Suriyeli kadınlar için Sınırsız Atölye

Şirin Yalçın ve Elif Dürüst’ün kurucusu olduğu Aralık Derneği, Suriyeli kadınlara el uzattı. Doğan Grubu’nun desteğiyle gerçekleşen “Sınırsız Atölye” adlı proje kapsamında üretilen ürünler, ünlü mağazalarda satışa sunuldu.

Haberin Devamı

Aralık Gönüllü Eğitim ve Kültürel Araştırmalar Derneği, Türkiye’ye sığınan ve konteyner kentte kalan Suriyeliler için “Sınırsız Atölye” isimli proje başlattı. Doğan Grubu’nun desteklediği projede 25 bin Suriyeli’nin yaşadığı Kilis Elbeyli’deki konteyner kentte kadınlara el işi eğitimi verildi. Ressam İsmail Acar ve projenin sponsoru Begümhan Doğan Faralyalı ile Elbeyli Barınma Merkezi’ni ziyaret eden Aralık Derneği’nin kurucuları Elif Dürüst ve Şirin Yalçın, “Savaşın travmalarına karşı üretimin iyileştirici etkisinden faydalanmak istedik. Ayrıca mülteciler konusunda duyarlılığı artırmayı hedefliyoruz” dedi. 

Sınırsız Atölye’de Suriyeli kadınların el emeği göz nuru ile ürettikleri peçete, minder, yastık, bileklik, kolye, kitap ayracı, lavanta torbası, toka, cam aksesuvar ürünleri Altıncı Cadde, D&R, Douglas, Mudo, Mutlu Mikrop, Sırmaison, RB Living mağazalarında satışa sunulurken, elde edilen gelir üretimi yapan Suriyeli kadınlara dağıtılacak.

Haberin Devamı

Proje ile kadınların hayat hikayelerinin ürünlerle tanıtılarak hem mülteci konausuna dikkat çekilmesi hem de kamplarda yürütülen eğitim projelerine ve Suriyelilere insani yardım konusunda sosyal duyarlılığın güncel tutulması amaçlanıyor.

Projeye destek veren Elbeyli Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı, 3 bin 572 konteynerin bulunduğu Elbeyli Sosyal Tesisleri’nde 13 bini çocuk 25 bin savaş mağduru Suriyeli’nin sosyal hayata entegre olmaları için çok sayıda sosyal tesis ve kurs açtıklarını söyledi. Sarı, katkılarından dolayı Şirin Yalçın ve Elif Dürüst’e de teşekkür etti.

Atölyedeki kadınlarla sohbet eden Şirin Yalçın ve Elif Dürüst, proje kapsamında yapılan ürünleri de inceledi.

İçkiler patrondan

Bünyesinde Salomanje, Kalamata, Limoncello, Sortie, Cento Per Cento, Cafe 40 ve Cento Plaza’yı barındıran Eksen Group’un patronları Erol ve Varol Kaynar, çalışan personelleri için bara geçip servis yaptı. Yeni yılın ilk pazar gecesi komisinden şefine tüm çalışanlarını aileleri ile birlikte Sortie’de ağırlayan patronlar yapılan çekilişle buzdolabı, televizyon, çamaşır makinesi ile Uludağ ve Antalya tatillerinin de yer aldığı 150 çeşit hediye dağıttı.

Haberin Devamı

Halis Ağa’ya son veda

Fransa’nın Nice kentinde geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu vefat eden işadamı Halis Toprak, son yolculuğuna uğurlandı. Toprak, Ortaköy Büyük Mecidiye Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından önceki gün Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi. Aynı günün akşamı Raffles Otel’de Halis Toprak için düzenlenen mevlit, iş ve sanat dünyasının ünlü isimlerini buluşturdu. Toprak’ın kızı Ayfer Toprak Karavan’ın ev sahipliği yaptığı mevlite 1500 kişi katıldı.

Yazarın Tüm Yazıları