Birliktelik başarı sağlar

Bursaspor, ligde kalma mücadelesi verirken aynı zamanda direncini de ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

Bu direnç; özellikle son müsabakalar kapsamında kendini sinerji ile gösterirken, sonuçlar da arzu ve isteğe bağlı olarak geliyor.
Denizlispor galibiyeti ile başlayan süreçte arka arkaya gelen 3 zafer, bir anda ligde kalma mücadelesine ilişkin Timsah’ın ipleri eline almasını sağlarken, aynı zamanda takım ve camiaya da ciddi bir özgüven kazandırdı.
Son alınan Bereket Sigorta Ümraniyespor zaferi de bunun bir yansıması...

YEŞİL BEYAZLILARIN MÜCADELE DÜZEYİ ARTTI

Bu galibiyet; takımın isteğinin, coşkusunun ve aidiyet duygusunun bir armağanı.
Pek çok açıdan, pek çok eleştiri getirilebilir ancak son müsabakalarda görüyoruz ki takımın ciddi anlamda direnci ve mücadele düzeyi de artmış durumda.
Bu da, tabelada sonuçları getirir hale geldi.
Bundan sonraki süreç ise tam bir kader olacak.
Bandırma deplasmanından elde edilebilecek bir galibiyet, takımı büyük oranda ligde tutacağı gibi aynı zamanda 2’de 2 yapmak da ligde kalmanın yolunu kesin olarak açacak.

Haberin Devamı

CAMİANIN KENETLENİŞİ TAKIMIN İNANCINI GETİRDİ

Ligin sonunda belki de, Bursaspor’un kabus gibi geçen bir sezonun ardından son haftalardaki yükselişlerini konuşacağız.
Elbette bu durum yalnızca oyuncular bazında değil; kent de ciddi anlamda kenetlenmiş durumda.
Bitci Timsah Park’taki son mücadelede sezonun en yoğun ilgisi gösterilirken, her bir tribünde coşku, enerji ve takıma aidiyetlik hakimdi.
İşte bu coşku, takıma öyle bir yansıdı ki Manisa deplasmanındaki galibiyetin temel faktörlerinden birini de, takımın kendine inancı oluşturdu.
Elbette her şey mükemmelleşmiş değil, son mücadelede de ortaya konulacak pek çok eleştiri, pek çok olumsuzluk var; ancak şu süreler de olumsuza odaklanamayacağız ölçüde oldukça kritik.

KALAN 180 DAKİKAYA ÖZEL BİR SAYFA AÇILMALI

Dolayısıyla; Bursaspor’un çok kısa sürecek olan, 180 dakikaya özel bir sayfa açarak, bu çizgisini sürdürmesini beklemek en büyük dileğimiz.
Biliyoruz ki bu takımı ligde tutacak bir şey varsa o da kent ile camianın bütünleşmesinin yanı sıra, bu bütünleşmenin sahaya yansıması olacaktır.
İhtimal, olasılık, puan hesaplarına girmeden bu 2 maçını kazandığı takdirde Bursaspor’un ligde kalacağı aşikar.
Dolayısıyla oyuncuların da üzerlerindeki baskıyı atarak, tamamen kendi oyunlarına konsantre olmaları ve kendi çizgilerini koruyarak, son 3 maçta gerçekleştirdiklerini ortaya koymalarını, Bursaspor’u bu noktada diğer rakiplerinden öne çıkacaktır.
Bursaspor’u asıl başarıya ulaştıracak olan nokta da işte bu birliktelik başarısından geliyor.

Haberin Devamı

FİZİK GÜCÜ DÜŞMÜYOR, DAHA FAZLA COŞKU OLUYOR

Oyunsal bazda da değerlendirecek olursak; takımın son zamanlarda özellikle fizik gücü bazında düşmemesi ve rakiplerinden bir tık daha fazla coşku ortaya koyabilmeleri, saha içerisinde de güzel şeylere rastlamamızı sağlıyor.
Zaten bu noktalara getiren de bireysel yeteneklerin nihayet ön plana çıkması kadar aynı zamanda mücadele düzeyinin ve gücünün de yükselmesi.
Hal böyleyken;
Bursaspor için Bandırma deplasmanın kritik önemi, bir kez daha anlaşılıyor.
Tek dileğimiz ise kazanarak, ligde kalmanın yolunu açmak.

Yazarın Tüm Yazıları