Eşimden ayrılmak istiyorum ama yapamıyorum

Eşim beni aldattı ve ilk çocuğumu istemedi. Görüştüğü kadına da beni kötüledi. Artık ayrılmak istiyorum ama yapamıyorum.

Haberin Devamı

Ben 23 yaşında 20 aylık evli bir genç kadınım. Bundan 8 ay önce eşimle karar vererek ve isteyerek hamile kaldım. 3 aylık hamileyken eşim birden çocuğu istemediğini söyledi. Ben de “Onu istemiyorsan beni de istemiyorsun” demektir dedim ve çocuğu aldırdım. Ondan sonra da ayrı yaşamaya başladık.

1 ay sonra hata yaptığını, tekrar başlamak istediğini söyledi. Bu arada onun başka biriyle olduğunu öğrendim. Daha sonra aileler araya girdi ama bu defa da birbirleriyle kötü oldular.

Bana boşanma için dilekçe imzalatmaya geldiği gün beni bırakmayacağını, sevdiğini söyledi ve “Tekrar deneyelim, hatalarımı anladım” dedi.

Ben de kabul ettim ve yanına geri taşındım. 2 hafta sonra iş için şehir dışına gitmesi gerekiyordu.

Ama otobüse biner binmez o diğer kadını arayıp yanına çağırmış. Bunu öğrendim ve yanına gittim ama kızı bulamadım. Ona içimdeki her şeyi söyleyip geri döndüm. Sonra da o kadınla görüştüm.

Haberin Devamı

Kadının anlattıkları karşısında şoke oldum.

Söyledikleri doğru muydu bilmiyorum ama beni kötülemiş ve ona kadınlık yapmadığımı söylemiş. Eşim seyahatten döndüğünde “bitirelim” dedim.

Yine bitirmek istemediğini ve bir daha asla böyle bir şey yapmayacağını söyledi. Ben ne yapacağımı bilmiyorum, artık ona inanamıyorum ama bırakamıyorum da... O hayatımda olmadığında ne olur bilmiyorum.

Böyle hem ona hem kendime zarar veriyorum. Sürekli ağlayıp en ufak bir şeye sinirlenip ters hareketler yapabiliyorum.

Karar veriyorum, “Ayrılmalıyım doğru olan bu” diyorum. Fakat o eve geldiğinde dayanamıyorum.

Ne yapacağımı ise bilmiyorum. bu kararsızlık çok kötü. Geceleri hep ölümü düşünürken buluyorum kendimi ama anneme babama kıyamıyorum.

Lütfen, yaşamam için yardım edin.

 Rumuz: Yardım edin

YANIT

Güzel kızım, bana nasıl böyle bir sorumluluk yüklersin... Ne demek yaşaman için benim yardımıma ihtiyacın olması. Senin yaşamak için her şeyden önce kendine güvenmen, kendi değerini bilmen, hayatı sevmen ve bu adamdan bir an önce kurtulman gerekiyor. Onu defalarca affetmişsin...

Çok hata etmişsin.

Onu en başında sen hamile kalıp da çocuğunu aldırmanı istediğinde terk etmişsin ya, o dönemde bir daha asla dönmemeliydin.

Haberin Devamı

Dediğin çok doğru, çocuğunu istemeyen seni de istemiyor demektir. Böyle bir adamın nesini istiyorsun?

Seni o ilişki kurduğu kıza kötülemekten kaçınmıyor. Seni ilk bebeğini aldırmaya zorlamış ki bu önemli...

Çünkü doktorların söylediğine göre genellikle bir kadının ilk çocuğunu aldırması, yeniden hamile kalmasını tehlikeye düşürebiliyor.

Umarım böyle bir şey olmamıştır. Ama şunu bil ki böyle sorumsuz bir adamla evli olmanın sana hiçbir faydası olamaz. Bu yüzden “Korkuyorum, o hayatımda olmadığında ne olur bilmiyorum” diye düşünmen çok saçma.

Asıl böyle devam edersen hayatın ne olur, diye üzülüyorum senin için.

Düşün bir kere onun sana ne faydası var. Daha çok gençsin, önünde koskoca bir ömür var. Çalışırsın, eğitimine devam edersin. Yeni bir çevre edinirsin. Kurslara gider, değişik hobiler edinirsin.

Haberin Devamı

Belli ki pek fazla dışa dönük biri değilsin... Hayatın ne kadar değerli ve vazgeçilmez olduğunu anlarsın zaman içinde. Şükret ki sağlıklı bir genç kadınsın.

Hiç kimse ölmeye, ölümü düşünmeye değmez bu dünyada. Hele seni aldatan, haince davranan biri için asla.

Her şeyden önce kadınların kendi değerlerini bilmeleri ve hayatlarını sadece bir erkeğe odaklamakla yaptıkları yanlışı görmeleri gerekiyor.

Bu sadece senin sorunun değil, inan bana... Ama sen de pek çokları gibi atlatacaksın bu durumu. Sadece biraz zamana ihtiyacın var.

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları