Göz göre göre gitti

Ekonomisi giderek düşen, pandemi etkisiyle birlikte de pek çok gelirden mahrum kalarak sezon bazında genç oyuncularına yönelen Bursaspor’un, Ali Akman’ın transferinden ‘yetiştirme bedeli’ dışında kazanç sağlayamayacak olması, her yönden oldukça sıkıntılı.

Haberin Devamı

Kulübün şiddetle gelire ihtiyaç duyduğu bu dönemde, potansiyel en yüksek kazanımın sağlanacağı oyuncu, göz göre göre gitti.
*
Sözleşmenin imza tarihi, bizlere kulüp atmosferinden uzakta sakince bu işin bitirildiğini gösteriyor.
Akman cephesi; imza sonrasındaki 3 aylık süreci ya analiz edemedi, ya da fırsatlar, tepkilerden daha cazip geldi. Bilemiyoruz…
Öyle ya da böyle, takımın alnının teriyle ortaya koyduğu bir mücadele var.
Bu yönde tepkilerin odağındaki bir genç oyuncu ne denli kendini takıma verebilir, en ihtiyaç duyulan dönemde kadro dışı hangi tarafa ceza olur, kulübe destek için oyuncuların dahi serzenişte bulunduğu bugünlerde diğer oyuncuların bu sürece reaksiyonu nasıl olur…
Bunlar tamamen muamma ve ikilem oluşturuyor.
*
Elbette kimsenin iyi niyetinden şüphe duyulmaz ancak transfer zamanlamasının getirdiği bir takım sıkıntılar ve bakış açılarını da görmezden gelmemek olmaz.
Olan oldu, hayıflanmak da bir çözüm üretmeyecek ki zaten geçmiş dönemlerde de ne yazık ki bunun örneklerini çok gördük.
Önemli olan tek şey; takım atmosferinin aynı kararlılıkla sürdürülmesi ve maç maç gidilerek, bu denli genç bir kadro ile bir devrim daha ortaya konarak Süper Lig’e dönülmesi.

Yazarın Tüm Yazıları