Bursaspor dinamizmini gösterdi

Bursaspor, her açıdan tahmin edilemez bir sezon geçiriyor.

Haberin Devamı

Ligin ilk yarısındaki istikrarsızlığı özellikle kondisyon, takımın adaptasyonu ve deneyimsizlik altında değerlendirmiştik fakat ikinci yarıdaki dalgalanmalar da, takım içi iletişimin ne denli değişken olduğunu bizlere gösterdi.
Nitekim bunun bir sonucu olarak teknik direktör değişikliğine gidildi ve takımın başına Özer Hurmacı geçti.
Yansımalarını da ilk anlardaki etkili, istekli oyunla birlikte gördük.

GOL SONRASI TEK BİR VÜCUT OLDULAR

İlk golde gerçekleştirilen organize atakta Berat Altındiş’in rakip ağları havalandırırken, gol sevincinde tüm takımın tek bir vücut olarak bir araya toplanması ve verdiği mesaj da anlamlıydı.
Oyun dengesi bakımından da arzulu mücadele, rakip kalede pozisyonlar ve topun Bursaspor’da kalmasını sağladı.
Şu aşamada puantaj olarak üstte olmanın önemi elzemken, kimsenin belki de iyi oyuna sabrı dahi yok ancak Bursaspor, daha önce kazandığı maçlarda da gösterdiği üzere istekli bir mücadele ortaya koyduğunda rakibine üstünlük kuruyor.
Aksi halde sıradanlaşan, yetenek bazında da oldukça kısıtlı bir kadro ile sahada yer alan takım; çok kolay bir şekilde yelkenleri suya indirebiliyor.
Bu haliyle rakibin de performansına ve gününe bağlı olarak değişiyor.
Ancak Bayburt mücadelesinin ilk yarım saatlik diliminde oyuna hakim, organize, ne oynadığını bilen ve iyi disiplin edilmiş bir takım gördük, dahası bunun olabileceğini Bursaspor gösterdi.
Umuyoruz ki bunun için çok geç kalınmamıştır.

Haberin Devamı

ENVER CENK’İN YOKLUĞUNDA BOCALADI

Tabii her şey mi yolundaydı? Hayır.
Özellikle futbolun hücumda en temel detaylarından biri olan adam eksiltme, Bursaspor’da halen daha gerçekleştirebilmiş değil.
Bunun için de şüphesiz yeteneğe ihtiyaç duyuluyor ve mevcut kadro yapısında bu noktada istikrarlı bir performans sergileyecek tek oyuncu Enver Cenk Şahin, o da sakatlığı nedeniyle maçta yer alamadı.
Şahin’in oynamamasıyla birlikte de set hücumlarında rakip ceza sahası çizgisine yaklaşıldığı anlarda bocalamalar gördük.
Bursaspor’un bu sezon kaydettiği gollere de bakacak olursak; pek çoğunun hızlı ataklar sonucu gelişen uzun paslar neticesinde geldiğini görürüz.

Haberin Devamı

TİMSAH’A TOPA SAHİP OLMAK FAYDA ETMİYOR

Takımın hücumsal odakta son yıllardaki bu kronik sorunu, sezonun geride kalan dilimlerinde de düzelecek gibi durmuyor.
Hatırlayacak olursak; ilk yarıdaki müsabakalarda da topa sahip olmanın ve set hücumlarının Bursaspor’a fayda getirmediğini, dinamizmini hızlı ve akıcı oyunda uzun paslarla kullanması gerektiğine işaret etmiştik.
Dolayısıyla Bursaspor için maçlar 90 dakikalık oyunun bütününde değil, orta alandan kapılan toplar ve iç sahada oynamanın getirdiği baskı ile birlikte 5’er dakikalık belli periyotlarda oynanıyor, geride kalan anlarda ise takım savunmasının performansına kalıyoruz.

BERAT ALTINDİŞ İYİ BİR GOLCÜ İZLENİMİ VERİYOR

Haberin Devamı

Sonuç itibarıyla artısıyla eksisiyle Bursaspor, çok kritik bir dönemde Bayburt Özel İdare Spor’a karşı evinde önemli bir galibiyet elde etti.
Berat Altındiş’in de bu özel performansı takdire şayan.
Bursaspor’un geçtiğimiz hafta içerisinde oynadığı oyun, tam da Berat’ın skorerliğine göre.
Özel yeteneği ve çabasına değinmeden de geçmemek gerek zira iyi bir golcü olduğunu gösterdi.
Şimdi önümüzde Bursa derbisi var.
Şüphesiz her iki takımın da mutlak galibiyete ihtiyacı olduğu aşikar.
İzleyenler içinse keyifli bir mücadele olacak.

Yazarın Tüm Yazıları