ikimizi aynı anda idare etmek istiyor

İnternette çocukluk aşkımı buldum ve görüşmeye başladık. Ama sonra zaten bir başka sevgilisi olduğunu öğrendim. Şimdi ne ondan vazgeçiyor, ne benimle irtibatı kesiyor.

Haberin Devamı

Güzin abla, ben bir süre önce internetten çocukluk aşkımı buldum ve çok mutlu oldum. O da havalara uçtu sevinçten; benim onu bulmam onu da çok mutlu etmişti. Uzun süre eskilerden konuştuk.
Ancak ben başka bir yerden onun bir sevgilisi olduğunu öğrendim. Ve cevabını bildiğim o soruyu sordum ona. O da “Evet bir sevgilim var ama onunla mutsuzum” diye cevap verdi, kısacası inkar etmedi.
Ben de saygı duydum ve aradan çekildim, görüşmeyi kestim.
Ancak o vazgeçmiyor, sürekli arıyor. Beni çok sevdiğini, hayatına renk kattığımı, içini huzurla doldurduğumu, bana hayran olduğunu dile getiriyor. Umut veren hareketlerde bulunuyor.
Bu arada biz aynı şehirde yaşıyoruz ama sevgilisi çok uzak bir şehirde. Belki bundan da cesaret almış olabilir. Ben yine de rest çekip çıktım hayatından.
Gerçekten sevdiği o kız mı yoksa ben miyim, bunu bilemiyorum, çok da merak ediyorum. Aslında ondan yana bir umudum olduğundan değil, sadece gerçeği merak ediyorum.
◊ RUMUZ: ÖLÜ KELEBEK

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, anladığım kadarıyla sana sevgilisinden ayrılmak istediğini, onu terk edeceğini söylememiş. Bu durumda, gerçekten de ikinizi birden idare etmek ister gibi bir durum var ortada. Ona açık açık “Madem benimle mutlusun, bana bu kadar değer veriyorsun, onunla beraberliğini bitirmeyi düşünmüyor musun?” diye sorman gerekirdi. Çünkü bu şekilde devam etmen hoş olmaz, sana yakışmaz.
Eğer seni seviyorsa, onunla ilişkisini bitirmek zorunda, sonuçta o kıza da ayıp ediyor. Yok, ondan vazgeçemiyor, o kız ağır basıyorsa, o zaman da seninle arkadaşlığını devam ettirmesi yakışık almaz. Bence “merak ediyorum” diye kıvranıp duracağına, onunla açık açık konuşmalısın.
“Ondan yana bir umudum yok” diyorsun ama aslında yüreğin öyle söylemiyor. Kendi kendine samimi davran, sen de bal gibi ondan hoşlanıyor ve seni seçmesini bekliyorsun. Öte yandan diğer kızın varlığı seni rahatsız ediyor, o gence güvenmiyorsun.
Bu böyle devam edemez, eğer dediği doğruysa ve seni seviyorsa bir seçim yapmak zorunda. Bunu ona söylemekten çekinme.

Değil beni aramak mesaj bile yazmıyor

Haberin Devamı

Abla, ben 25 yaşında bir gencim. 4 senelik bir ilişkim var. İlk 2 sene üniversitede beraberdik, her şey çok güzel gidiyordu. Sonra ben babamı kaybettim. Bu olay hayatımı alt üst etti.
O, çok sıkı çalışıp okulu bitirdi. Ben ise o dönemde üniversiteyi bıraktım ve askere gittim. Aynı şehirlerde değiliz bu arada; o İstanbul’da yaşıyor, ben Ankara’dayım.
Sonra o memuriyet kazanıp Diyarbakır’a gitti. Ankara’da kurs varmış, ona katılmak için 2 aylığına geri geldiğinde görüşmeye başladık. Ancak birkaç kez yalanını yakaladım, bana “Yorgunum, yatacağım” deyip arkadaşlarıyla buluşmaya gittiğini gördüm. Sorun yapmasam da daha fazla üstüne düşmeye başladım.
Kurs bitince Diyarbakır’a döndü, orada ev tuttu. Gideli yaklaşık 2 hafta oldu. Sürekli “Beni bunaltma, üstüme gelme” diyordu ama bir yandan da beni iyice avucunun içinde görmeye başlamıştı. Dayanamayıp ayrıldım. 3 gün sonra onsuzluğa katlanamayıp yine geri adım attım.
Ama 3 gündür bana mesaj dahi atmıyor. “Beni ara” diyordum, “Sonra” diyordu. Şimdi ise hiçbir şey söylemiyor; ne bir mesaj, ne bir arama. Ne yapmam gerekiyor? Gerçekten çok üzülüyorum.
◊ RUMUZ: YALAN SÖYLÜYOR

YANIT

Haberin Devamı

Önce senin askerliğin, sonra onun Diyarbakır’a tayin olması, hayatına yeni bir yön vermesi ve bu arada aranıza giren mesafeler belli ki onda bazı değişiklikler yaratmış. Üstelik sen de sürekli üzerine düşer, onu izler, her hareketine karışır olmuşsun. Bundan rahatsız olduğunu zaten sana anlatmaya çalışmış. “Beni bunaltma” demiş.
Belli ki evinden ve ailesinden uzakta bir hayat kurunca daha özgür ve bağımsız olmayı öğrenmiş, buna alışmış. Üniversitedeki yıllarınızdan farklı olarak gerçek hayatla tanışmış. Senin eğitimini bırakman da onu rahatsız etmiş olabilir.
Geleceğinizle ilgili umudunu kaybetmiş belli ki. Bütün bunlara ek olarak bir de senin onun üstüne fazla gitmeye başladığını görerek korkmuş olabilir.
Bu durumda sevgili oğlum, yapabileceğin pek bir şey yok. Biraz zaman tanı ona, seni özlemesine fırsat ver.
Bekle bakalım, o seni arasın, o sana dönsün... Baksana “Ben ona döndüm, onunla barıştım” diyorsun. Ama o sana dönmüş gibi gözükmüyor. Bekle bakalım, asıl o sana dönsün. Tabii dönerse...

Yazarın Tüm Yazıları