Eşimin ailesine güvenim kalmadı

Evlendikten sonra eşiminin ailesinin gerçek yüzünü gördüm. Kayınvalidemin kapı deliğinden yatak odamızı izlediğini fark ettim. Evlenmeden önce benimle çok iyi geçinen eşimin oğlunun ise arkamdan iş çevirdiğini öğrendim.

Haberin Devamı

Güzin Abla, ben evlendim ama pandemi yüzünden düğünü erteledik. Benim ilk evliliğim, eşimin ise ikinci evliliği ve önceki eşinden 1 oğlu var. Kaynanam, görümcem, üvey oğlum, hepsi çok iyi insanlardı gerçek yüzlerini görmeden önce.
Düğün olana kadar bazen eşimin ailesinin evinde, bazen de kendi ailemle kalıyorum. Ailem düğün olmadan evden gitmemi istemiyordu. Ben ise kocamı çok özlediğim için ara sıra gidiyordum.
Üvey oğlum, öz annesiyle hiç görüşmek istemiyordu, yalvar yakar zorla görüştürüyordum. Annesinden nefret ettiğini söylüyordu.
Ben ise buna kızıyordum.
Meğer çocuk arkamdan iş çeviriyormuş. Gizli mektuplarını yakaladım. Bana yakın olup her bilgiyi annesine aktarıyormuş.
Bilgisayardaki web sitesi geçmişine baktım...
Çocuk 13 yaşında ama porno filmler izlemiş. Eşime söyleyince kondurmak istemedi ama ben çocukla konuşup itiraf ettirdim.
Çocuk bir gün birden bana “Seni istemiyorum, bu evden gideceksin” dedi. Şimdi babasına çok iyi davranıyor, beni umursamıyor.
Bu durumda bizimle yaşamasını istemiyorum...
Gelelim kayınvalideme...
Kendisi orada kaldığımda yatak odasının kapı deliğinden bizi izliyor. Bunu eşime söyledim, inanmadı. Sonra kendi gözüyle gördü.
Ama sorun şu ki eşim onlara hiç tepki vermiyor. Sadece bağırıyor, 5 dakika sonra bir şey yokmuş gibi davranıyor.
Bir gün kaynanamı denemek için sesini kaydettim.
Eşim ve benim arkamdan komşulara demediği kalmamış. Şimdi onunla da görüşmüyorum.
Eşim ise “Kendi evimize çıkana kadar sabret” diyor. Kabul ediyorum ama sonra bakıyorum benim ufacık hatamda benimle konuşmuyor, aramıyor, sormuyor. Kendi ailesine ise hiç tepki vermiyor.
Her fırsatta beni suçluyor, “Sen yüz verdin onlara” diye. Ne yapacağımı şaşırdım. Eşim onlara mesafe koymadığı için boşanma kararı aldım. Bana akıl ver abla, doğru yolda mıyım bilmiyorum...
◊ Rumuz: Kaynanam ve üvey oğlum

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, nasıl insanların eline düşmüşsün sen böyle? Üvey oğlunun annesine sizinle ilgili konuları aktarmak da neyin nesi?
Kayınvaliden dersen, o başka bir alem. Sizi anahtar deliğinden izlemek de ne oluyor?
Sizin boşanmayı düşünmeden önce, düğünü filan unutup bir an önce kendi evinize çıkmanız gerekiyor.
Böyle evlenip kayınvalidenin evinde sığıntı gibi yaşamanız hiç doğru değil. Hem de üvey oğlunun sizin yaşamınızı annesine rapor ettiğini bile bile...
Kayınvalidenin senin yüzüne gülüp arkandan türlü dolaplar çevirmesine katlanmana da hiç gerek yok.
Bir an önce o evden ayrılmalısınız, sevgili kızım. Yok eğer eşin ayrı eve çıkmanıza rağmen, hâlâ senin yanında değilse, ailesini sana karşı korumayı sürdürüyorsa, o zaman boşanmayı tekrar düşünürsün.
Şimdi boşanıp da hem kayınvalidenin hem de eski eşinin ekmeğine yağ sürme. Bana bütün bu yaşananlar içinde pek de suçlu gibi görünmeyen, eşine bir şans daha ver.

 

Yazarın Tüm Yazıları