Haydi salona

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin 18 yaş altı turnuvası, Bursa için özel bir anlam ifade ediyor.

Haberin Devamı

TOFAŞ’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan organizasyon, aynı zamanda kentin uluslararası çapta kulüpler düzeyindeki ilk organizasyonu olacak.
Hem kentin tanıtımı noktasında, hem basketbolu en temelinde buluşturma açısından önemli bir adım.
Basketbolda hali hazırda kulüplerimizin Avrupa’da sportif başarıyla taçlandırdığı yolculuklarında, diliyoruz ki bundan sonraki süreçte organizasyon açısından da parmakla gösterilen kentlerden biri olacağız.
Hangi spor branşı olursa olsun, genç odaklı turnuvaların bir penceresi geleceğe bakar.
*
Burada canlı izlenecek ve potansiyelleriyle kendilerini ön plana atacak oyuncular, belki de Avrupa basketbolunun geleceğine yön verecek, kim bilebilir?
Özellikle spor ülkesi olduğumuzdan, her bir seyircide bu tarz temelden keşifler ve seyrin hazzı, oyuncuların gelişimleri ve damga vurur hale gelmesiyle birlikte ağızda güzel bir tat bırakır.
Bunun nezdinde emeği geçen herkese içten teşekkürlerimizle...
Organizasyonun bir başka önemi de Bursa basketbolunun sesinin yankılanması...
Yalnızca TOFAŞ yahut Frutti Extra Bursaspor değil, alt liglerde de pek çok temsilcimiz başarılı sonuçlara imza atarken aynı zamanda geleceğe yönelik adımlar gerçekleştiriyor.
Haliyle bu uğraşlar bazen kendini sportif başarıda, bazen de organizasyonlarda gösteriyor.
Uzun zamandır dile getirdiğimiz ‘basketbol kenti’ özelliğinde kent, temsilcileriyle birlikte her daim yeni bir adım kat ediyor.
Çıkardığı genç yıldız adayları da buna dahil...
*
Bizler ne denli kent basketbolunu üst düzeye çıkarabilecek adımlara katkı sunabilir, destek verebilirsek, inanın bu kapsamda güven duyduğumuz temsilcilerimiz de yüzümüzü kara çıkarmayacaktır.
Zira gerek kulüplerimizin yönetimi ve vizyonları, gerekse sportif alanda ortaya koyduğu direnç ve mücadele, kent basketbolunun kendi iç dinamiğinde rekabeti ön plana atarken aynı zamanda gelişimin de kapısını aralıyor.
Umuyoruz ki, bizler de tarihe tanıklık eder ve daha sonrasında gençlerin yıldıza uzanan yolculuklarına bir bilet kapabiliriz.
Dolayısıyla, haydi salona...

Yazarın Tüm Yazıları