacağı da anlaşıldı. Bunu gören ve bu reformlardan rahatsız olan bazı odaklardan sesler gelmeye başladı bile.

- Atanan Özel Kalem Müdürü dahi bazı çevrelerde tsunami etkisi yaratmış ve o çevrelerin amaçlarını yıkıma uğratmaya başlamış olacak ki bazı haber sitelerinde 2011 yılında hâkimlik savcılık yazılı sınavında başarılı olduğu için suçlu hatta FETÖ’cü olduğu iddia edildi.

- Ne yazık ki ilgili kurumlara gerçeği sormadan karalamak Türkiye’de artık yerleşmiş kötü bir alışkanlık.

Haberin Devamı

- Bunları iddia edenler Özel Kalem Müdürü Seçkin Yılmaz’ın yazılı sınavı geçerken mülakatı FETÖ’cü olmadığı için geçemediğini yazamamışlardır.

- 2011 yazılı sınavında başarılı olduğu için hakkında inceleme başlatıldığını yazanlar, inceleme sonucunda kişinin mülakatı geçemediğinin fark edilmesi nedeniyle soruşturmaya izin verilmesine yer olmadığı kararı verildiğini, Özel Kalem Müdürü olduğunda hakkında hiçbir inceleme ve soruşturma olmadığını da yazmadılar.

- Üç ayrı yazılı sınavda geçerli not almasına rağmen (FETÖ’cü olmayan herkesin elendiği gibi) tüm mülakatlarında başarısız bulunarak elendiği de dikkati çekmemiştir.

- Bitmedi, Seçkin Yılmaz 2012 yılına kadar yazılı sınavları kazanıp mülakatlarda elendiği için; o dönemde adını ‘F tipi yapılanma’ olarak bildiği cemaati suçlayarak, 2013 yılında Kamu Denetçiliği’ne “hâkim savcılık sınavlarında F tipi yapılanmanın etkin rol oynadığını” şikâyet etmiştir. Kimse bunu da kaleme almadı.

- Gelelim 17-25 Aralık 2013 yılı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bürokraside mevcut olan FETÖ yapılanmasının tasfiyesinin ardından girdiği sınava... Seçkin Yılmaz o yazılı sınavı geçmiş, ne hikmetse bu sefer mülakatta da başarılı olmuştur.

Haberin Devamı

- Sonuca gelelim, benim edindiğim bilgilere göre Yılmaz Tunç yolundan dönmeyecek. Atamalarda liyakati ön planda tutacak. Amacı ise Türkiye Yüzyılı’nın liyakat yüzyılı olmasıdır.

FETÖ İLE MÜCADELE

Örgüt Türkiye içinde operasyon kabiliyetini yitirmiştir. Ancak hâlâ başka gruplardanmış gibi yaparak ya da mahrem şekilde az sayıda da olsa varlıklarını sürdürdüklerini söyleyebiliriz. Zaten bunu devam eden mücadeleden de net bir şekilde anlıyoruz. Diğer yandan asıl sorun yurtdışında. Terör örgütünün sözde üst ve orta düzeydeki isimleri ne yazık ki NATO müttefiklerimizin topraklarında.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YÜZDE 70 YAPILANMASI ALMANYA’DA

Ne acı ki terör örgütünün bahsettiğim sözde üst ve orta düzey yapılanması yüzde 70’lik oranla Almanya’da. Sıralama şöyle

1- Almanya

2- Hollanda

3- ABD

4- Kanada

5- Belçika

6- Fransa

Haberin Devamı

Terör örgütlerinin bumerang gibi olduğunu unutanlara duyurulur.

SONER AĞABEY

BASIN sektörünün Soner Abi’si olarak bilinir. Ankara’nın en iyi polis muhabirlerindendi. Sonra bizim tabirimizle masaya geçti, istihbarat şefi ve ardından da haber müdürü oldu. Hürriyet gazetesinde tam 18 yıl çalıştı. Yedi yıldır Ankara Temsilciliği’ni yapmakta olduğum gazetenin direği, hepimizin ağabeyi, canı oldu. Sizlerin her gün okuduğunuz haberlerin arkasındaki isimdi. Kendi isteğiyle, torunuyla daha çok vakit geçirmek istedi. Soner Ağabey çok teşekkürler, zaten hep birlikte olacağız, yolun açık olsun. Buradan Demirören Medya’ya da tüm hassasiyetleri için çok teşekkür ederim. Hürriyet Ankara kendi içinden yapacağı atamalarla yoluna aynı şekilde devam edecek.

Haberin Devamı

Adalette liyakat yüzyılıSoner Gürel - İstihbarat Şefi Hacer Boyacıoğlu - Hande Fırat

BENİM LİMON SORUNUM

BU bölüm yaz yazısı olsun. Bazı şarkılar vardır, bir kere dinleriz aklımıza takılır, kafamızda çalmaya devam eder. Onlardan biri: “Limon”... Başta kızım olmak üzere gençlerden sürekli duyduğum için Limon sürekli kafamda çalıyor. Kısacası bu aralar bir limon sorunum var.

- Söz&Müzik Grubu Tolga Çimener ve Ozan Beydağı’nın sözünü, müziğini ve aranjesini birlikte yaptıkları ve kendilerinin seslendirdiği yaz şarkısı.

- Kendilerine ait bir sound’ları ve şahıslarıyla münhasır duyguları var.

Adalette liyakat yüzyılı

- Aşkı limon ve tuzla birleştirmişler. Hikâyesini sorduğumda; aşkın peşinde koşan ya da sevdikleri her çağırdığında saat kaç olursa olsun kanı kaynayan ve o an orada olmak isteyen, sonra da bundan muzdarip olan içi sevgi dolu, dosta, insana, aşka âşık her insanın sonunda düştüğü genel durumu anlatan bir şarkı olduğunu söylediler.

Haberin Devamı

- Ayrıca; sıklıkla Cem Yılmaz’dan ve daha birçok ünlüden duyduğunuz “Sen miydin sevgilimi çalan?” isimli şarkının ve daha birçok eserin de sahibi bu çocuklar.

- İki dost kendi projeleri için bir de profesyonel müzik stüdyosu kurmuş.

- Tolga bir şair ve besteci. Ayrıca “Sen miydin sevgilimi çalan?” isimli şiir kitabı da yolda.

- Son olarak Söz&Müzik’e bir çağrım var, yeni şarkınızı çıkarın! Limon sorunum sona ersin!

Yazarın Tüm Yazıları