Türk sanat tarihi Sabancı Müzesi’nde

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), 15’inci yılında Sabancı Holding’in katkıları ve İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle Türk ressamlarına ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamı

Türk sanat tarihinin önemli isimlerinden ressam, heykeltıraş Selim Turan (1915-1994), “Tez-Antitez-Sentez” başlıklı sergisiyle Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde sanatseverlerle buluştu.
Küratörlüğünü Dr. Necmi Sönmez’in yaptığı sergi, aynı zamanda Turan’ın uzun bir zaman sonra gerçekleştirilen ilk kişisel sergisi olma özelliğini taşıyor.
Sergide, Turan’ın eserlerinin yanı sıra onunla aynı dönemde Paris’te yaşayıp üreten sanatçılardan Hakkı Anlı, Nejad Devrim, Ferit İşcan, İlhan Koman, Mübin Orhon ve Fahrelnissa Zeid’in eserleri de yer alıyor.
Hareketli heykellerin özel bir sergileme eşliğinde sunulduğu “Selim Turan. Tez-Antitez-Sentez” sergisi, 13 Ağustos’a kadar SSM’de ziyaret edilebilir.

Türk sanat tarihi Sabancı Müzesi’nde

Haberin Devamı

 Kupalar 11. kez sahiplerini buldu

Yapı Kredi Private Banking sponsorluğunda İstanbul Golf Kulübü tarafından 2007 yılından beri düzenlenen golf turnuvası Marmara Golf Kulübü’nde gerçekleştirildi. Golf tutkunlarını her sene bir araya getiren turnuvaya toplam 165 golfçü katıldı. A kategorisinde erkeklerde Bertan Gürkan 1’inci olurken, 2’nci ve 3’üncülüğü sırasıyla Cavit Yıldız ve Mung Suag Go aldı. Aynı kategoride kadınlarda Merve Sarıgöl 1’inci, Binnur Egeli ile İlkin Durukan sırasıyla 2’nci ve 3’üncü oldu.

Barış Ağacı ödülleri

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi öğrencilerinin, “çevre, kadın ve çocuk” olmak üzere üç ana kategoride sosyal sorumluluk projelerine katkılarından dolayı seçtikleri “Barış Ağacı” ödülleri sahiplerini buldu. Nicole Restoran’da gerçekleşen törende milli sporcu Kemal Özdemir, şef Ebru Baybara Demir ve Minik Kalplerle El Ele Derneği’nin Başkanı Nesrin Ercan adına ödül verildi.

Plaj koleksiyonu

NGSTYLE, NG Beach Wear adlı 2017 İlkbahar-Yaz plaj koleksiyonunu Le Meridien İstanbul’da tanıttı. Nazlı Gürer Aldıkaçtı ile Nabat Garakhanova’nın ev sahipliği yaptığı tanıtımda İtalya’nın ünlü tasarım markası O Bag çantalar da büyük beğeni gördü.

Haberin Devamı

Bingöl’de festival

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ve TÜRSAK Vakfı’nın işbirliğiyle düzenlenen 14. Çocuk Filmleri Festivali, Bingöl’de gerçekleşti. “Çünkü hayaller uçar, sınır tanımaz” sloganıyla yola çıkan festivalin sunuculuğunu Ceren Benderlioğlu üstlendi. Oyunculuk ve drama atölyesini sinema ve tiyatro oyuncusu Fulya Aksular, Çocuk Jürisi Atölyesi’ni gazeteci Funda Karayel gerçekleştirdi. Festival, Bingöl’den sonra 1-2 Haziran tarihlerinde Tunceli’de düzenlenecek.

Açılışta buluştular

İşletmeci Melikşah Turan ile Volkan Dönmez, Polygon Cafe adlı yeni bir mekan açtı. Mekanın açılışına Ali Sürmeli, Esra Sönmezer ve Kerem Göğüş gibi ünlü isimler katıldı. Oyunculuk ve sunuculuğun yanı sıra DJ’lik eğitimi de alan Esra Sönmezer, açılışta DJ kabinine geçti. Sönmezer, “Yakında her yerde DJ kabinine geçeceğim. Çok iddialı bir DJ olacağım” dedi.

Yazarın Tüm Yazıları