Aldatan kim aldatılan kim

Çocuk doğduktan sonra eşimle cinsel olarak ilgilenemedim. O da bunu bahane edip beni aldattı. Bütün sorumluluğu bana yüklüyor. Böyle bir adamla evliliğe devam etmeli miyim, yoksa ayrılmalı mıyım?

Haberin Devamı

Merhaba ben 29 yaşında bir kadınım, eşimle çok severek evlendik ama farklı kültürlerin insanlarıydık.

Sonra çocuğumuz oldu ve aramızdaki cinsel uyum bozuldu. Gurbette yaşadığım için, eşimin ailesiyle de anlaşamadığım için, eşim yoğun çalıştığı zamanlarda iş arkadaşıyla beni aldattı.

Ben eşim çok horladığı için uyuyamıyordum ve yataklarımızı ayırmıştık, bunu bahane etti. Küçük bir çocuğum vardı evde onunla tek başıma ilgilenmekten eşimle  ilgilenemiyordum.

O da bunlara dayanarak, geceleri evi otel gibi kullanıyordu. Benimle hemen hiç ilgilenmiyor, izinli olduğu zamanlarda sadece evde çocukla ilgileniyor ya da uyuyordu...

Ben bu ihaneti ortaya çıkardım. İki tarafın ailelerinin de haberi oldu ve “benim için çaba gösterirsen seni affedip, evliliğime devam edeceğim” dedim.

Haberin Devamı

Buna rağmen, eşim bana karşı hiç çaba göstermedi. Ben de evdeki her şeyimi topladım, bebeğimle babamın evine geçtim. Şu an evde hiç eşyam yok, eşim de arkamdan ‘anlaşmalı boşanalım’ diye telefon açtı. Zina davası açmamam için bazı şartlar ileri sürdü.

Kabul etmeyince geçmişte anlattığım sırlarımı boşanma dilekçesine yazıp, koz olarak velayeti almak için ve zina konusunu açmamam için ortaya koydu. Sonra arayıp “geri dönüş olur mu, barışır mıyız” dedi.

Aslında ne yaptığını bilemiyorum tutarsız, yalancı ve her şey açığa çıktığı halde hâlâ ‘ilişki yaşamadım’ diye yalan söyleyip, inkar ediyor, ‘beni zinaya sen ittin’ diyor. Bütün sorumluluğu bana yüklüyor.

Böyle bir adamla evliliğe devam etmeli miyim, yoksa ayrılmalı mıyım? Bana lütfen akıl verin.

 Rumuz: Aldatılan

YANIT

evgili kızım, şimdi söyleyeceklerimi sakın yanlış anlama, beni erkeklerden yana tavır aldığım gibi bir düşünceyle suçlama.

Ama şunu da söylemekten kendimi alamayacağım... Kadınların büyük bir çoğunluğu senin yaptığın gibi ya bebeğin doğumunu bahane edip ya da işte yine senin yaptığın gibi erkeğin horlamasını ileri sürerek yataklarını ayırmayı marifet sayıyor.

Genç bir erkeği bir başkasının kollarına itmenin en kolay yoludur bu.

Ne yazık ki pek çok yeni evli genç kadının da en büyük hatasıdır bu. Bebekleri dünyaya geldiğinde, artık tüm ilgileri onun üzerine yoğunlaşır, erkek kendini bir kenara itilmiş olarak görür. Bebek onun da bebeği olsa da, erkekler böyle bir tercihle karşı karşıya kalmayı  kabullenemez.

Haberin Devamı

Hele bir de üstelik eşlerin yataklarını ayırmaları da bu olumsuz ortama eklenince, onlar için her şeyden önemli olan cinsel dürtüleri ağır basar.

Artık kendilerine göz kırpan hanımlardan birine doğru yönelmeleri kaçınılmaz olur.

Şimdi bu durumu işte senin de yaptığın gibi, bir hanımın ağzından dinlediğimizde, “Eşim beni bebek dünyaya gelince, ben tüm ilgimi ona yönelttiğim için başka bir kadınla aldattı” şeklinde anlattığında, elbette kadınlardan yana olur, o kocaya söylemediğimizi bırakmayız.

Kadınların yaptıkları en büyük hata işte şu ya da bu vesileyle yataklarını ayırtmaktır.

Bunun bir erkeğin hayatında ne kadar önemli olduğunu bilemezler. Yalnız cinsel hayatlarına sekte vurulması açısından değil, ayrıca da bir köşeye atılmışlık duygusunu gururlarına yediremedikleri için.

Haberin Devamı

İşte bu yüzden sevgili kızım, eğer olaya bu açıdan bakıp, kendinde de biraz hata görürsen, bir şeyleri değiştirebileceğine inanırsan, boşanma. Ancak sanırım eşinin kalbindeki yerini kaybetmek üzeresin. Bu bağı yeniden kazanabilmek için biraz acele etmelisin.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları