Haftanın kültür sanat ajandası

Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

Haberin Devamı

NURİ BİLGE CEYLAN’IN İLK SERGİSİNİ GÖRMEK İÇİN SON HAFTA

İstanbul Modern’in, Renzo Piano imzası taşıyan yeni müze binasındaki ilk fotoğraf sergisi “Nuri Bilge Ceylan: Başka Bir Yerde” 18 Şubat’ta sona eriyor. Burgan Bank’ın sponsorluğunu üstlendiği sergi, Ceylan’ın, Türkiye’nin yanı sıra, Hindistan, Gürcistan, Çin, Fas ve Rusya gibi dünyanın farklı coğrafyalarında çektiği 22 büyük portreden oluşuyor. Nuri Bilge Ceylan’ın ilk fotoğraf sergisinin küratörlüğünü İstanbul Modern Fotoğraf Küratörü ve Bölüm Yöneticisi Demet Yıldız Dinçer üstleniyor.

Haftanın kültür sanat ajandası

NEZİHE MERİÇ’İN HİKÂYELERİ İŞ SANAT’TA HAYAT BULUYOR

İş Sanat’ın edebiyatla müziği bir araya getirdiği ücretsiz şiir ve hikâye dinletilerinde bu ay Nezihe Meriç’in beş hikâyesi yer alıyor. “Yeşil, dalga dalga gölgeleniyor…” başlıklı dinleti 19 Şubat Pazartesi, saat 20.30’da  İş Kuleleri Salonu’nda edebiyatseverlerle buluşacak. Ücretsiz etkinliğe katılım için www.biletix.com sitesinden rezervasyon yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

HAFTANIN ŞARKILARI

Kendimden Hallice’nin yeni Ep’si “Live At Riva” yayında

Kendimden Hallice’nin 6 canlı versiyon şarkıdan oluşan yeni EP’si “Live At Riva”, Universal Music Türkiye etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini aldı. Son çalışmaları “Yüze Yüze Geçtim Ankara’yı” ile beğeni toplayan Kendimden Hallice, bu kez 6 hit şarkısının canlı versiyonlarını dinleyicisiyle buluşturdu.

Haftanın kültür sanat ajandası

Kardelen ilk albümü Habibi’yle dinleyicileriyle buluştu

Oryantal ritimlerle boyalı, poptan R&B’ye uzanan vokal yorumuyla KARDELEN’in, söz yazımını ve prodüksiyonunu kendi üstlendiği ilk albümü “HABİBİ” tüm dijital platformlarda. Albümün çıkış şarkısı NEREDE'nin dikkat çeken animasyon klibi de YouTube’da yayında! Konuk kadrosu zengin ve güçlü albümde KARDELEN’e eşlik eden isimler arasında Deniz Tekin, Dilan Balkay ve Mabel Matiz var.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

Şenay Lambaoğlu yeni yılı “Kartpostal” İle karşıladı

Şenay Lambaoğlu, Genco Arı ile birlikte iki yıla dayanan müzikal ortaklıklarının devamı niteliğinde hazırlanan onuncu şarkısı Kartpostal’ı müzikseverlerin beğenisine sundu. Sanatçı müzikseverler ile buluşan şarkının çıkış noktasını; “Kartpostal istemediği hayatı yaşamaya mecbur bırakılanların hikayesi. Kenarda unutulmuş, ışığı söndürülmüş tüm gizli kahramanlara” sözüyle tanımlıyor.

Haftanın kültür sanat ajandası

PENTAGRAM 10 MART’TA ZORLU PSM’DE

Heavy metal tarzının ülkemizdeki sembolü haline gelen Pentagram, 10 Mart akşamı Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde müzik severlerle buluşacak. İlk albümünü 1990'da yayınlayarak müzik dünyasına adım atan Pentagram, müzik kariyerlerine onlarca albüm ve çok sayıda sevilen şarkı sığdırdı. Saat 20.00’de başlayacak konserin sınırlı sayıdaki biletleri passo.com.tr’de satışta.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

“NİYETLER 2” SERGİSİ AKBANK SANAT’TA

Açık Diyalog İstanbul ve Akbank Sanat iş birliği ile bu sene beşincisi gerçekleştirilecek “Çağdaş Sanat ve Küratörlük” Seminer Programı’nın ikinci dönem mezunlarının sergisi Akbank Sanat’ta sanatseverlerle buluşuyor. Akbank Sanat “Çağdaş Sanat ve Küratörlük” Seminer Programı Bitirme Projeleri Sergileri’nin ikincisi olan “Niyetler 2” 9 Mart’a kadar görülebilir.

Haftanın kültür sanat ajandası

"PEKİ KİM BU MÜNASEBETSİZ?”

2013 yılından bu yana Hangisi Karısı, Türbülans, Karanlıkta Komedi gibi birçok yapıma imza atan ve büyük beğeni toplayan Öz&De yapım,10. yılında usta yazar ve yönetmen Francis Veber’in kaleme aldığı “Münasebetsiz” oyunuyla tiyatro severlerin karşısına çıkıyor. Müge Çiçek’in yönetmenliğini üstlendiği vodvil türündeki oyunda; Ferit Aktuğ, Giray Mert Özdenoğlu, Sarp Bozkurt, Sami Aksu, Hande Yılmaz ve Selim Bulut Danışmaz rol alıyor. Oyun 16 Şubat Mall Of İstanbul, 19 Şubat Duru Ataşehir, 21 Şubat Sakarya Ted Koleji Sahnesi, 27 Şubat Kartal Sanat Tiyatrosu, 19 Mart Kozzy Avm, 20 Mart Maltepe Hill Town, 24 Mart Bursa Baob Sahne, 28 Mart İzmir Karşıyaka Suat Taşer’de izlenebilir.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

 

Yazarın Tüm Yazıları