Sevgisinden emin değilim

Erkek arkadaşımla daha yeni sevgili olduk... Ama ‘buluşalım mı’ dediğimde hep bir bahane uyduruyor. Ben onu sevdiğimi düşünüyorum ama onun duygularını anlayamadım hâlâ. Beni seviyor mu, sevmiyor mu karar veremiyorum.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, erkek arkadaşımla daha yeni sevgili olduk...
Ama gerçekten ilişki yaşıyor muyuz bilemiyorum.
Buluşalım mı, dediğimde hep bir bahane uyduruyor.
Yaşadığım yer küçük bir yer ve çok dedikoducu var.
Adımız çıkar diye mi korkuyor bilmiyorum.
Ben hep buluşmak istiyorum onun hep işi oluyor.
1 ayda sadece 2 kez buluşabildik. İlk buluşmaya buluşma bile denmez ve her buluştuğumuzda yanımızda ortak arkadaşımız vardı. Zaten hep yanımızda oluyorlar konuşacak konu bile bulamıyoruz.
Ben onu sevdiğimi düşünüyorum ama onun duygularını anlayamadım hâlâ.
Beni seviyor mu, sevmiyor mu karar veremiyorum. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.
Rumuz: Sevmiyor mu

YANIT

Sevgili kızım, her şeyden önce şu yakınlık kurduğunuz erkeklerin üzerine çok fazla düşmeyin diye söylemekten yoruldum. Siz üstlerine gittikçe onlar kaçıyor, görmüyor musunuz?
İkinci olarak da kendi değerinizin farkına varıp, sizi sevmeyen kişilerle uğraşmayın.
Yıllardır şunu görüyorum...
Siz kızlar sizi önemsemeyen erkeklerin üzerine düşmeye pek meraklısınız. Neden kıymetinizi bilmiyorsunuz? Eskiden kızlar erkekleri peşlerinden koştururdu, şimdi tam tersi oldu.
Ünlü aktör Anthony Hopkins bu konuda çok güzel bir değerlendirme yapmış, sizlerle de paylaşmak istedim...
“Seni sevmeye hazır olmayan insanları serbest bırak. Seni sevmeye hazır olmayanlara sevgini vermeyi bırak. Varlığına önem vermeyen insanlar için çabalamayı bırak.
Hayatında bağlılık ortaya çıktığında, herkes senin kadar dürüst olmayacak...Bu, kendini değiştirmen gerektiği anlamına gelmez. Bu seni sevmeye hazır olmayan insanları sevmeyi bırakman anlamına gelir.
Zamanını harcadığın kişiler tarafından ince bir şekilde dışlanır, ince bir şekilde aşağılanır, unutulur veya kolaylıkla görmezden gelinirsen onlara ilgini ve enerjini sunmaya devam ederek kendine asla iyilik yapmazsın...
Gerçek şu ki sen herkes değilsin... Ve herkes senin için uygun değil.Bu dünyayı bu kadar özel yapan şey, arkadaşlığına, sevgine, dostluğuna önem veren o birkaç kişiyi bulduğun zaman ve tabii gerçek aşkı. Bunun ne kadar değerli olduğunu bilebilmendir... Çünkü olmayacak şeyleri tecrübe ettin... Ama bunu yapamayan birisinin seni sevmesini sağlamak için ne kadar çok zaman ve enerji harcarsın... Bu gezegende milyarlarca insan var ve çoğu seninle kendi seviyelerinde sevgi titreşimleri içindeler...
Denemeyi bırakırsan ilişki biter... Belki mesaj göndermeyi bırakırsan telefonun günlerce ve haftalarca sessiz kalır... Birini sevmeyi bırakırsan gerçek olmayan o aşk eriyebilir...
Bu ilişkiyi mahvettiğin anlamına gelmez! Bu ilişkiyi ayakta tutan tek şey sadece sendin ve sadece senin onu tutmak için harcadığın enerjiydi.
Bu aşk değil. Bu bağlılıktır. İstemeyenlere zorla bir şans vermek istemektir!
Hayatındaki en değerli ve en önemli şey enerjindir. Bu senin enerjin! Zamanını senin için uygun olmayan insanlarla geçirdiğinde ne kadar boşa harcandığını anlayacaksın.
Hayatın için, kendin için ve tanıdığın herkes için yapabileceğin en önemli şeyin enerjini her şeyden daha güçlü bir şekilde korumak olduğunu fark etmeye başlayacaksın. Hayatını güvenli bir sığınak yap. Sadece seninle uyumlu kişilere izin ver...
Kaderin sevildiğini fark etmek ve hak ettiğini düşündüğün sevgiyi kabul etmektir. Karşındakinin hak ettiğine karar verdiğin zaman... Gerçek bir bağlılık, sağlıklı ve başarılı bir ilişki ve de tabii sevgiyle karşılaşırsın.”

Yazarın Tüm Yazıları