Sakıp Sabancı ödüllerle anıldı

Sakıp Sabancı, ölümünün 13’üncü yılında, Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri töreni ile anıldı. Bu yıl, Jüri Özel Ödülü’ne Nermin Abadan Unat layık görüldü.

Haberin Devamı

 Sabancı Üniversitesi Onursal Başkanı merhum Sakıp Sabancı’nın vasiyeti üzerine verilen Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü, Sakıp Sabancı Ailesi ve Sabancı Üniversitesi ev sahipliğinde Sabancı Center’da gerçekleşen törenle sahiplerini buldu.
Bu yılki konusu “Gündelik Yaşamda Türkiye Kökenli Avrupalılar” olarak belirlenen ödül töreni Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’nın açılış konuşmasıyla başladı.

Sakıp Sabancı ödüllerle anıldı

Güler Sabancı, Sakıp Bey’in “teşvik etmeye” ve “takdir etmeye” çok önem verdiğini dile getirdi.
Türk dış göçüyle ilgili sorunlar ile yurtta ve yurtdışında gerçekleştirdiği çeşitli çalışmalarıyla Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Nermin Abadan-Unat ödülünü, Güler Sabancı ve Sabancı Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ayşe Kadıoğlu’ndan aldı.

Haberin Devamı

Sakıp Sabancı ödüllerle anıldı

Sevil Sabancı’nın Makale Ödülleri’ni verdiği törende Türkan Sabancı, torunu Melisa Tapan ile eski damadı Eran Tapan ve annesi Elçin Tapan ile birlikte objektiflere poz verdi.
Ödülün 2018 yılı araştırma konusu ise “Türkiye’de ve Dünyada Demokratik Yönetişim ve Birlikte Yaşamaya Yönelik Tehditler” olarak açıklandı.

Sakıp Sabancı ödüllerle anıldı

Ödüller

Eşit ağırlıklı verilen üç “Makale Ödülü”nü:
Hiç olmazsa bir evimiz var: Soylulaştırılan Bir Berlin Mahallesinde Yaşayan Türkiyeli Göçmenlerin Gündelik Deneyimleri” başlıklı makalesiyle bağımsız araştırmacı Defne Kadıoğlu Polat,
“Yurtdışında İbadet: Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Türkiyeli Göçmenlerin Dinsel Sınırları ve Deneyimleri” başlıklı makalesiyle City University of New York’tan Zeynep Selen Artan-Bayhan,
“Köprü Kurmak mı, Yakmak mı? Gurbetçilerin Geriye Dönüş Niyetleri” başlıklı makalesiyle Florida Üniversitesi’nden Tolga Tezcan kazandı.

Yazarın Tüm Yazıları