Haftanın kültür sanat ajandası

Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

Haberin Devamı

34. ANKARA FİLM FESTİVALİ'NDE YARIŞACAK FİLMLER BELLİ OLDU

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 2-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek 34. Ankara Film Festivali’nin Ulusal Uzun Film Yarışması’nın filmleri belirlendi. Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Başkanı İrfan Demirkol, sinema yazarı Murat Erşahin ve Başkent Üniversitesi GSTMF Film Tasarımı ve Yönetimi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Nihan Gider Işıkman’ın ön jüriliğinde yapılan değerlendirme sonucu 9 film festivalde yarışacak.

Haftanın kültür sanat ajandası

2023 yılında ulusal ve uluslararası festivallerden ödülle dönen ve Türkiye prömiyerini Ankara Film Festivali’nde yapacak filmlerden oluşan bir panorama sunacak Ulusal Uzun Film Yarışması’nda; Kıvanç Sezer’in 8X8, Melis Önel’in Aniden, Umut Evirgen’in Annesinin Kuzusu, Fikret Reyhan’ın Cam Perde, Tunahan Kurt’un Karganın Uykusu, Ayşe Polat’ın Kör Noktada, Umut Subaşı’nın Sanki Her şey Biraz Felaket, Cemil Ağacıkoğlu’nun Son Hasat ve Nehir Tuna’nın Yurt filmleri yarışacak. Festivalin “En İyi”lerine ödülleri 10 Kasım’da  Festival Ödül Töreni’nde sunulacak.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

Festival En iyi Ulusal Uzun filme 100 bin, Mahmut Tali ilk Film Ödülü’ne 40.bin TL para ödülü veriyor. Festivalde bu sene ayrıca en iyi film ödülü kazanan filmin yönetmenine bir sonraki filmi için; ilk defa yapımcı Cemal Okan tarafından ‘Fono Film Post Prodüksiyon Ödülü’ verilecek. Öte yandan festivalin afiş tasarım yarışması da sonuçlandı. Jürinin değerlendirmeleri sonucu yarışmayı Zeynep Sıla Demircioğlu kazandı. Afiş Tasarım Yarışmasına 205 eser başvurdu!

Haftanın kültür sanat ajandası

GHOSTLY KISSES İSTANBUL’DA

Sonbaharın ruhuna yakışan sesi ve şarkılarıyla Fransız – Kanadalı şarkıcı ve söz yazarı Ghostly Kisses, İstanbullu dinleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor. Ghostly Kisses’ın Spotify’da dünyada en çok dinlenen şehirler listesinde İstanbul 1. sırada yer alıyor. Ghostly Kisses, BKM Organizasyonu ile, 28 Ekim’de Maximum Uniq Box’ta bir konser verecek. Biletler Biletix’te.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandasıDilşad Atasoy ve Oya Doğan

“SAHTE GERÇEKLİK: OKSİMORON” SERGİSİ AÇILIYOR

Ressam Dilşad Atasoy ile gazeteci-yazar Oya Doğan “Sahte Gerçeklik: Oksimoron” adını verdikleri ortak bir sergiyle sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Bir ressam ile bir yazarı yan yana getiren neden ise dünyanın içine düştüğü bir hastalık olarak nitelendirilen “Sahte Gerçeklik!” Hapsolduğumuz sahte gerçek yerine bu alanında başarıları kanıtlanmış bu iki kadın bizi iklim değişikliği, kuraklık, kadın cinayetleri, toplumsal cinsiyet rolleri, deprem, empati yoksunluğu, yalnızlaştırılma, tektipleşme, gösteriş düşkünlüğü ve sevgisizlik gibi konulara bakmaya çağırıyor. Proje yöneticiliğini Ceren Atasoy’un üstlendiği, 21 eser ve enstelasyonların yer aldığı Sahte Gerçeklik: Oksimoron sergisi 21 Ekim Cumartesi Nişantaşı Ovoo Art Galeri’de açılıyor.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandasıTrentemøller

EKİM BOYUNCA BABYLON’DA

Babylon; “Hello, It’s Me Babylon” diyerek ekim ayında da müzik severlerin buluşma adresi olmayı sürdürüyor. Katılımcılarını farklı sesler, yeni fikirler, yeni keşiflerle buluşturan Babylon’un ekim programında; Paptircem; Indie, shoegaze, noise rock, post-punk, electro-pop gibi türleri elektronik ve ambient müzik öğeleriyle harmanlayarak benzersiz bir atmosferik sound ören Danimarkalı besteci, müzisyen ve prodüktör Trentemøller; poptan rock’a, diskodan funk’a, rock’n roll’dan hip-hop’a uzanan müzik yelpazesiyle Oldies But Goldies; İstanbul’un önde gelen hardcore punk gruplarından Radical Noise ile öncesinde EXNUN ve Lifelock; Kolektif İstanbul’un ev sahipliği yaptığı Balkan Wedding Party; ev sahipliğini Daddy-E ve dear darling’in yaptığı Y2K Millennium Party ve Türkçe sözlü rap müziğin önemli temsilcilerinden Da Poet & Kayra & Kamufle & Baneva ve Dj Big Poppa’nın aynı sahnede bir araya gelecekleri özel projeleriyle Babylon sahnesinde müzik sevelerlerle buluşacak. Babylon’un ekim ayı etkinliklerinin biletlerine Biletix ve Mobilet’ten ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandasıFazıl Say

ENKA SANAT’TA YENİ SEZON BAŞLIYOR

ENKA Sanat, caz ve klasik müziğin en güzel örneklerinin usta sanatçıların yorumuyla sahneye yansıyacağı kış sezonunu ekim ayında açıyor. Yıl sonuna kadar sürecek program, yediden yetmişe tüm müzikseverleri klasik müziğin çok sesli, zamana meydan okuyan evrensel notaları ile caz müziğin ritmik, yaratıcı ve özgür melodilerinde bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor. ENKA Sanat, gençlerin sanata erişimlerini arttırabilmek için yeni sezonda da öğrenci biletlerini 40 TL'den satışa sunmaya devam ediyor. Sezon 17 Ekim'de alternatif müziğin önde gelen seslerinden Ceylan Ertem, bağlama ve kopuz sanatçısı-besteci Coşkun Karademir ve duayen gitarist ve besteci Cenk Erdoğan’dan oluşan Yekpâre Trio konseriyle başlayacak. ENKA Sanat, Cumhuriyetimizin 100. yılını bir dizi özel etkinlikle kutlamaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandasıAyşeDeniz Gökçin

AyşeDeniz Gökçin, Cumhuriyet Turnesi kapsamında 18 Ekim’de düzenlenecek gecede, “Çökertme”, “Katibim”, “Uzun İnce Bir Yoldayım” gibi türkülerin düzenlemeleri ile Cumhuriyetimizin 100. yılına özel hazırladığı besteyi seslendirecek. Piyanist, besteci Burçin Büke ile opera sanatçısı Güvenç Dağüstün’ü 20 Ekim gecesinde bir araya getiren konserde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıları müzikseverlerle buluşturacak. Ayrıca Burçin Büke’nin Cumhuriyet’in 100. yılı için bestelediği ve sözlerini Güvenç Dağüstün’ün yazdığı “100. Yıl Valsi” isimli eser de ilk kez seslendirilecek.

Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say, 10 Kasım’ı kapsayan Atatürk Haftası’nda bir kez daha ENKA Oditoryumu'na konuk olacak. Sanatçı, bu resitalde Beethoven'ın iki muhteşem eseri "Fırtına Sonatı" ve "Appassionata"yı yorumlayacak. 8 Kasım’da gerçekleşecek konserin son parçası ise Fazıl Say'ın, Atatürk anısına bestelediği ve onun doğa sevgisini anlatan "Yürüyen Köşk" olacak.

Haftanın kültür sanat ajandası

YAPI KREDİ AFİFE TİYATRO ÖDÜLLERİ 25. KEZ SAHİPLERİNİ BULDU

Türkiye’nin en prestijli ve uzun soluklu tiyatro ödülü Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen görkemli bir törenle 25. kez sahiplerine kavuştu. 25 yılda Türk tiyatrosuyla bütünleşen Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde toplam 16 dalda ödül verildi. 25. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde, tiyatro tarihine geçen ustalara takdim edilen Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü’ne Prof. Dr. Cevat Çapan, oyun yazarlarına adanan Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’ne ise Güzel Son isimli oyunuyla Hakan Tabakan layık görüldü. Komedi ya da müzikal dalındaki oyunlara verilen Haldun Dormen Özel Ödülü’nü 1923 Müzikali kazanırken, Yapı Kredi Özel Ödülü’nün sahibi ise başarılı oyuncu Merve Dizdar oldu.

Haftanın kültür sanat ajandasıLara Di Lara

ALTERNATİF MÜZİĞİN DİKKAT ÇEKEN İSMİ LARA Dİ LARA'DAN YENİ ALBÜM MÜJDECİSİ SINGLE

Çok kültürlü altyapısı, özgün müziği, vokali ve performanslarıyla Türkçe alternatif müziğin dikkat çeken isimlerinden Lara Di Lara, önümüzdeki günlerde çıkarmaya hazırlandığı dördüncü albümünün ilk single çalışması “Büyü”yü dinleyicileriyle paylaştı. Sözü ve müziği Lara Di Lara’ya ait olan “Büyü”, hayatın sonsuz gelişimini ve büyüsünü anlatıyor. Tüm dijital platformlar üzerinden dinlenebilen “Büyü”nün, klibi ise sanatçının YouTube kanalında yayınlandı.

 

Yazarın Tüm Yazıları