Haftanın kültür sanat ajandası

Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

Haberin Devamı

KUMPANYA EKİBİNDEN “GEÇEN GÜN” SEYİRCİYLE BULUŞUYOR

Beykoz Kundura’nın disiplinlerararası sahnesi Kundura Sahne’nin yapımcılığını üstlendiği “Geçen Gün” adlı oyun, seyircisiyle 8 Aralık akşamı ilk kez buluşacak. Görme ve algılama biçimini tersyüz eden projeleriyle tanıdığımız Kerem Kurdoğlu’nun yazdığı, Naz Erayda ve Kerem Kurdoğlu’nun birlikte yönettikleri oyunda, Esme Madra ile Ozan Çelik rol alıyor. Ses, söz ve hareket parçalarından oluşan bir şehir hikâyesinin anlatıldığı oyun 8 Aralık’ta prömiyerini yaptıktan sonra 9 ve 10 Aralık’ta da Kundura Sahne’de izlenebilecek. Detaylar ve biletler beykozkundura.com ’da.

Haftanın kültür sanat ajandası

Haberin Devamı

KÜÇÜKÇİFTLİK PARK’TA BU AY HER HAFTA SONU KONSER VAR

KüçükÇiftlik Park’ın ışıltılı yılbaşı kasabası Wonder Village, ay boyunca her hafta sonu konserlerle coşacak. Adamlar, Yüksek Sadakat, The Ringo Jets, Sena Şahin, Evdeki Saat, The Away Days gibi isimlerin yer alacağı konserlerin biletleri Biletix ’te ve Biletino ’da. Wonder Village, KüçükÇiftlik Park’ta 30 Aralık’a kadar ailelerin birlikte gezip eğlenebileceği çarpışan arabalar, atlıkarınca, buz pateni pisti, dünya lezzetleri ve geleneksel tatların buluştuğu yeme içme alanları ve hediyelik alışveriş stantları da yer alıyor.

Haftanın kültür sanat ajandası

MOR VE ÖTESİ'NDEN YILIN SON KONSERİ

Rock müziğin ülkemizdeki en sevilen gruplarından mor ve ötesi, yılın son konseri için sahnede. Grup, en sevilen şarkılarından oluşan özel bir konser ile, 30 Aralık 2023 gecesi Volkswagen Arena'da Epifoni organizasyonuyla hayranlarıyla buluşacak. Konserin biletleri Biletix ’te ve Biletino ’da satışta.

Haftanın kültür sanat ajandası

TÜRKİYE’NİN İLK GERİLLA SOKAK SERGİSİ: ÖTEKİLER

Haberin Devamı

Hilal Sezginsoy’un deforme bedenler çizerek çirkinin güzelliğini anlattığı ‘Ötekiler’ isimli Türkiye’nin ilk gerilla sokak sergisi, 24 Aralık’a kadar Kalopsia Art Gallery’nin web sitesinde yer alan Shine Disiplinlerarası Online Karma Sergisi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Sanatçının İstanbul’un birçok semtinde gerçekleştirdiği gerilla sergiyle vapura binerken, işe giderken veya bir restoranda yemek yerken karşılaşarak, beklenmedik anlarda estetik kaygılarıyla yüzleşmişti. Hilal Sezginsoy, yağlı boya tekniği ile ürettiği resimlerle bir yandan insanları rahatsız ederken bir yandan da estetik kaygılar yüzünden yalnızlaştıkça çoğalan insanları gösteriyor.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

HAFTANIN YENİ ŞARKILARI / ALBÜMLERİ

Çamur'un yeni şarkısı "Emir Dağı" yayında

Çamur'un, kariyerlerinde çok farklı bir yere sahip olan yeni teklisi "Emir Dağı" bütün dijital platformlarda yayınlandı. Grubun solisti Murat Ak'ın yakın zamanda kaybettiği babasına yazdığı ağıt niteliğinde bir türkü olan Emir Dağı, Çamur’un klasikleşmiş sound'undan uzaklaşan, sadece divan bağlama ve vokal kullanılan çok sade bir yoruma sahip.

Haftanın kültür sanat ajandası

Umay Umay'dan beklenen yeni şarkı geldi

Umay Umay, uzun bir aradan sonra yeni teklisi Ballı Hançer ile sevenleriyle yeniden buluştu. Sıcak pop esintileri ve dans melodileri ile yürekleri ısıtacak Pose Records etiketli şarkının söz ve müziği Mabel Matiz imzalı.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

Daniska’nın yeni albümünden bir şarkı daha geldi

Sevilen grup Daniska, yeni albümü “Ayrılanlar İçin Hava Tahmini”nden her ay bir şarkı yayınlamaya devam ediyor. "Öyle İşte" ve "Gözümün İncisi"nden sonra gelen, albümün üçüncü şarkısı "Virgül"ü grup “Hayatta kalmanın, içilen sudan, alınan nefesten utanmanın şarkısı” olarak tanımlamış…

Haftanın kültür sanat ajandası

BOĞAZİÇİ GENÇLİK KOROSU’NDAN KONSER

lkemizde koro müziği bilincinin daha da gelişmesi ve çok sesliliğin bir ortak değer haline gelmesi yolunda atılmış önemli bir adım olarak müzik hayatına başlayan Boğaziçi Gençlik Korosu, yılın son konserinde Şef Masis Aram Gözbek yönetiminde, dinamik kadrosu ve çok renkli repertuvarıyla izleyicilerin karşısına çıkacak. ENKA Oditoryumu'ndaki konserin biletleri Biletix ve ENKA Sanat Gişesi’nden temin edilebilir.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

ŞEHİR TİYATROLARI’NDA BU HAFTA

İBB Şehir Tiyatroları, aralık ayının yeni haftasında “Tartuffe” ve “Godot Geldi” tiyatro severlerle buluşuyor. Zengin mi zengin bir adamın, ailesindeki ve çevresindeki kimseyi dinlemeden evine yerleştirdiği sahtekar bir sofu ile hem kendi hem de çevresindekilerin hayatını beter etmesini anlatan Molière’in ölümsüz eserinde Bennu Yıldırımlar, Emre Şen, Gürkan Başbuğ, Mehmet Soner Dinç gibi oyuncular rol alıyor. Tartuffe, 6-9 Aralık 2023 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde izlenebilir.

Haftanın kültür sanat ajandası

Karadağlı yazar Miodrag Bulatović'in, İrlandalı yazar Samuel Beckett'in "Godot'yu Beklerken" adlı yapıtının ardından ve ona bir "gönderme" olarak kaleme aldığı "Godot Geldi", Godot’yu bir fırıncı olarak geri getirerek seyirciyle buluşturuyor. Sevgi Soysal’ın çevirdiği, Ragıp Yavuz’un yönettiği oyunda Ali Mert Yavuzcan, Can Başak, Can Ertuğrul, Derya Çetinel, Meriç Benlioğlu, Murat Coşkuner rol alıyor. Oyun, 6-9 Aralık 2023 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde.

Haftanın kültür sanat ajandası

Yazarın Tüm Yazıları