Haftanın kültür sanat ajandası

Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

Haberin Devamı

ZEYREK ÇİNİLİ HAMAM 13 YILLIK RESTORASYONUN ARDINDAN KAPILARINI MUHTEŞEM BİR SERGİYLE AÇTI

Mimar Sinan’ın eseri, önemli kültür mirası Zeyrek Çinili Hamam adını UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki tarihi Zeyrek semtinden alıyor. The Marmara Grubu’nun 13 yıl süren kapsamlı restorasyon çalışmalarının ardından Zeyrek Çinili Hamam Müzesi, tarihi Bizans sarnıçları ve etkinlik-bahçe alanları ile açıldı. Küratörlüğünü Anlam de Coster’in üstlendiği Kalıntıların Şifası (Healing Ruins) sergisi 5 Kasım tarihine kadar bu tarihi hamamda ziyaret edilebilecek. Zeyrek Çinili Hamam, serginin ardından ısıtılacak ve Mart 2024 itibariyle yeniden hamam olarak hizmet vermeye başlayacak.Haftanın kültür sanat ajandasıEser: Marion Verboom

Haberin Devamı

İSTANBUL NIGHT FLIGHT KONSERLERİ DEVAM EDİYOR

Sekizinci sezonunu Şubat ayında açan ve müziğin yıldız isimlerini müzikseverlerle buluşturan Istanbul Night Flight konser serisi, 24 Ekim - 30 Kasım tarihleri arasında devam ediyor. Events Across Turkey’in, Istanbul Night Flight konser serisi kapsamında An Epic Symphony ile gerçekleştirdiği ve bir kült haline gelen Night Flight Symphony Orchestra & Choir eşliğinde gerçekleşen konserlerin sonbahar programında; Pentagram, Cem Adrian, Ahmet Kaya şarkılarıyla Mehmet Erdem, Manga ve Madrigal yer alıyor. Konserler, Ankara ve İstanbul’da müzikseverlerle buluşacak. Serinin ilk konserinde Pentagram, Night Flight Symphony Orchestra&Choir eşliğinde müzikseverlerle buluşacak. 24 Ekim’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek olan konserin biletleri ise Biletix ve Biletinial’da satışta!

Haftanın kültür sanat ajandası

MONICA MOLINA İSTANBUL’DA

Güçlü vokaliyle dinleyicilerini adeta büyüleyen İspanyol şarkıcı Monica Molina 20 Ekim akşamı Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde sahne alacak. Güçlü sahne performansıyla tanınan ve ailesinin müzikal mirasından gelen yetenekle kendi benzersiz tarzını oluşturan Molina, hayranlarını derinden etkileyen duygusal bir yolculuğa çıkarıyor.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

ROMANTİK MÜZİĞİN SEVİLEN İSMİ CHRIS DE BURGH’DEN 11 YIL SONRA TÜRKİYE’DE İLK KONSER

Dünya müzik listelerinde bir numara olan şarkıları ile geçtiğimiz 50 yılın en önemli müzisyenlerinden birisi olarak gösterilen aşk şarkılarının unutulmaz bestecisi Chris de Burgh, 26 Ekim gecesi Vigor Sanat organizasyonuyla Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium'da romantizm rüzgârı estirecek. Konserin biletleri Biletix’te satışta.

Haftanın kültür sanat ajandası

EİNSTEİN’IN SÜRÜKLEYİCİ HİKAYESİ İZAFİYET’TE!

Mark St. Germain’in 2015’te yazdığı ses getiren İzafiyet adlı oyun Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sahneleniyor. Daha önce "Gidion'un Düğümü" oyununun çevirmenliğini ve yönetmenliğini yapan Buğra Koçtepe tarafından dilimize kazandırılan ve yönetilen oyun ülkemizde ilk kez sahneleniyor. Oyun 1949’da Albert Einstein’ın Princeton Üniversitesi’ndeki odasında bir gazeteciyle yaptığı röportaj sırasında yaşananları ve gerilimli hesaplaşmayı anlatıyor. Oyunda Albert Einstein’ı canlandıran Buğra Koçtepe’ye Pınar Gün ve Buket İnger eşlik ediyor.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

CEYLAN ERTEM VE COŞKUN KARADEMİR'DEN 2 ORTAK ŞARKI GELDİ

Alternatif pop müziğin sevilen şarkıcı ve şarkı yazarlarından Ceylan Ertem ve bağlama/kopuz sanatçısı, besteci Coşkun Karademir’den maxi single sürprizi geldi. Sözlerin Ceylan Ertem, bestelerin Coşkun Karademir ve Ertem’e ait olduğu 'İki yol' ve 'Esir' isimli bu iki yeni şarkı tüm dijital platformlarda, klipleri ise Youtube’da yayında!

Haftanın kültür sanat ajandası

CAZ İLE KÖPRÜ KUR

Türkiye ve ABD arasında, caz müziğinin benzersiz dilini kullanarak köprüler kurma heyecanını taşıyan "Caz ile Köprü Kur" projesi ortak değerlere sahip kurum ve toplulukları bir araya getirmek amacıyla 18-27 Ekim tarihleri arasında Müze Gazhane’de gerçekleşecek. Bozcaada Caz Festivali'nin kurucu ekipleri 3dots ve Fermente’nin yeni yaratıcı girişimi olarak hayata geçirilen; farklı disiplinlerin ve seslerin birlikte soru sorduğu ve “keşfetmenin” enerjisiyle yüklü sürdürülebilir topluluklarla program ve projeler geliştirmeyi hedefleyen yaratıcı bir alan olan “KEŞİF”in ilk projesi olan Caz ile Köprü Kur’da muhteşem bir fotoğraf sergisi, belgesel film gösterimi ve Selen Gülün ile Ben Zwerin'den 25 yaş altı öğrenci ve/veya müzisyenlere yönelik atölye çalışması da yer alıyor.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

Yazarın Tüm Yazıları