'Yalnız değilsin Reina' demeye geldik

Yeme, içme ve eğlence sektörünün patronları ile çalışanları, 2017’nin ilk saatlerinde Reina’da gerçekleşen terör saldırısını kınamak ve başsağlığı dilemek amacıyla Reina’da buluştu. TURYİD’in (Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği) “Dayanışma Yürüyüşü” çağrısıyla Kuruçeşme’de toplanan sektör temsilcileri “Yılmayacağız yarınlarımız için” yazılı pankart açıp birlik mesajı verdi.

Haberin Devamı

TURYİD’in (Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği) organize ettiği yürüyüşe İstanbul turistik mekan işletmecileri ve çalışanları başta olmak üzere Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de katıldı.
Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda buluşup 39 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör eyleminin gerçekleştiği Reina’ya Türk bayrakları eşliğinde yürüyen sektör temsilcileri, Reina’nın sahibi Mehmet Koçarslan ve işletme ortağı Ali Ünal’a başsağlığı dileyip hayatını kaybeden mekan çalışanlarının fotoğraflarının üzerine karanfiller bıraktı.

İSTANBUL MARKASI
SESSİZLİĞE BÜRÜNMEMELİ
“Ülkemizin çok önemli bir markasına yalnız değilsin demeye geldik” diyerek konuşmasına başlayan TURYİD Başkanı Kaya Demirer, “Biz korkmuyoruz, korku tutsaklıktır. Biz ezelden beri hür yaşadık ve yaşayacağız. Türk toplumu İstanbul markasını sessizliğe hapsetmeyecektir. Ne yaparsanız yapın, hayatınıza sahip çıkın. Alışveriş yapın, sinemaya, tiyatroya ve restoranlara gidin. Kimsenin yaşam alışkanlıklarını bırakmasını istemiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yalnız değilsin Reina demeye geldik

Hedef İstanbul’a
zarar vermek

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar şunları söyledi: “Dünyanın eğer bir başkenti olsaydı o da İstanbul olurdu. Biz böylesine değerli bir şehirde yaşıyoruz. Bu terör saldırılarının hedefi de İstanbul’a zarar vermek. Özgürlüğümüze sahip çıkmalıyız.” 

Yalnız değilsin Reina demeye geldik

Çalışanlara
son veda

“Hepimiz ölebilirdik, 39 aileye acı düştü” diyen Mehmet Koçarslan, gözyaşlarına hakim olamadı.
Ali Ünal da hayatını kaybeden çalışma arkadaşları için dua edip fotoğraflarının üzerine karanfiller bıraktı.

Yalnız değilsin Reina demeye geldik

Yazarın Tüm Yazıları