İlişkimiz biter bitmez eski sevgilisine döndü

Üniversiteden bir çocuğu beğeniyordum. Ama sevgilisi vardı. Ben o okulu başka sebeplerden dolayı bırakıp başka bir okula geçtim. Bir gün aklıma takıldı, ona Facebook’tan arkadaşlık talebi gönderdim. Aradan 3 yıl geçmişti, belki sevgilisinden ayrılmıştır diye düşündüm.

Haberin Devamı

Beni hiç tanımıyor, bilmiyordu. Facebook’tan konuşmaya başladık. Sevgilisinden yeni ayrılmıştı. Zaten okul da bitmişti. Bunlar artık bir araya gelmezler diye düşündüm. Bu arada bizim muhabbetimiz ilerledi ve benimle yeni bir sayfa açmak istediğini söyledi. Ben de ondan çok hoşlanmıştım. Ama farklı şehirlerde yaşıyorduk ve çok yoğun çalışıyordu. İlk fırsatta beni görmeye gelecek ve ilişkimizin adını koyacaktık.

Bu arada eski sevgilisi onu arıyor ve tekrar barışmak istiyordu. Kız bana ulaştı, “Boşuna hayal kurma, ben onu iyi tanırım, bana geri döner, seni kullanır” dedi. Ben inanmadım kıza. Aradan 3 ay geçti, her gün konuşuyoruz ama o bir türlü fırsat bulup beni görmeye gelmiyor, benim yanına gitmemi istiyordu. Ben de inatlaştım gitmedim. En sonunda istemeyerek de olsa ayrıldım. Bir hafta sonrasında öğrendim ki, eski sevgilisiyle barışmış. Beni her yerden engellemiş. Kendimi haksızlığa uğramış gibi hissettim. 5 ay geçti ama hâlâ aklımdan çıkmıyor. Ara ara kontrol ediyorum ayrıldı mı diye. Ama ayrılmazlar biliyorum. 5 yıllık bir ilişki bu ve kız evlenmeyi düşündüklerini söylemişti. İkisi de 25 yaşında. Ayrılmaları imkansız ama ben bekliyorum, neyi beklediğimi bilmeden. Ağlıyorum, dualar ediyorum. Kafam çok karışık, ne yapmam gerekiyor?

Rumuz: Üzgün

Haberin Devamı

Güzel kızım, 5 yıldır beraber olduğu bir kız varmış ve bunca yıl sonra evlenmeyi düşünüyorlarmış. Bu demek oluyor ki, seninle biraz da gönül eğlendirmek istemiş.  Her erkek böyle sevgi görmeye, sevilmeye bayılır. Neden bayılmasın ki, seni ikna edebilirse, belki beraber olmayı da başarabilir. Şu yıllardır beraber olduğu kızın dışında yeni bir heyecan aramasından normal bir şey olabilir mi? İyi ki gitmemişsin, iyi ki gitmeyi kabul etmemişsin. Eğer sana değer verseydi, o çoktan kalkıp senin yanına gelirdi. Sen de bu genci takıntı haline getirmişsin. Bunca yıl onun bir başkasıyla olduğunu bildiğin halde, peşini bırakmamışsın. Nerede kadınlık gururun? Yazık değil mi, kızım... Gözlerini çevrene çevir. Seninle ilgilenecek, sana yakın olmayı isteyecek birileri olacaktır elbette. Hatta belki de vardır da sen göremiyorsun.

Haberin Devamı

AİLEM AŞKIMA KARŞI ÇIKIYOR

Ablacım, benim görüştüğüm bir genç var ve Güneydoğulu... Mezheplerimiz de farklı. Ailem aşırı milliyetçi, biz de öyle yetiştirildik. Ailemin onu kesinlikle istemediğini biliyorum. Onların bu tavrı yüzünden sevgimden de vazgeçmek istemiyorum. İleride ben de bazı sorunlar yaşayabileceğimizin farkındayım. Fakat annem daha şimdiden başladı, “sen yapamazsın onunla” demeye. Özellikle de sevdiğim adamın yaşadığı yerlerde yaşamamın imkansız olduğunu söylüyor... Babama daha anlatmadık bile, çekiniyoruz... Kimse nasıl olduğumu, ilişkimi, benim neler hissettiğimi sormuyor, benimle ilgilenmiyor bile. Beklentim mi yanlış acaba? Sizce ne yapmam gerek, bu gençle aramızdaki kültür farkı bizi nasıl etkiler? Ben tıp okuyorum ve görüştüğüm genç de maden mühendisi. Üniversite mezunu fakat şu an çalışmıyor, askere gidecek. İleriye dönük o kadar belirsizlikler var ki...Sizce bu ilişki yanlış ve mantıksız mı? Bir seneden beri ilişkimizi yürütmeye çalışıyoruz zor da olsa... Birbirimizi sevdiğimiz için buna katlanıyoruz. Bu ne zaman son bulacak? Onun ailesi beni çoktan kabul etti, Ama bizimkileri nasıl ikna edeceğim?

Haberin Devamı

Rumuz: Zor ilişki

Canım kızım, çok haklısın. Eskiden böyle ayrımcılık yoktu ki... Güneydoğu’ya gittiğinizde, halkın büyük bir bölümünün bizlerle kaynaşmış olduklarını anlıyorsunuz. Ailenin bu tutumunu hatalı buluyorum ama tek bir konuda onlara hak verebilirim. Bu görüştüğün arkadaşın eğer o bölgede yaşayacaksa, üstelik de iş bulmasının zor olduğu düşünülürse, hayatını nasıl kazanacağı bir endişe yaratabilir. Sen ise doktor olacaksın. O bölgede yaşayacaksanız, oraya büyük yararlar sağlayabilirsin. Ama büyük şehirde doğup büyümüş meslek sahibi bir genç kız olarak oraya uyum sağlayabilir misin, bilemem... Bence hemen karar vermeden önce oraya gidip sevdiğinin ailesiyle bir tanış.

Yazarın Tüm Yazıları